Hasan Aksay

Hasan Aksay

Maksat ahlak ve dirliğimizi tahrip mi?

Maksat ahlak ve dirliğimizi tahrip mi?

Ticaretini, helalinden kazanıp, ailesine, milletine ve insanlığa hizmette kullanan, hayra destek olan iş adamlarımıza teşekkürler. Allah, kazançlarına bereket versin; sayılarını ve aralarındaki dayanışmayı artırsın. Kimseye yararı olmasa da, zarar da vermeyen, fitne peyinde koşmayan, kazanmaktan başka meselesi olmayanlara da teşekkürler. İnsanlık için en büyük felaket, manevi ve insani değerlerden mahrumiyettir. Ahlaki değerleri tahribe yönelik saldırılardır.

İstiklal Marşı Şairimiz, “Oyuncak sanmayın ahlak-ı milli, ruh-u millidir; // Onun iflası en korkunç ölümdür, mevt-i küllidir” der  19 firma sahibinin, “ÇIK!” emriyle başlayan, tam sayfa 8 Mart ilanı aynen:   “ÇIK! // Haklarını elinden alanlara karşı çık. // Bedenin senin ona sahip çık. // Engellere aldırma, kariyer basamaklarını çık. // Sana konan sınırların dışına çık. // Meclise çık. // Meydanlara çık. // Kurban olmaya karşı çık. // Hakkında kararlar alınırken sözünü söyle, ortaya çık. // Birilerinin namusu olmaya karşı çık. // Sokağa çık. // Ne yazık ki bugün, kadınların özgür olduğu bir dünyada yaşamıyoruz. // Ama hep beraber böyle bir dünya yaratabiliriz. // Yeter ki gücünün farkında ol ve ona sahip çık.” Altındaki imzalar: Boyner Holding, Altınyıldız, Altınyıldız Classics, Back Up Travel, Beymen, Beymen Business, Boyer, By Club, Çarşı, Divarese, Dr. Back Up, Fabrika, Morhipo, NetWork, Que, T.box, YKM. Maksat ne? Anlamak zor? Kadın sokağa düşecek de kim ne kazanacak? Vahşetin sebebi kadının, “Bedenim benim” deyip sokağa çıkmaması mı? Böyle tek doğrusu olmayan bir metinde 19 kişi anlaşamaz. Böyle akıl dışı bir iş, 28 Şubat döneminde Fransa masonlarının, “Halkın %80’i de istese başörtüsüne izin vermeyin” emri gibi tek kalem işi olsa gerek. O da, ahlak ve İslamofobia düşmanlığı düzeniydi.

Bir yanlış, bir şikayet varsa, bunun çaresi, sokakta ve kavgada değil, ahlakta insanlıktadır. İnsan gücü, sokakta değil; bilgiyle, dürüstlükle, gayretle çalışarak meyve verir. “Birilerinin namusu olmaya karşı çık. // Sokağa çık.” Ne demek? Mantık sözde maksat arar. Maksat ne? Müslüman, insanlığını bilen herkesin namusunu kendi namusu bilir, korur ve bu dayanışma ikliminden memnun olur. “Bedenin senin” ne demek? Kadın bedenini mal gibi mi düşünüyorsunuz? “Evladım, çalış insan ol!”,  “İyilik et ki iyilik bulasın!” gibi milletin değerleri, “Aşılması gereken sınırlar ve engeller” değil, insanımızı sokağa düşmekten koruyan akıl ve insanlık değerleridir. “Haklarını elinden alanlara karşı çık. // Sokağa çık. //

Yeter ki gücünün farkında ol” Gibi tahriklerle neyi hedefliyorsunuz? Siz, kadına pozitif ayrımcılık yapan Türkiye’yi kanunsuz bir ülke; halkını eşkıya mı zannediyorsunuz? Sokakta ne iş teklif ediyorsunuz? “Kariyer” teklifiniz tuzak. Sokak kariyer yeri değil. Sokak düşmana dahi tavsiye edilecek yer değil. Bu nasıl ilan? Bu nasıl hitap? İslam ahlakı, kadını, anne babaya “Öf” dahi demeyen imam, ahlak, edepli nesiller yetiştirme ve böylece insani yüceliği kıyamete kadar yaşatmanın mimarı ve hizmetkarı olma gibi fevkalade yüksek bir görev ve makamla şereflendirmiştir. Onun için ecdattan Kaşgarlı Mahmut, “Tay at olunca, at dinlenir; çocuk adam olunca, ata dinlenir” der. İnsan, imanı, aklı, vicdanı; ahlakı; kanunları; örf-adet ve toplumsal değerleriyle sınırlandığı nispette insandır. Sınırlarını, haddini aşan kimsede insanlık yoktur.  

Her para sahibinin, parayla konuşma imkanını istismar ederek, edep-haya, had-hudut tanımadan, ahlak ve toplum değerlerini tahribe yönelik tahrike kalkışması halinde, umarım savcıları karşısında bulacaktır. Bu konuyu bir de, Maliye, Sayıştay, Basın İlan Kurumu ve TBMM KİT komisyonunun, dikkatine sunmak isterim. Bu tür ilanlar, ticari gösterilip masraftan düşülerek millete ödettirilmemelidir. Bu ilanı verenlerin maksadı, “Bizi tanıyın! Bize kazandıracağınız her kuruş, sizin ahlak, birlik, dirlik ve aile hayatınıza yöneltilen manevi bir kurşun olacaktır” diye kendilerini tanıtmaksa, o takdirde vebale, bir de kazancı sağlayanlar ortak yapılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi