Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Mustafa Kemal’in askerine bak!

Mustafa Kemal’in askerine bak!

Çok mu akıllı, çok mu saf?

Fener’in şikeden başkanı “Mustafa Kemal’in askeriyim” demek suç mu demiş.

Diyelim ki suç değil...

Her şeyi “suç” veya “değil” diye mi tasnif edersiniz siz?

“Fener şike yaptı” demek suç mu? Yahut da, “Fener şikeye bulaşmadı” demek suç mu?

İkisi de suç değil. Birinci söz, Fenerlilerin tüylerini diken diken eder. Başta da sizin. Buna mukabil, farklı klüplerin fanatiklerini memnun eder. 

İkincisi, Fenerlileri ağızları kulaklarına varacak kadar sevindirir. Buna karşılık diğer tarafta somurtuklar artar...

Futbol epeydir siyasetle içli dışlı. Yöneticilerimiz mutlaka bir futbol takımına muhabbetini izhar ediyor. Bu onların “diğer takımları da ayırmıyoruz” demesini ve ona göre tavır takınmasını gerektiriyor. İşte örneği: Başbakan Fenerli. Fakat Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un stadların yapılması için olağanüstü gayret sarfediyor. Elbette takım tutmakla parti tutmak arasında bir hayli benzerlik var... 

Bu ülkede siyasetin bile harekete geçiremediği kitleleri futbol ayağa dikiyor. Stadlar ağzına kadar doluyor. Heyecanı ayakta tutacak televizyon programları, gazete yayınları gani. 

Ülke meseleleri ile ilgili aklı başında, bilgi sahibi zevatın bir araya getirilip konuşturulması nadirattan. Buna karşılık haftanın maçlarını konuşmak için “spor uzmanları”nın uzun programları ise vaka-yı adiyeden!

Futbol siyasetini neredeyse bütün belediye başkanları biliyor ve icra ediyor. Bir çoğu şehirlerinin klübünün başkanı veya başkanının destekçisi.. Ciddi kaynak aktarıyorlar. Hele Başkent’in başkanı bir başka çeşit futbol siyasetçisi. Onun top sektirmede, çalımda, kıvırmada bir numara olduğundan şüphe yok. 

Kaç klübü ihya edip batırdığı konusunda rivayet muhtelif. 

Bize kalırsa, son defa aday olmayıp Futbol Federasyonu başkanlığına geçse idi, en iyisini yapardı. Belki yine de bunu yapar diye ümid ediyoruz. 

Gelelim, suç olmayan “Mustafa Kemal’in askerleri” tezahüratına... Bu tezahürat Mustafa Kemal ismi geçtiği için masum mu sizce? 

Kıytırık da olsa bir siyasi partinin sloganı değil mi bu? Mustafa Kemal’in askerleri acayip ulusalcı bir slogan. Temelsiz, esassız bir laftan ibaret. 

Ne oldu yani Mustafa Kemal’in askerleriyseniz? 

Hangi meydan muharebesini kazandınız? 

Hangi milli mevzuda ülkemizi ayağa kaldırdınız? 

Mesela komşu Suriye’de ayyuka çıkan Esed zulmüne karşı ne yaptınız? 

Bu son sorunun cevabı her şeyi ortaya döker. Bunlar Mustafa Kemal’in askeriyiz derler ama, Esed’in askeri olmaya daha yakındırlar!

Mustafa Kemal hayatta değil, savunmaya filan da ihtiyacı yok. Fakat Esed’in var. Bakın bu sloganın mahrecine, koyu Esatçıdır bunlar!

Eğer futbolla iştigal ediyorsanız, böyle sloganlardan, siyaset kokan tavırlardan uzak durmanız gerekir. Millet oraya siyaset için gelmiyor, gelmemeli. İyi ve elbette şikesiz futbol için geliyor. 

Fener başkanı şike yapmamışsa bile, bu sloganı savunarak siyasî şike yapıyor. 

Bunu gözden uzak tutmamak lâzım. 

Her parti sloganını stadlardan duymak isterse ne olacak o zaman?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi