Abdullah Yıldız

Abdullah Yıldız

Siyer-i Nebi Dergisi

Siyer-i Nebi Dergisi

Kutlu Peygamberimizi (s) bütün yönleriyle tanımadan Kur’ân-ı Kerim’i ve İslâm’ı doğru tanımak, doğru anlamak, doğru öğrenmek ve doğru yaşamak mümkün değildir.



Yüce Rabbimizin, Rasûlüllah’ta biz müminler için “güzel bir örnek” olduğunu (Ahzab 33/21), müminler olarak O’na itaat etmemiz (Nisa 4/80) ve icabet etmemiz (Enfal 8/24) gerektiğini beyan ve emretmesi, Efendimizi çok iyi tanımamızı ve O’na en güzel şekilde ittiba etmemizi zaruri kılmaktadır.

Bu hakikat çerçevesinde, Peygamberimizin hayatı, güzel örnekliği ve sünnet-i seniyesi üzerine oldukça geniş çaplı ve derinlikli eserler yazılmıştır ve yazılmaya da devam edilmektedir.

Siyer-i Nebi Dergisi ise, ülkemizde Efendimizin (s) örnek hayatını anlamak ve anlatmak üzere iki ayda bir çıkan ilk yayın organı sayılabilir. Daha önce www.sonpeygamber.info, www.peygamber.org, www.resulüllah.org ve ayrıca Siyer Araştırmaları Merkezi’nin www.siyerarastirmalari.org gibi web siteleri aynı konuda yayın yapıyorlardı. Ancak dergicilik alanında Siyer-i Nebi, 3 yıldır samimi ve güzel bir hizmet sunuyor. Ayrıca, Siyer-i Nebi’nin de bir web sitesi bulunuyor: www.siyerinebi.com

İstanbul’un Kartal ilçesinde bir grup Peygamber âşığının ve özellikle de sevgili Osman Öztürk, Mutlu Binici ve Levent Uçkan’ın gayretleri ile çıkan Siyer-i Nebi dergisinde; Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kandemir, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Prof. Dr. Adem Apak, Şerafettin Kalay, Nureddin Yıldız gibi yetkin imzaların yazıları sıkça yer alıyor. Abdullah Yıldız kardeşiniz de Siyer-i Nebi dergisinin son iki yıllık sayılarında elinden geldiğince yazmaya çalışıyor. “Ramazan ve Namaz”, “İlk Namaz”, “Arap Cahiliyesinden Modern Cahiliyeye”, “Kutlu Doğumu Doğru Anlamak”, “Hayâyı Kuşanan Adam: Hz. Yusuf (a.s)”, “Allah Rasûlü’nün Kur’ân Talimi ve Dârü’l-Erkam”, “Yoğunlaşmış İbadet Mevsimi: Üç Aylar” gibi yazılarım yayınlandı. Siyer-i Nebi dergisinin yeni sayısı için de “Peygamberimize Düşmanlığın Tarihsel Temelleri” üzerine bir yazı hazırlığı üzerindeyim.

“Son yıllarda İslâmiyet’in tüm dünyada hızla yayılması ve adeta insanlığın ilgi odağı haline gelmesine paralel olarak İslâm Peygamberi Hz. Muhammed’in (s) yüce şahsiyetine yönelik hakaret ve karalama kampanyalarının da arttığı görülüyor. Geçen aylarda Peygamberimize hakaretler içeren bir film dünyayı ayağa kaldırmıştı. Önceki seneler Danimarka’dan başlayan aynı içerikli karikatürler de yine ortalığı karıştırmıştı. Elbette bu karalama furyasından, Kur’ân-ı Kerîm başta olmak üzere, ezan, minare, başörtüsü gibi İslâm’ın bütün ‘kutsalları’ da paylarını alıyorlar ama bu furyanın en çok Efendimiz (s) üzerinde yoğunlaştığı gözlemleniyor.” diyerek başladığım yazıda Hz. Peygamber düşmanlığının tarihsel temelleri üzerine kısa bir kazı çalışması yaparak geçmişteki olaylarla bugünkü gelişmeler arasındaki benzerliklere dikkat çekmeye çalışıyorum. Zira, İslâm’a ve Peygamber’e (s) karşı çıkan Mekke müşriklerinin cahili yaşam biçimi ve sisteminin modern versiyonu ve şaşırtıcı benzerlikleri ile egemen olduğu günümüz dünyasında, Peygamberimize (s) hakaret kampanyalarının arkasında yatan temel sebepler de, kullanılan yöntemler ve söylemler de şaşırtıcı biçimde kadim cahiliyedekilere benzemektedir.

Günümüzdeki Peygamber aleyhtarı kampanyanın Batı kaynaklı olmasının da, üzerinde özellikle düşünülmesi gereken bir husus olduğunu belirttiğim yazı şu tespitle devam ediyor: “Yeryüzünde egemen olan Batı tipi yaşam biçiminin iflas ettiği -materyalizmin ikiz kardeşleri olan komünizmin çöktüğü, kapitalizmin de can çekiştiği- bir zaman diliminde İslâm’ın yegâne alternatif hayat tarzı olarak tebellür etmesi ve İslâm Peygamberi’nin de (s) vahyî gerçekliğin hayatında tecessüm ettiği yegâne model şahsiyet olması, bu düşmanlığın en temel sâiki olarak zikredilebilir.”

Yazının devamını ve diğer güzel yazıları Siyer-i Nebi dergisinin yeni sayısında okumanızı öneririm.

Sevgili Peygamberimizin hayatını ve mücadelesini anlatmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Dergisi, çıkış nedenini şöyle anlatıyor: “Siyer-i Nebi, Rabbini en iyi tanıyan ve insanlara en güzel şekilde tanıtan Efendimizin (s) mübarek hayatıdır. O’nu sevmek, O’na tâbi olmak, O’nun davasını anlayabilmek O’nun hayatını en güzel şekilde öğrenmekle mümkündür.”

Siyer-i Nebi Dergisi okuyucudan ilgi bekliyor. Derginin tek sayı fiyatı 5 TL, yıllık abonelik ücreti ise 30 TL’dir (Yıllık 6 sayı). Posta Çeki Hesabı, Hesap No: 6143843 – Ahmet YAZICI.

İrtibat için telefon: 0553 278 24 53 – 0532 589 94 30. Mail adresi: [email protected].

Siyer-i Nebi Dergisini www.siyerinebi.com web sitesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldız Arşivi