Bilal Şahan

Bilal Şahan

“Müjdeler var yurdumun toprağına taşına..”

“Müjdeler var yurdumun toprağına taşına..”

Necip Türk Basını’na mı özgüdür yoksa genelde böyle bir durum mu var bilmiyorum. Ancak, bizim basın “müjdeli haberlerden” geçilmiyor. Öyle ki, bir haber sitesinde 3 farklı haberin başlığı “müjde” ile bitirilir olmuş.

Bence; “Umut fakirin ekmeğidir” sözü toplum için ne ifade ediyorsa “müjdeli haberler” de aynı şeyi ifade ediyor. Tek fark, ilkinde kişi kendi aklıyla, vicdanıyla, duygularıyla “umut ediyor”, diğerinde ise dışarıdan müdahale ile “umut” yolculuğuna çıkılıyor.

İsterseniz sizlerle müjdeli haberlere şöyle bir göz atalım. Yazının yazıldığı saatlerde yayımlanmış olan taptaze bir haberi ilk sıraya koyalım.

“ÖĞRETMENLERE MAAŞ MÜJDESİ… Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yaptıkları ziyarette,öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi konusunda ortak fikre sahip olduklarını memnuniyetle gördüklerini belirterek, " Sayın Bakan, eşit işe eşit ücret düzenlemesi olan 666 Sayılı KHK'da unutulan öğretmenlere ek ödeme verilmesi gerektiğini ve ücretlerinin iyileştirilmesi lazım geldiğini ifade etmişlerdir." dedi.”

“4,5 MİLYON KİŞİYE MÜJDE…TBMM Genel Kurulu'nda, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4.5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı kabul edilerek yasalaştı.Tasarıya sonradan eklenen 3 madde ile basın kartı sahibi gazeteciler ve milletvekillerine yıpranma payı hakkı verildi.Gazeteci ve milletvekillerinin çalıştıkları her 4 yıl, 1 yıl fazla çalışmış olarak sayılacak ve 5 yıl olarak kabul edilecek.

“ENGELLİYE MÜJDE… Nörolojik veya fiziksel hastalıklardan dolayı el ve kol fonksiyonlarını kullanamayanlar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu makine mühendisinin geliştireceği robot kol ile günlük faaliyetlerini yapabilecek.”

“YANAN ÇARŞININ ESNAFINA MÜJDE… Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 6 Mart'ta Ankara Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı'nda meydana gelen yangında mağdur olan esnafın vergi borçlarının ertelenmesi ile ilgili Maliye Bakanlığı ile çalışma yapacaklarını söyledi.”

“SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personeli bu yasama döneminde kadroya alacaklarını açıkladı. Önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınacağıyla ilgili bir vaadi olduğunu hatırlatan Çelik, bunun yerine getirileceğini kaydetti.”

“MUHTARLARA AK PARTİDEN MÜJDE… İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, muhtar maaşlarının artırılmasının öncelikli konuları olduğunu belirtti ve “Muhtarlarımız arasındaki farklılıkları da dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız” dedi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise Köy kanununun en yakın zamanda yasalaşacağını söyledi.”

“HÜKÜMETTEN YENİ MÜJDE...Çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeden işsiz annelere de müjde çıktı. Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede, işsiz anneye de destek olunacak. İşsiz annelere, İŞKUR'dan kurs desteğinin yanı sıra, kurs boyunca ve sonrasındaki iş bulma sürecine kadar kreş desteği verilecek.”

“50 BİN TEKNİK ÖĞRETMENE YÖK’TEN MÜJDE… AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Teknik öğretmenlerin mühendis olabilmeleri için ek ders alabilmelerine imkan sağlanmasını talep etti. Candan, YÖK Başkanı'nın problemin çözümüne olumlu yaklaştığı müjdesini verdi. Candan konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile de görüşeceklerini kaydetti.”

“YURTKURT’TAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE…Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin senet teslim tarihini Mart ayının son iş günü olan 29 Mart mesai saati bitimine kadar uzattı.”

“İÇİŞLERİ BAKANINDAN 250 BİN POLİSE MÜJDE…İçişleri Bakanı Muammer Güler Antalya’daki toplantıda il emniyet müdürlerine, "Özlük haklarınızla ilgili sorunları yakından biliyorum. Bu meseleyi başbakanımızla görüşüp çözmeye çalışacağım" sözünü verdi.

MÜJDE!HAVALAR ISINIYOR, BAHAR GELİYOR…Baharın müjdecisi olarak bilinen ve "kor halindeki ateş" anlamına gelen cemrelerin sonuncusu bugün toprağa düştü. İşte hava durumu...Çarşamba'dan itibaren batı kesimlerde sıcaklıklar artıyor ve bahar havası kendini gösteriyor.

“Çaya çorbaya limon” kıvamında toplumun her kesimi için müjdeli haber var, arşivlerde. Ancak, haberlerin çoğu “yaz gelsin de yonca yiyelim” niteliğinde. Gani gani gerçek müjdeli haberler okumanız dileği ile…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33