Bilal Şahan

Bilal Şahan

Bürokratlara Sanatçı Taktiği

Bürokratlara Sanatçı Taktiği

“Ankara’da ‘genç bürokratlar’ rahatsızmış” diyerek söze başladı dostum…

Ardından daha enteresan bir bilgi aktardı. Son bir haftadır “devlet dairelerinde” “devlet memurları” internette girip sanatçıların konserlerini izliyormuş.

İşlerini aksatmak, müzik dinlemek için değilmiş bu ilgi. Sanatçıların kendisini dinlemeye gelen hayranlarına söylediği sözleri öğrenmek içinmiş.

“Ne alaka?” dedim ben de. İnce bir ilişki varmış. “Genç bürokratlar” ileride lazım olur diye sanatçıların hayranlarına sahnede söylediği sözleri inceleyip teknik geliştiriyorlarmış.

O sözlerin en meşhuru “Beni, sizler var ettiniz. Beni, bulunduğum bu yere sizler getirdiniz” şeklindeki olanmış.

Daha birçok detay bilgi veren dostuma dayanamayıp “eee..” diyerek tepki verince “anlamadın mı?” sorusuna “çakmadım” cevabı verdim. Önüme gazete kupürü koydu, “oku “ dedi.

Atladığım haberi okuyunca “jeton düştü!!!” tabii…Hakikaten ince bağlantı varmış.
Oda başkanlığından bakanlık koltuğuna geçiş yapan şimdinin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya “çağlamış.”


Başçı’nın suçu ne? Sadece ve sadece 2013 yılının ekonomisini değerlendirirken “uçaktan indik, karayoluyla gidiyoruz” demesi.

Buna karşılık Çağlayan basın aracılığı Başçı’ya neler diyor, neler: “Herkes yerini ve haddini bilecek. Merkez Bankası hükümetin kararnamesiyle atanan veya görevden alınacak olan biridir. Merkez Bankası Kanunu’da hükümet yazar, değiştirir ya da değiştirmez. Merkez Bankası Başkanı’nın doğru yapıp yapmadığını takdir edecek olan hükümettir. Merkez Bankası yönetimine başkalarının ödül vermesi, plaket vermesi olabilir. Ama onu değerlendirecek olan, takdir edecek olan hükümetin bizzat kendisidir. Başkan görevini yaparsa biz görürüz başarılı olup olmadığını. Merkez Bankası organlarımızdan biridir. Bağımsızlık eyvallah ama, başkan bunu yanlış anlamış”

Bakan Çağlayan’ın bu sözlerine karşılık Başçı’dan bir tepki gelmedi. Başkası olsa istifasını verirdi. Ama devlet terbiyesi bu gibi fevri çıkışların önüne geçiyor demek ki.
Çağlayan’ın bu sözleri bumerang gibi kendine döner mi döner. Vatandaş da Tüketici Kanunu’nu çıkaramayıp kendini söyüşletene notunu vermiştir herhalde ve de seçim zamanı da “Seni vekilim olarak Meclis’e gönderen de benim. Haddini bileceksin” diyebilir.

“Genç bürokratlar!” eğer bir gün üst düzey bürokratlıktan bakanlık koltuğuna oturursanız sanatçının hayranlarına yukarıda söylediği sözün devamını hiç unutmayın “Biliyorum ki, bir hata yaptığımda, yükselttiğiniz yerden indirecek olan da sizlersiniz…”





 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33