Ersoy Dede

Ersoy Dede

Bunu Yapmamış Olsalar Keşke

Bunu Yapmamış Olsalar Keşke

Akit’te yazınca ayrı bir sorumluluk.. Başka hangi gazetede yazarsan yaz mesele değil de, Akit’te yazdığın anda; “hedef gösterdi, ifşa etti, deşifre etti, işaret etti, hede-hödö yaptı” diye başlıyorlar hemen..

SECDE GERÇEĞİ

1.400 yıldır (daha da fazlası var ya) halis emellerle secdeye kapanıyor insanlar. Alınlarını yere yaslıyorlar. Gözlerini kapatıyorlar. Dünyadan vazgeçiyor Allah’a yalvarıyorlar.. Ne kira geliyor o anda akıllarına ne trafik.. Sonsuz mutluluğu düşlüyorlar. Sonsuz ayrılığı düşlüyorlar.. Ölümü düşlüyorlar. Teslim oluyorlar.. Bir vazifeyi yerine getiriyorlar.. Bir hakkı teslim ediyorlar. Bir görevi ifa ediyorlar.. Bir borcu ödüyorlar.. Bu hayatta Allah dışında hiç kimse için yapılmayacak bir şeyi yapıyorlar. Yere kapanıyor insanlar.. Secdeye varıyorlar.. Ne kadar kötü gösterilebilir ki bu manzara?..

OKULDA NAMAZ

Haber aslında basit, sıradan, alışılagelmiş 28 Şubat operasyonel haberlerinden biri.. Özü; “Okulda öğrenciler namaz kılarken yakalandı”(!) .. Sözümona demokrat, sözümona özgürlükçü BirGün Gazetesi, camili mescitli okul avına çıkmış.. Eyüp’te bir okulda istediği malzemeyi bulmuş.. Neymiş, bir okulun bodrum katı mescide çevrilmiş, öğrenci ve öğretmenler burada namaz kılıyorlarmış.. Okul müdürü mescit iddialarını reddetmiş. Bir öğretmen ise ‘yasal da değil yasak da’ diyerek olayı doğrulamış.. Şimdi haberin metin kısmı bu.. Mealen böyle şeyler yazmışlar habere.. Aslına bakarsanız, Hürriyet Gazetesi’nin misyonuna bıraktığı yerden devam etmeye soyunan herhangi bir operasyon gazetesi için çok da yadırganacak bir haber değil.. Zira bu tip bir 28 Şubat haberi ile fikren, siyaseten uğraşırız. Çok da güzel uğraşırız.. Ama ortada daha büyük bir dert var. Söz konusu haberi verirken kullandıkları fotoğraf..

SECDE FOTOĞRAFININ DERİN ANLAMI

Bu yazımızın üzerine “alınganlık gösterdiğimizi, tamamen tesadüfen seçildiğini, hiçbir art niyet olmadığını” açıklayacaklar elbette.. Ama neyin ne olduğu apaçık ortada.. Efendim bu “okulda namaz faaliyeti” haberi için seçilen fotoğraf, namaz ibadeti esnasında saf tutmuş dört müminin arkadan çekilmiş bir fotoğrafı.. Kıyamda çekilmemiş, otururken de çekilmemiş.. Peki neden secdede çekilmiş? Ve neden arkadan çekilmiş?.. Tepeden ya da karşıdan ya da yandan değil de arkadan.. Ben söyleyeyim lafı uzatmadan. Cemaat, rüku ya da secde esnasında bir başkasını rüku’da ya da secdede görmez.. Namazın her halinde önündekini hatta selam sırasında yanındakileri de net biçimde görebilirsin. Ama rüku ve secde esnasında kimseyi görmüyorsun.. İşte kimsenin kimseyi hiç görmediği o anın fotoğrafını yayınlayarak kendilerince harekete cinsel çağrışımlı bir anlam yüklemeye çalışmış bu arkadaşlar..  Eğilmiş, alınları yerde insanların arkadan çekilmiş fotoğrafları.. Öyle yapmadıklarını, benim çok fesat olduğumu ifade eden bir açıklama gönderirlerse bunu büyük bir memnuniyet içinde yayınlar ve rahat bir nefes alırım.. Neden rahat bir nefes alırım biliyor musunuz? Çünkü bu açıklama, aynı zamanda benim yanıldığım yani dinimize, ibadetimize, ibadetini yapan insanlarımıza bir yerlerde küfredilmediği anlamına gelecektir de ondan.. Umarım ben sonuna kadar yanılıyorumdur. Umarım, “okulda namaz kılıyorlar” haberi sadece siyasi vuruştan ibarettir. Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi