Ersoy Dede

Ersoy Dede

Ulu-Sol Paralel İttifakı

Ulu-Sol Paralel İttifakı

İşçi Partisi, Abdullah Öcalan’ın sorgusu diye bir görüntü servis etti dün medyaya.. Kürt siyasetini yakından takip edenler bilecektir ki, Öcalan’ın 21 Mart’ta çizdiği barış rotasına ters bir tablo yok ortada.. Ama servisin kötü niyetli yapıldığını şuradan anlıyoruz ki, sorularla cevaplar birbirini tutmuyor. Birileri kurgu stüdyosunda provokatif sorularla kendilerince Öcalan’ı itibarsızlaştıracak yanıtları arka arkaya dizmiş vermiş kamuoyuna.. Yürekliyseniz elinizdeki görüntülerin tamamını yayınlasanıza.. Bacağınızın altına kamera koyarak yaptığınız sorgunun, şüphelinin ya da sanığın haklarının ihlâli sayılarak yarın bumerang gibi size döneceğini düşünmemiş kendi aklınızca arşiv tutmuşsunuz.. Bir yere kadar anlayabilirim. 15 sene boyunca bekletmişsiniz kaseti.. Bunu da anlayabildiğimi var sayalım.. Peki neden paralel kasetlerde yer alan, Öcalan ve Barzani’nin harcanması gerektiği, PKK’nın yeniden silaha sarılmasının murad edildiği ifşa olduktan sonra çıkıyor ortaya bu görüntü?.. İşte burada şüphelerim var.. Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu barış sürecinin baltalanmaya çalışıldığını zaten biliyorduk. Buna taşeronluk yapan gizli servislerin ve de yerli işbirlikçilerin icraatlarını da şükür ki gördük.. Bundan sonra tek bir evre kalıyordu geriye.. O da icraat.. Bunun için önce Öcalan’ın Kürt kamuoyu ve çözüm yanlılarının gözünde itibarsızlaştırılması gerekiyordu.. İşte kaset burada lazım oldu..  Kontrollü bir şekilde servis ettiler.. Sosyal medyayı kullanıyorsanız girin bakın. Ana yayını “Ulusal Kanal” yapmış ama görüntüleri en çok kim paylaşmış?.. Bir bakın bakalım.. Zahmet etmeyin ben söyleyeyim. 7 Şubat’tan beri Erdoğan’ı hedefe koyarak kim yayın yapıyorsa, 17 Aralık ve 25 Aralık tuzaklarını kim canhıraş “büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” diye sunuyorsa, Öcalan’ın “Ulusal Kanal” logolu görüntülerini de onlar dağıtıyor internette.. Bunu tespit etmek için laboratuvar çalışmasına gerek yok.. Görünen köy..

İTTİFAK MI, TESLİMİYET Mİ?

Değerli okurlar.. Sözcü Gazetesi’nin paralel ilişkilerine yönelik iddialar nasıl ki kimseyi şaşırtmadıysa bugün Ulusal Kanal ve Aydınlık’ın da aynı yapı tarafından teslim alınmış olma ihtimalini kimse yabana atmasın.. Sevgili Doğu Perinçek.. Ulusal Kanal ve Aydınlık içinde görevini yapmaya çalışan namuslu meslektaşlarım.. ‘Hükümete çakıyorum’ derken kendinize seçtiğiniz partnerlerin esiri olmayın.. Kimin size hangi görüntüyü hangi saikle verdiğini biliyor musunuz? Doğu Perinçek de tıpkı Abdullah Öcalan gibi demir parmaklıklar arkasında. Dolayısıyla bu akışa doğrudan müdahale edip edemediğini bilmiyorum. Ama dışarıdaki kadronun ittifaklarını gözden geçirmesi şart..

AYAKKABI KUTUSUNDA MAAŞ

Bir arkadaş Ekşi Sözlük’te hakkımda yazılan birkaç maddeyi yollamış bana.. Arayıp da bakacağım yok ya. Bu vesileyle görmüş oldum.. Mesela bir maddede; “bu yazı için rahat 10 bin TL almıştır” yazıyor.. Hangi yazımdan söz ediyorlarsa.. Bir diğer madde şu; “bu yolsuzluk operasyonu onu da o jipinden indireceği için morali şu an yerlerde olan haberci”..  Twitter’da da geçenlerde maaşımı ayakkabı kutusunda alıp almadığımı soruyorlardı..  Bugün-yarın maaşlar yatacak.. Biz Akit ekibi olarak yine mütevazı rakamlar göreceğiz hesaplarımızda.. Buradan patronlarımıza sesleniyorum..  (bütün Akit ailesi adına) gelin şu hakkımızda yazılanları doğrulayan bir iş yapın.. Bu ay zam yaparken, Ekşi Sözlük’ü referans alın.. Saygılar sunarım.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi