Ersoy Dede

Ersoy Dede

Siz Ne Yapıyorsunuz Dershanelerde?

Siz Ne Yapıyorsunuz Dershanelerde?

Fethullah Gülen Hocaefendi; “Firavun ile Karun aleyhinizde ise isabetli yolda yürüyorsunuz demektir” buyurmuşlar.. Ali İhsan Karahasanoğlu önceki günkü yazısında dedi ki; “Fethullah Gülen değildir o kişi”.. Ben de buna bu temenniye (iddiaya demek gerekirdi sanırım) bir katkı yaparak şöyle diyeyim; “Gülen ise de Erdoğan’a söylememiştir”.. Benim öyle büyük büyük bahanelerim yok bu iddianın altını kuvvetlendirecek.. Ne Mavi Marmara, ne başörtüsü ile ilgili olarak alınan tutum ne 28 Şubat sürecinde alınan pozisyon önemli şu anda.. Bugünün meselesi, son derece basit ve basit olduğu kadar da lüzumsuz bir mesele.. Nedir ki yani dershane işi?.. Halledilmeyecek nesi olabilir?..

SANIRSIN CAMİLER KAPATILIYOR

Erem Şentürk, kendisine ait blogda geçen gün nefis bir yazı yazdı.. Dedi ki; “….Türkiye’yi hiç tanımayan birisi hizmet hareketinin yazdığı mesajlara, açıklamalara, demeçlere ve TV programlarına bakarak şunu zannedebilir. ‘Galiba Türkiye’de camiler kapatılıyor’……… Kuran kursları kapanıyor, başı örtülü kızlar okuldan atılıyor. Namaz kılan akademisyenler, memurlar, bürokratlar fişleniyor, imam hatipler kapatılıyor bile olabilir. Bu kadar içli içli ‘Kahhar’ çekildiğine göre öyledir değil mi?.....” Meseleyi en iyi özetleyen yazı.. Bu memlekette neler oldu da şu tepkinin azıcığını bekledi insanlar.. Gelmedi.. Şimdi ise yanıyor ortalık.. Şaka gibi ya hu; “dershanelerin kapatılma kararının ardından ABD borsaları tepe-taklak oldu” diye alt yazı gördüm.. Anlaşılır gibi değil.. Koskoca Hocaefendi’yi, içinde “Firavun” ya da “Karun” geçen cümleler kurmaya zorlayacak kadar önemli ne olabilir ki?..

NEDEN KAPANMASIN?

Her fırsatta birileri diyor ki; “neden kapatıyorlar canım, kapatmasınlar işte”.. (kapatılacağı falan yok da, konuşuyoruz işte biz bize) Diyorum ki ben de; karşıdan neden sormuyorsunuz bu soruyu?.. Yani; “neden bu kadar sert çıkıyorsunuz dershanelerin kapatılmasına?”.. Ne oluyor? Dershane kapatılınca ne olacak sahiden?.. Bir deyiverin de bilelim.. “Bu mesele dershane meselesi değil”.. Hasan Karakaya dershane üzerinden başka bir kavganın verildiğini düşünerek böyle demişti.. Ben ise tam da meselenin dershane olduğuna inanıyorum ama neden, onu çözemedim.. Böyle yangın yerine çevrildiğine göre ortalık dershanede bizim fark edemediğimiz başka bir şey olmalı.. Muhalifinden değil de asıl sahibinden duymak isteriz. Neden önemli bu dershaneler acaba?.. Eğitimde fırsat eşitliği falan gibi ekleme tanımlar ve samimiyetsiz analizler istemiyorum ama. Hakikaten neden önemli?.. Neler oluyor o dershanelerde de açık liseye ya da özel okula dönüşünce olamayacak?..

ÇOKTAN KOPMADI MI?

Hizmet hareketinin resmî tavrı olarak okunan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil diyor ki; “dershanelerin kapatılması seçimler öncesi duygusal kopuşa yol açar”… Bana öyle geliyor ki, bahse konu kopuş yaşandı.. Ama benim hâlâ umudum var. Kopuş tepede ya da hareketin kurmay zekâsında var. Tabanda alnı secdeli bir anneyi, merkezden verilecek bir karara uymaya kimse zorlayamaz.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi