Ersoy Dede

Ersoy Dede

Başbakan’a Neden Hasta Dediler?

Başbakan’a Neden Hasta Dediler?

İşi gücü bıraktılar Başbakan’ın sağlığı üzerinden yeniden manipülasyon yapmaya başladılar.. Bir dönem söküyordu bu numara da artık işe yaramadığını neden görmüyorlar, anlamıyorum.. (Bana göre siyaseten zaten bitmişken) Başbakan Erdoğan’ın yeniden aktif politika şansı verdiği isimlerden biri. Feyzi İşbaşaran, twitter’a, Başbakan’ın yoğun bakımda olduğunu yazdı.. Bunu yazarken neyi murad ettiğini bilmek mümkün değil.. Ama pratik sonuçları üzerinden bir şeyler söylemek mümkün kuşkusuz ki.. Bakın sevgili okurlar, yabancı yatırımcılara aracılık eden spekülatörlerin, fonlar üzerinde değer kaybı ya da artışı yaratmak için başvurduğu en ucuz numaralardan biridir bu. Yapan bu niyetle yapmasa da, sonuçlarından bu beklenir..

İLK HEDEF EKONOMİ

Gelişmekte olan ülke ekonomileri için siyasi istikrar önemlidir.. Buradan yola çıkarak misal; Başbakan’ın sağlığı, hükümetin düşme olasılığı, ülkelerin savaşa girme riski gibi faktörler üzerinden piyasa dengelerini bozmaya çalışır bu adamlar.. Kimin lehine?.. Benim değil herhalde.. Fakat dedim ya bu numaralar eskide kaldı.. Niye?.. Çünkü Türkiye öyle “Başbakan yoğun bakımda” yalanıyla bir anda tepetakla olacak günleri geride bıraktı.. Türkiye AK Parti iktidarı zamanında yaklaşık yüzde 5 oranında büyüdü.. Sıfırdan devralmadı bu ülkeyi. Ya? Küçülmelerden alarak bu hale getirdi.. Üstelik ne zaman yaptı bunu? Yüzyılın en büyük ekonomik buhranlarından birinin yaşandığı bir dönemde.. Milli gelir önceki dönemlerle karşılaştırılmayacak ölçüde arttı. Bu yıl için de yüzde 4’lük büyüme hedefi konuldu.. Bütçe açığı yüzde 1’ler seviyesine kadar çekildi. Bunlar iyi ve önemli gelişmeler. Daha iyisini reel sektör temsilcilerinden dinleyin.. İçlerinde olmadığım için pek bilmiyorum. Ama geçen hafta Cumhurbaşkanımız ile birlikte Macaristan’a gittim.. Uçakta bir dolu da işadamı vardı.. Dönüş yolunda pek çoğuyla uzun uzun konuşma fırsatım oldu.. Dünyada ülkemize olan güvenin ne denli yüksek olduğunu anlattılar.. Partnerleriyle yaptıkları görüşmelerin ne kadar yararlı geçtiğini.. Bunlar çok önemli.. Öyle; “Başbakan yoğun bakımda” yazan twit’lerle çökmeyecek hatta titremeyecek bir ülke oldu Türkiye..

BU BİR PSİKOLOJİK HAREKATTIR

Gelelim işin siyasi yanına.. “Yoğun Bakımda” olduğu söylenen Başbakan, dün iki ayrı kentte “yoğun” bir ilgiyle karşılandı.. Hakkında bu iddiaları ortaya atanlarla da dalgasını geçti.. Oysa dalga geçilecek kadar önemsiz bir hadise değil bu.. Bu düpedüz bir psikolojik harekat planlı metodu.. “Otoriterleşme eğilimi” ile başlayan, “diktatörlük”le sürdürülen, araya sos olarak “ölümcül hasta” palavrası katılan, ardından “hırsız” imajı yapıştırılmaya çalışılan bir lider için uygulanan bildik bir plan.. Yeni hiçbir şey yok. Ve tıpkı millet iradesini temsil eden bir adamda “diktatör” tanımlaması nasıl “emanet” duruyorsa, turp gibi sağlıklı aslan gibi kuvvetli Tayyip Erdoğan’da da “hasta” ifadesi öylesine emanet durdu.. Bakın izleyin. Takip edin. Başbakan daha şimdiden 7-8 tane miting yaptı.. kentten kente koşuyor.. Üstelik de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gibi tek işi de bu değil.. Aynı zamanda ülkeyi de bihakkın yönetiyor.. Takip edin bakalım Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kaç mitingde havlu atacak?.. Kim hasta kim sağlıklı o zaman bizzat hep beraber göreceğiz.. Not: Sayın Bahçeli kebabiye tohumu nefese iyi gelir. Biliyorum üçüncü mitingde ses falan kalmayacak sizde. Aklınızda bulunsun. Kılıçdaroğlu’nu kebabiye tohumu da kurtarmaz.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi