Bilal Şahan

Bilal Şahan

Uzan: “Dermansız dert olmaz, dermana salın beni”

Uzan: “Dermansız dert olmaz, dermana salın beni”

Önce önemli bir uyarıyla başlayalım yazıya…Lütfen! Bu yazıyı Orhan Baba’nın “Hatasız Kul Olmaz “ şarkısını fon müziği yaparak okuyunuz.

***

Kırmızı bültenle aranıyor fakat yakalanmıyor ya da yakalanamıyor…

Sebebini bilen varsa bir açıklama yapsın da biz de bilgi sahibi olalım.

Yıllarca birçok kişi de Kandil’i mekan edinmişti ama “devlet,” yıllarca oraya ulaşamadı!!!

Uzan’a tavsiyem önce yakalan, sonra elbet bir çaresi bulunur. İmralı ile masaya oturuluyorsa seninle hayli hayli oturulur.

***

Gazetecilere konuşmuş, Cem Uzan. Üç saatlik röportajın 10 dakikalık bölümü haber oldu şimdilik. Kamuoyu ile paylaşılan bölümde; Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’dan “özür” ve “ ortak düşman” ortaya çıkarılarak “kader birliğimiz var” mesajı ile hedef gösterme var. Belki de “beraber yürüdük bu yollarda” şarkısını bile mırıldanmıştır. Bekleyip göreceğiz.

28 Şubat Savcıları’na da iş çıktı şimdi. İddialarından, verdiği isimlerden dolayı Uzan’ın ifadesine ihtiyaç duyulur herhalde. İfadesi alınacak olursa artık gazeteciler mi, yoksa özürden dolayı MİT mi devreye girer bilemem.

***

Uzan’ın şu sözlerini “Ben gerek Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün ve Sayın Başbakan Erdoğan'ın temiz bir Türkiye için uğraştıklarını düşünüyorum. Onlar da Tanrı'nın kulları onlar da Allah'ın kulları... Onların da zamanında hataları olmuş olabilir. Yarın da olabilir. Onlar da zaten biz de Allah'ın kuluyuz çıplaklığıyla hayata yaklaşıyorlar" nasıl yorumlayacağız?

Orhan Gencebay’ın “Hatasız Kul Olmaz” sözlerine bakıp Uzan, “Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni/Dermansız dert olmaz, dermana sal beni / Kaybettim kendimi, ne olur bul beni/Yoruldum halim yok, sen gel de al beni” mi demek istiyor?

Yoksa… “Ey iktidar! Sizin de hatalarınız var, ha..” mı diyor? Karar veremedim. Sizce ne demek istiyor?

***

Uzan net bir şekilde “ödül” istiyor denebilir. Önce Uzan ailesinin yanlış tanıtıldığına vurgu yapıyor. Sonra, 28 Şubat’ın medya aktörlerinin nasıl nemalandığını örnek vererek, kendisinin bu işe karışmadığı için nasıl bir operasyona maruz kaldığını anlatıyor. Yönetimin tepesine de “Burada size anlatacaklarımı, en iyi Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anlar.” diyerek mesajını veriyor.

***

Uzan, “Bizi yeniden inceleyin” diyerek kendisini ve ailesini temize çıkaracak formülü de veriyor ve ekliyor “Devlet Denetleme Kurulu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu harekete geçirilirse her türlü belge ve bilgiyi vermeye hazırım.”

***

Aklımın ermediği için, erenlerin de bilgisine de ihtiyacım olduğundan bazı sorularıma cevap arıyorum.

1- Demirel ve Uzan ailesinin yakınlıkları malum. 28 Şubat’ın baş aktörü, mimarı vs. nitelemelerine maruz kalan dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, Uzan ailesi bu süreçte nasıl temiz kaldı? Demirel, bu süreçte Uzanları korudu mu?

2-Farzedelim Uzan’ın isteği oldu, kurullar harekete geçti. Uzan ailesine operasyon yapan kurumun, TMSF’nin, başında Ahmet Ertürk vardı. Başkanlık bitince ortada kalan Ertürk’e Allah’tan Cumhurbaşkanı Gül sahip çıktı da...Neyse, İşin ucu Ertürk’e dayanırsa Gül, soruşturulmasına, yargılanmasına izin verir mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33