Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Bu ay kurtuluş ayıdır

Bu ay kurtuluş ayıdır

Muhterem Müslümanlar!

Sayılı günler bir bir geçiyor. Günler, aylar, seneler böyle geçip giderken bilhassa şu mübarek günlerde kusurlarımızı telafi ediyor muyuz?

Cenâb-ı Hakk, Kur’ân-ı Kerîm’de: Her mü’min ahiret için ne hayır işlediğini düşünsün buyurmuştur. Her geçen gün, hata defterimizden bir yaprağın kapanması demektir. Bunu böyle bilip hesaplı yürümeye, kendi kendimizi muhakeme ve muhasebe etmeye mecburuz.

Bilhassa şu mübarek Ramazan ayı günlerinde bir senenin hatta hayatımızın sanatını, seyyiâtını umumi süratte kontrol etmek en mühim dini bir vazifedir. Önümüzdeki seneler için doğru yürünecek bir programı bu Ramazan ayında mutlaka temin edelim.

Muhterem Müslümanlar!

Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz, Ramazan ayının ilk on gününün “Rahmet Günleri”, ikinci on gününün “Mağfiret Günleri”, son on gününün ise “Cehennem’den azad Günleri” diye haber vermiştir.

Bu on günleri çok iyi değerlendirelim. Bu rahmet ve saadet günlerini boşuna değil, istifade ederek geçirelim.

İftar sofrasında, sahur esnasındaki duâlarımızın red olmayacağını bilelim. Bu mübarek ay, bu ibadetler, bu oruçlar hep bizim dünya ve âhiret saadetimiz, bunlar bağlılığımız oranında bize yakındır.

Oruç, riya karışmayan, Allah ile kul arasında mahrem kalan bir ibadettir.

Bu sebeple oruçluda, kulluk duygusu, Allah’a bağlılık hissi daha derindir. Bu nisbette bu ibadette bir vecd vardır. Bu sebeple Allah: “Oruçluya orucunun sevabını doğrudan doğruya ben veririm.” buyurmaktadır.

Ramazan ayında gönlünde bir hareket duymayan, içinde bir sevinç hissetmeyen kimseler ruhen hastadırlar. Onların hidayeti için de duâ edelim.

Muhterem Müslümanlar!

Ramazan ayının ikinci on günün içinde bulunduğumuz şu günlerde Allah’tan mağfiretimizi talep edelim:

Gecemizi gündüzümüzü zikirle, Kur’ân okuyarak, kaza namazı kılarak, İslâm’ın yücelmesine hizmetler planlayarak, sadakalar dağıtarak değerlendirelim.

Unutmayalım! Her türlü başarı Allah’ın dinini bütün hükümleriyle yaşamaya bağlıdır. Ashab-ı Kiram bu bağlılığı ile Allah sevgisine erişmişlerdir. Bizler o yolda, onların yolunda olalım.

Malımızı, canımızı Allah’ın dininin hayata hâkim olması için kullanalım. Unutmayalım: Allah bizden size verdiklerinin hesabını isteyecektir. Bu hesaplaşmanın hesabını şimdiden yapalım ki, mahşerdeki hesabımız kolay olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi