Ersoy Dede

Ersoy Dede

Silah tüccarı BMGK üyeleri

Silah tüccarı BMGK üyeleri

Başbakan’ın sıklıkla vurguladığı bir husus var; “Dünya 5’ten Büyüktür”.. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, veto yetkisini elinde bulunduran 5 ülkesine gönderme yapan bu analiz, yeni dönemin de habercisi..

Kuzey Afrika ve Arap Coğrafyası’ndaki intifada süreçlerinde, bazen diktatörlere destek vererek bazen de sessiz kalarak kötü bir sınav veren İslam ülkelerinden artık kimsenin bir şey beklediği yok.. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan örneğin.. Daha doğrusu, Türkiye’nin tam ve çok kuvvetli desteğiyle seçildiği görevinde 8. yılını doldurmak üzere olan İİT Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan kimsenin bir beklentisi yok..

22 üyeli Arap Birliği’nden de öyle.. İsmen var olan bu yapılar, özellikle fonlandıkları ülkeler lehine takındıkları tutum nedeniyle fiziksel olarak hiç bir dönemde hiç varlık gösteremediler.. İslam İşbirliği Teşkilatı örneğin.. “Kabile savaşları var” denilerek parça parça el konulan İslam topraklarını savundu mu bugüne kadar? Ana kuruluş gerekçesi olan Kudüs hakkında ne yaptı peki? İsrail terör devleti tarafından, Suriye’de ya da Filistin’de işgal edilmiş olan topraklar konusunda elini taşın altına soktu mu? Moro’da, Patani’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanlar, sadece Müslüman oldukları için kıtır kıtır kesilirken bir şey yaptı mı bu teşkilat? Benim hafızamda yok.. Dolayısıyla şimdi Mısır ya da Suriye için devreye girmesini beklemek hayalperestlik olurdu..

BM ÇOKTAN İFLAS ETTİ

Peki Birleşmiş Milletler bugüne kadar ne yaptı bu Dünya’da?.. Bana deyin ki iyi ki böyle bir yapı var, örneğin emperyalizmin sömürge düzeninin karşısına dikiliyor.

İşgal edilmiş toprakların gerçek sahiplerine verilmesi için rol oynuyor. Sınırlarda süren kavgaları bitiriyor, kardeşleri barıştırıyor.. Bir tane ilaç olsun diye bir örnek verin bana.. Birleşmiş Milletler var diye kendini güvende hisseden bir ülke, bir millet gösterin lütfen.. Kurulduğu 1945 yılından bu yana yeryüzünde yüzlerce irili ufaklı savaş çıkmıştır.. Her geçen gün de bu savaşlara yenileri ekleniyor.. Birleşmiş Milletler’in veto gücüne sahip 5 daimi üyesi ise bu çıkan savaşlarda kullanılan silahların üretici ülkesi.. Yani onlar daha fazla para kazansın diye çıkan savaşları, yine onların tek söz sahibi oldukları kurumun bitirmesini bekliyoruz.. Biz de amma safmışız hani..
¥
KOALİSYON MÜDAHALESİ


İyi de ne olacak o vakit? İki daimi üyesinin tam cephede durduğu Suriye iç savaşının ortasına dalmak için BM dışında bir güce ihtiyaç olduğu tartışılmaz bir gerçek. Amerika ve İngiltere birtakım hesaplar içinde anladığımız kadarıyla.. Afganistan ya da Irak’a yapılan müdahaleye benzer bir operasyonun hazırlıkları var gibi görünüyor.. BM’ye rağmen Nato’daki ağırlığını kullanan ABD, insani durumu gerekçe göstererek, başka ülkelerden de destek bulması halinde Suriye’ye hemen bu gece girebilir.. Üstelik de Malatya’daki üssü kullanarak yapar bunu.. Bu kadar vahşetin yaşandığı Suriye’ye bir müdahale elbette bugün olmayacaksa ne zaman olacak? Amenna.

Fakat Esad’ın sarin gazıyla ölen 1.000 tane bebeğe, koalisyon füzesiyle ölen binlercesi eklenecekse ona da itirazım var. Acilen yapılması gereken güvenlik kuşağı, uçuşa yasak bölge ve kontrollü kara müdahalesiyle Esad’ın devrilmesi olmalı.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi