Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Sizin evinize melekler giriyor mu?

Sizin evinize melekler giriyor mu?

İnsanların yanından hiç ayrılmayan melekler vardır. Yaptıklarını tespit eden melekler, hafaza melekleri bunlardandır. Bunlar insanın yanından ayrılmayıp Allah’ın verdiği vazifeyi yapan meleklerdir. Bunlar her eve girerler, vazifelerini aksatmadan yaparlar. Ölüm melekleri de böyledir.

Bir de rahmet, bereket ve istiğfar için dolaşan, ziyaret için, zikir dinlemek için kulların etrafında dolaşan rahmet melekleri vardır. Bunlar girdikleri evleri ve diğer mekânları berhudar ederler. Huzur ve mutluluk sağlarlar. Girmedikleri ev diğer mekânlar cehennemî bir hâl alır. Oralarda ne huzur ne de mutluluktan bir eser bulamazsınız. Böylesi bir konuya çarpıcı bir sualle girip açıklamalar yaparak dikkatinizi çekmeye çalıştık. Ne dersiniz? Sizin evinize melekler giriyor mu? Böylesi bir sorunun cevabını birlikte tahlil edelim:

Ebu Huzeyfe İbrahim bin Muhammed’in yazdığı Lateahuluhe’l-Melâike (Meleklerin Girmediği Evler) kitabından istifade ederek konuyu irdeleyelim. Bu kitap Türkçe’ye tercüme edilip Uysal Kitabevi Yayınları arasından neşredilmiştir. Biz bu konuyu bu kitaptan faydalanarak yazdık.

Şimdi gelelim meleklerin girmediği evlere:

•Melekler sıla-i rahmi terk edenin (akrabalardan ilgiyi kesenin) bulunduğu eve ve diğer mekânlara inmezler ve girmezler. Böyle olunca her mü’min akraba hukuku ile ilgili hususlarda hassasiyet sahibi olmalıdır.

•Ana-babaya itaat etmeyenin evine melekler girmezler.

Aman ha! Anne-babaya hizmette ve hürmette kusur edilmemelidir.

•Yetim malı yiyenin, yetim malını telef edenin evine melekler girmez.

Kur’an-ı Kerim’de Allah (C.C.) bunu kesinlikle yasaklamıştır. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz böyle bir durumu helâk edici 7 büyük günahtan saymıştır. (Hadisi Buhari, Müslim, Ebu Davud ve Nesai rivayet etmiştir.)

Rahmet meleklerinin evine girmesini isteyen:

– Yetimin malları konusunda namuslu olsun.

– Onları koruyup gözetsin.

– Yetimleri yetiştirsin.

– Kim bunları yaparsa karşılığında cenneti kazanır. Evinde rahmet melekleri barınır. Evi yeryüzündeki evlerin en hayırlısı olur.

•İçinde faiz yenilen ve kullanılan eve melekler girmez.

Faiz (riba) büyük günahların en büyüğüdür. Allah (C.C.) ile savaşmaktır. Bunu yapanların sonu çok kötü olur. (Bakara Suresi, ayet: 275–276–279)

Bugün insanlığın bahusus Müslümanların başına gelen felaketler faiz yüzündendir.

Faizin çeşit ve şekilleri çoktur.

Meleklerin seninle ve senin bulunduğun mekânlarda, evinde bulunmasını istiyorsan faizin her çeşit ve şeklinden uzak dur. Faizcilerin başına gelen senin başına gelmesin…

•İçinde köpek bulunan eve melekler girmez. Peygamber Efendimiz böyle buyurmuştur. (Sahihu’l-Câmi’, No:1962)

Evin içinde köpek bulundurmak Batı hastalığıdır. İnsanın barınağı evidir. Köpeğin barınağı da inidir. İnsanı ine, köpeği de eve sokarsanız bu her iki varlık için zulüm olur. Allah (C.C.) böyle yapanları sevmez. Oraya melekler girmez. Meleklerin girmediği evler belâ ve musibetlerden bir türlü kurtulamazlar.

Peygamberimiz buyurmuştur ki: “İçinde köpek ve resim bulunan eve melekler girmezler.” (İbni Mace rivayet etmiştir.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi