Ersoy Dede

Ersoy Dede

MHP’de Silkeleme Dönemi mi?

MHP’de Silkeleme Dönemi mi?

Yeni bir siyasi parti geliyormuş.. Adı bile belliymiş. “Yurtta Birlik Hareketi”..


Bu da kuruluş tarihi: 3 Mayıs 2013.. BBP var içinde, Yurt Partisi var ve muhalif ülkücüler var.. Bunlara bir de, dönemin moda tabiriyle “evetçi ülkücü”leri de katmışlar.. İsim isim saymak uzun sürer.. Fakat tablo bu.. MHP’ye alternatif bir milliyetçi hassasiyeti yüksek siyasi hareket.. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın haberi yok.. Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan’ın haberi yok, muhalif ülkücülerin etkin ve önemli isimlerinden Nazif Okumuş’un haberi yok.. Fakat yazının başında size hareketin adını bile nasıl yazdım ben?.. Nereden biliyorum da yazıyorum ve hareketin içindekilerin haberi olmuyor?.. Bazen olur böyle.. Gazeteciler, bazı şeyleri politikacılardan önce bilirler. Günlerce reddedilen aşkları hatırlayın.. “Biz sadece arkadaşız” dedikten sonra evlenen cemiyet dünyasının renkli isimlerini.. “Siz sevgilisiniz” dedikçe, “hayır biz arkadaşız” derlerdi.. Sonunda da evlendiklerinde gazetecilerin haklı çıkmasının bir önemi kalmazdı., O yüzden bazı meseleleri önce gazetecilerin biliyor olması şaşırtıcı değil.. Ama şu kadarını söylememe izin verin ki, bu öyle bir durum değil.. Bu çok açık bir operasyon..

İKİ İSİM DAHA VAR

Yukarıda bazı isimlerden söz ettim.. Ve bazı hareketlerden.. Ama adını anmadığımız iki isim daha var bu listede.. Böylesine karışık bir işin tam da ortasına yedirilmiş iki isim.. Biri Sinan Oğan diğeri de Meral Akşener… Bu iki ismin en önemli özelliği ise potansiyel genel başkan adayı olmaları. Dahası her ikisi de MHP’nin 1 numaralı koltuğunu çoktaaan dolduracak kadar ağırlığa donanıma, etkinliğe, öneme sahip iki isim. Ama her kafa gösteren ülkücüde olduğu gibi burada da Sinan Oğan ve Meral Akşener gibi iki önemli ismin, daha çıkmadan önlenmesi planlanmış gibi görünüyor.. Peki ama bu nasıl olacak?

BAHÇELİ SUÇLAYACAK MI?

Örneğin günün birinde bir yerde, Sn. Bahçeli, “biz, arkamızdan iş çeviren partili arkadaşlarımızı da iyi biliyoruz. Partinin en fazla birlik bütünlüğe ihtiyaç duyduğu dönemde, BBP ile Yurt Partisi ile iş tutan arkadaşlarımız oldu” diyerek, parti içinde bir ayrılık yaratacak mı? Yani böylesine operasyonel bir haberin sonuçta kullanılacağı yer böyle bir atmosfer olursa kimse şaşırmasın. Sonuçta bu haber gazetelerde yayınlandı amenna ama haberin izini sürdüğümde ilk yayınlandığı mecranın bir internet sitesi olduğunu fark ettim. Sn. Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen www.etikhaber.com sitesi.. İddialar ilk burada atılmış ortaya anlayacağınız.. Demem o ki, 1997 yılında genel başkanlık koltuğuna oturan Devlet Bahçeli’nin, ölene kadar o koltuktan kalkma niyeti yok.. Yok da rakiplerini kurultayda elese çok daha iyi olacak. Başka türlü işler ortaya çıktığında, hiç haketmediği halde, BBP gibi Yurt Partisi gibi partiler de ya da Nazif Okumuş gibi isimler de gereksiz yere yıpratılıyor. Kalın sağlıcakla.

(Not: BBP Genel Başkanı Sn. Mustafa Destici dün bir trafik kazası geçirdi.. Çok şükür ciddi bir durum yok. Merak etmeyin herkesten önce komplo teorileri kurdum, yola baktım, arabaya baktım, kazaya sebebiyet veren diğer araca baktım falan her şey normal.. Başkan’a acil şifalar)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi