Ersoy Dede

Ersoy Dede

O Muhabir Gülen’e Ne Soracaktı?

O Muhabir Gülen’e Ne Soracaktı?

Fethullah Gülen’in Amerika’nın Sesi Radyosu’nun (VOA) mülakat talebini reddetmesi konuşuluyor.. Zaman Gazetesi’nin haberine göre Gülen, yabancı bir medya kuruluşu ile görüşmek istememiş.. Bunun, Türkiye’de; “Uluslararası bir komploya dahil olmak” gibi algılanacağını ifade etmiş. Buradan hareketle kendisini ziyaret eden gazetecilerin hangi sorularla ya da konu başlıklarıyla geldiklerini bildiğini anlıyoruz.. Sn.Gülen gazetecilerin kendisine 17 Aralık üzerine sorular soracağını düşünerek bu mülakatı reddetmiş gibi görünüyor. 

RANDEVUSUZ GİTMİŞ OLMALILAR

Son 20 yılını basın mesleğine vermiş, binlerce mülakat onlarca röportaj yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki, bugüne kadar bir kentten bir başka kente mülakat için randevusuz gitmişliğim yoktur. Kilometrelerce yolu; “sizinle görüşmek istemiyorum” sözünü duymak için tepmek çok da rasyonel bir hareket değil.. Acaba VOA muhabirlerinin ziyan edecek fazladan vakitleri mi vardı ki?. Yoksa randevuları vardı da, sonradan mı iptal edildi?.. Bunu bilmek mümkün değil.. Sonuçta Sn.Gülen, sağlığına dikkat eden bir isim.. Kendini iyi hissetmediği için de gazetecilerin karşısına çıkmamış olabilir.. Ama o öyle demiyor.. “Yabancı basına konuşursam yanlış anlaşılır” diyor..  Ben biriyle mülakat yapacağım zaman hangi konularda konuşacaksam önceden söylüyorum. Kabul ederse yapıyorum mülakatımı.. Bazen “konuşalım ama şu konuda konuşmayalım” dendiği oluyor.. O tür teklifleri de ya kabul ediyorum, ya da “ama hem konuşup hem o konuya girmezsek olmaz” deyip, mülakatı komple iptal ediyorum.. Bu tür seçenekler vardır görüşme tekniklerinde.. İletişim okuyanlar bilir.. Ama öyle olmamış.. VOA muhabiri de böyle olduğuna dair bir şey söylemiyor Sn.Gülen de.. Tek bildiğimiz VOA muhabirleri Pennsylvania’nın Pocono Dağları yakınındaki o görkemli mâlikane’nin kapısına kadar gidip geri döndükleri.. 

KEŞKE KONUŞSAYDINIZ VOA MUHABİRİNE

Sn.Fethullah Gülen.. Diyorum ki keşke yapsaydınız o mülakatı. Belki de zatıâlinizi Türkiye’ye karşı bir uluslararası komplonun içinde gösteren bir mülakat çıkmazdı.. Bu sizin elinizdeydi.. Bilakis belki de 17 Aralık ile ilgili yöneltilen soruları ustalıkla yanıtlar, “ülkemde rüşvet ve yolsuzluğa karşı bir operasyon yapılıyor. Gayrısından malumatım yok. Ne polis tanırım ne savcı. İşim olmaz” deyip bitirirdiniz.. Faydalı bile olabilirdi belki.. Dedim ya, siz o mülakatı vermediğiniz için bir sürü şey yazılıp çiziliyor şimdi ortalarda.. 

O MÜLAKAT BU KONUYLA MI İLGİLİYDİ ACABA?

Acaba o gerçekleşmeyen mülakatı yapmak için yola çıkan ekip, daha sonra ne yazmışlar bu konuyla ilgili diye merak edip internette arattım. VOA’nın resmi internet sitesinde, mülakatı nasıl yapamadıklarını anlatan uzun bir haber yayınlamışlar.. Altına da bizzat habere dahil ederek, aşağıda birebir kopyaladığım kısmı yazmışlar.. Çok üzücü bulduğum için sizinle paylaşmak istedim.. “…Amerika’da 145 okula sahip hareketle ilgili kuşkular artıyor. Texas eyaletinde Gülen Hareketi’ne bağlı okullar, çalışma vizelerinde sahtecilik ve vergilerin kötüye kullanımı suçlamalarıyla karşı karşıya. New Orleans’da harekete bağlı başka bir okulda ise Federal Soruşturma Bürosu (FBI) cinsel istismar iddialarını araştırıyor…” İşte belki de istedikleri mülakatı vermiş olsaydınız böyle abuk-subuk suçlamalarla hatta belki de iftiralarla karşı karşıya kalmazdınız.. 

BİRLİK OLMA VAKTİ

Bir şey söyleyeyim mi.. Bakın durum aslında zannedilenden daha ciddi.. Bir an evvel Türkiye’deki kavganın sona ermesi lazım.. Sona ermeli ki, dış saldırılara karşı tek vücut hareket edebilelim.. Türkiye’de seçilmiş hükümete yönelik dış merkezli iç destekli operasyon sürerken, Amerika’da da bizzat Fethullah Gülen’e yönelik sistemli bir saldırı devam ediyor.. Herkes enerjisini kendi meselesine harcadığı için kimse kimsenin elini tutmuyor.. Bu iş, bizi hızla aşağıya çeker.. Ama bunu göze almış kamikaze pilotları varken kime anlatıyorsun ki?.. Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi