Ersoy Dede

Ersoy Dede

Atakan’ı Arkadaşları mı Öldürdü?

Atakan’ı Arkadaşları mı Öldürdü?

22 yaşında bir çocuk öldü.. Belki şöyle demek lazım. Bir çocuk daha öldü.. Faşist Gezi kalkışması’nın başından beri yüksek sesle yaptığımız ikazlara hep masum çevreci yanıtlar aldık biliyorsunuz. Ağaç kesilecek, kuşlar yuvasız kalacak dediler.. Dedik ki hiç öyle değil.. Zavallı çocukları bile bile ölüme yollayan bir sistem var ve bu sistem kurban vermeye devam ediyor.. Eskilere gitmeyeceğim.. Şüpheler zaten ortada.. Sadece Ahmet Atakan’ın ölümü ile ilgili bazı değerlendirmeler yapacağız bugün burada.. 

GÖRÜNTÜLER ORTADA

Ahmet Atakan’ın abisi konuştu dün.. Diyor ki; “…Merak ettiğimiz, kardeşimin çivi gibi dümdüz bir şekilde aşağıya inmesi. Kardeşim atletik yapıda biriydi. Birileri yukarıda ona mı vurdu, yukarıda bir müdahaleye mi uğradı? Kardeşimin dengesini kaybedip düştüğüne inanmıyorum…” Çok tehlikeli bir beyanat gibi geldi bana.. Bence Atakan’ın Abisi’nin acilen korunması lazım. Zira yanlışlıkla düğümü çözecek ipucuna ulaşırsa, Abdullah Cömert cinayeti de, Ali İsmail Korkmaz cinayeti de, 11 Mayıs’ta Kırıkhan yolu üzerinde masum kadınlara saldırılması meselesi de, Reyhanlı’daki tacizler de bir bir çözülebilir.. Hatta Reyhanlı Saldırısı’nın planlayıcıları ile Ahmet Atakan’ı kullanan yapının aynı merkezden emir aldığı Abdullah Cömert’in de, Atakan’ın da arkadaşları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarsa bu benim için şaşırtıcı olmayacak.. Size çok açık bir soru… Sadece ağaçlarla ilgili bir meselede nasıl oluyor da Esad hayranı gençler ölüp duruyor.. Bu gençlerden başka ağaç-çiçek sevgisi olan kimse yok mu? Eskişehir’de bile Hataylı bir çocuk öldürülüyor. Ne tesadüf?.. Ankara’da vurulan çocuk bile alevi.. Size de çok şaşırtıcı gelmiyor mu? En son Ahmet Atakan ne yazmış facebook hesabına? “…Senin nur yüzünle yola çıktık. Senin direnişinle. Senin için diz çöküp ellerimizi semaya kaldırıp dualarımızla yüreklerimizle, onurumuzla, desteklerimizle seninleyiz. Sen var oldukça sen yaşadıkça sen göründükçe seninleyiz….” Beşşar Esad’a düzülen bu methiye size de meselenin ağaçtan, ormandan falan çok uzak olduğunu göstermiyor mu?

PEYGAMBERİMİZE KÜFÜR TEZGAHI BOZDU

Ölen çocuğun pek çok videosu servis edildi arka arkaya. Bir kısmının video paylaşım sitelerine, birkaç gün evvel yüklendiği anlaşılıyor. Tıpkı “Duran Adam” eylemini başlatan sanatçının videolarının eylemden birkaç gün evvel sisteme yüklendiği gibi.. Fakat Atakan meselesinde hesaplayamadıkları bir video daha çıktı ortaya.. Bu videoda Ahmet Atakan, Allah’a, Peygamber Efendimiz’e küfürler yağdırıyor.. Peygamber Efendimiz’e yapılan ağır hakaret, ayrışmanın ağaç ya da çiçek temelli bir ayrışma olmadığını da açıkça göstermiyor mu? 

KRİMİNAL NOTLAR

Son olarak yine soruşturmada dikkat edileceğine inandığım bir iki not daha paylaşayım.. Birincisi izlemediyseniz görüntüleri tekrar tekrar izleyin.. Ahmet Atakan’ı çatıdan atanlar kimse eğer, polis aracının güzergahını dikkate alarak atmış gibi görünüyorlar. Tam polis aracının geçeceği yere atıyorlar ki, günün sonunda, (tıpkı ilk günlerdeki yalanlarında söyledikleri gibi) “polis ezerek bir arkadaşımızı öldürdü” diyebilsinler.. Ama nasip işte.. Polis ezmiyor Atakan’ın bedenini.. 

O GÜNEŞ PANELİNİ SÖKMÜŞ OLSAYDI.. 

İkinci not ise, Atakan’ın çatıda ne yapmakta olduğuna ilişkin.. Çocuk ölmeden birkaç gün evvel, bir nedenle video-mülakat vermiş.. Neden ondan mülakat alma gereği duymuşlar, acaba bugünlerde servis etmek için mi? Bilinmez.. Diyor ki o videoda Atakan; “yukarıdan çek-yat atıyorlar, çamaşır makinesi atıyorlar, acayip bir duygu. Sen onu görünce motive oluyorsun”.. Bir iddiaya göre, Atakan’ın o binanın tepesinde olma nedeni, çatıdaki güneş panelini sökmekmiş.. Arızalı olduğu için tamir maksadıyla sökmeyecekti herhalde o paneli.. Eğer bu iddia doğruysa, o demir yığınını söküp, çok heyecan duyduğu o işi yapacaktı.. Aşağıya atacaktı.. Ve belki de masum başka insanların ölmesine yol açacaktı.. Kim bilir?.. Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi