Ersoy Dede

Ersoy Dede

Kasetler ellerinde kalacak

Kasetler ellerinde kalacak

İnternetle ilgili düzenlemenin iptali için adeta Cumhurbaşkanı Gül üzerinde baskı kurmaya çalışıyor birileri.. Kimin bu dönemde ne murad ettiğini anlamak açık söylemek gerekirse benim için hayli güç.. Ortak düşman üzerinde hedef birliği yapan beş benzemez ideolojiler, yeni ittifaklar kurmuşlar.. Bu ittifakları için de siyasi destek arayışındalar.. Bunların Avrupa’daki lobileri tıkır tıkır çalışıyor. ABD’deki lobileri tıkır tıkır çalışıyor.. Buradan bir basıyorlar feryadı, Avrupa bilmemne üyesi bilmemne meclisi bilmemne grubu başkanı bilmemne konseyi çatır çatır açıklama yapıyor. 

TÜRKİYE AVRUPA GİBİ OLSUN O ZAMAN!

Türkiye’yi; Çin, İran, Küba gibi gösterme gayretleri tam gaz devam ediyor.. Bu ülkelerin isimleri sembol olduğu için sürekli olarak onu zikrediyoruz.. Neden? Çünkü Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, aralarında bu ülkelerin de olduğu 12 ülkeyi internet düşmanı ilan etmişti de onun için.. Kuzey Kore de var bu listede, Tunus da var, Özbekistan da var.. Peki ama aynı listede başka bir şey yazmıyor mu? Mesela bir büyük dünya haritası yayınladı aynı örgüt bu listesiyle birlikte. Bu haritada Avrupa kıtasının önemli bir bölümü ile Amerika kıtası ise neredeyse tamamen sarıya boyanmış olarak gösterildi.. Sarı ne peki? Çeşitli internet kısıtlamalarının var olduğunu gösterir grafik.. Kırmızı da var ayrıca bazı yerlerde.. O da ‘’gözetleme altında’’ demek.. Ama varsa yoksa Türkiye’yi koysunlar hedefe... 

KÜFRETMEK SERBEST OLSUN

En çok tartışılan ne? “Özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle hükümete tanınan sınırlama yetkisi. İnternet ortamında yapılan yayının içeriği nedeniyle özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden vatandaşlar ya da kurumlar, “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na başvurarak”, içeriğe erişimin engellenmesini talep edebileceklerdir. Yasaya göre, TİB, kendisine gelen bu talebi uygulanmak üzere “derhal” –bu yasayla oluşturulacak olan- Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne bildirecek. Birlik de TİB’den gelen tedbir talebini en geç dört saat içinde yerine getirecek. Başvuran kişi ya da kurum aynı anda bu talebini içeren bir dilekçeyle sulh ceza mahkemesine giderek alınan idari tedbirin altını dolduracak bir mahkeme kararı çıkartacak.. Dolayısıyla ‘’derhal’’ alınan idari tedbir eğer mahkeme tarafından da yerinde görülürse sorun yok.. Mahkeme tedbiri yerinde bulmazsa TİB erişim hakkını serbest bırakacak.. Bunu internet özgürlüğüne müdahale olarak görüyor bazıları.. Yani istiyorlar ki, biz sayalım-sövelim, analı-bacılı gidelim ama kimse buna müdahale etmesin.. Yok öyle üç kuruşa beş köfte..

DERT BAŞKA

Sevgili okurlar dert başka.. Size arz edeyim.. Bakın sürekli olarak ‘’dershanelerle başladı’’ deyip duruyorlar ya.. İşin onunla ilgili olmadığı toplanan telefon dinlemelerinden ya da şantaj kasetlerinden ortaya çıkıyor.. Bu sistemli saldırı için sinsice plan yapılmış.. Ve bir takvim kararlaştırılmış. Bu takvim doğrultusunda her gün bir ses kaydı ayda bir gizli çekim şantaj videoları servis etmeyi önceden planlamışlar.. Bu yasayla birlikte aylar evvel hazırlanmış olan kasetler ellerinde kaldı.. Dert bu.. Yoksa bu kadar tantana yapmalarının karşılığında, internetten “hakaret etti” diye yüzlerce dava açarlar mıydı? Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi