Yener Dönmez

Yener Dönmez

İşler’le memleketinde seçim sohbeti

İşler’le memleketinde seçim sohbeti

Seçimlerde son viraja girildi. Bugünü de saymaz isek 11 gün sonra sandık başına gideceğiz. Bu seçimlerde sadece partiler yarışmayacak. İçerden ve dışardan alışık olmadığımız garip pek çok unsurun yarışı sahne alıyor. Bu çerçevede taraflar bütün kozlarını kullanacak. Meclis yarın muhalefet partilerinin girişimiyle 4 eski bakanla ilgili fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. Muhalefetin bunu bir fırsata dönüştürmek için tezkerelerin incelemeye açılması ve Genel Kurul’da okunması yönünde ısrarcı olacağından şüphe yok. Meclis Başkanı Cemil Çiçek daha önce açıkladı. Mevcut mevzuat ve teamüller buna engel.

Fakat muhalefetin itirazıyla sadece usul tartışması açılabilir. Genel görüşme önergesi üzerinde önerge sahiplerinden bir milletvekili 10 dakika, Hükümeti temsilen bir bakan veyahut grup adına birer milletvekili 20’şer dakika konuşabilir. Konuşmaların ardından genel görüşme önergesi oylanır ve genel görüşme açılıp açılmayacağı belirlenir. Burada da Meclis aritmetiği devreye girer. Yani Meclis olağanüstü toplantı gündeminden başka bir konuyu görüşemeden yeniden tatil edilir.

Ve partiler seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam eder. Zaten hem adaylar hem de halk seçim sonuçlarına kilitlenmiş vaziyette. Hafta sonu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler’in daveti üzerine Kızılcahamam’daydık. Bakan İşler’in memleketinde hem kendisiyle sohbet etme hem de esnafın nabzını tutma fırsatımız oldu. Kızılcahamam’da mevcut başkan MHP’den. İlçede görüştüğümüz esnaftan MHP diyen de var, AK Parti diyen de. Yani Kızılcahamam’da başa baş bir yarış bekleniyor. Bakalım ipi göğüsleyen kim olacak.

Emrullah İşler, son derece iddialı ve Ankara’da kaybedilen ilçelerin yeniden kazanılacağından emin…

Ankara’nın bütün ilçelerini ele alıp adayların tek tek seçim şanslarını değerlendirdi. Sıcak gündeme dair kritik bilgiler paylaştı.

Genel duruma dair önemli yorumlar yaptı.

İşler sözü CHP’ye getirerek lideri Kılıçdaroğlu hakkında, “Abbas yolcu” öngörüsünde bulunduktan sonra 30 Mart seçimlerinin birçok kişi için dönüm noktası olacağını şöyle ifade etti: “30 Mart’tan sonra bir Abbas yolcu olacak. Ben o Abbas’ın kesinlikle Kılıçdaroğlu olacağını düşünüyorum. Bu sefer CHP gösterdiği adaylarla da çok ciddi bir kumar oynadı. Bu kumarda kaybederse bedelini ödeyecek. CHP içerisindeki milletvekillerini tanıyoruz biz mecliste... Büyük bir grup şu an pusuda bekliyor. 30 Mart akşamı onların sesini duyacağız. 31 Mart’ta olay başlayacak.”

Seçimlerden kısa bir süre önce önemli olayların olabileceğine de dikkat çeken Bakan İşler, bir sorumuz üzerine yaygın biçimde konuşulan Muta söylentileriyle ilgili ise ilahiyatçı kimliğiyle şunları paylaştı: “İşin doğrusu bu Muta nikâhını filan ben de gazetelerden duydum. Operasyon yapılacak filan şeklinde ifadeler geçince ben şaşırdım doğrusu. Türkiye’de Muta nikâhı şeklinde bir olgu olmadığını ben biliyorum. Bu Şia’ya mahsus bir durumdur. Bunun seçimleri etkilemeye yönelik bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum. Devlet büyüklerimizin isminin bu olaya karıştırılması saçma sapan bir şey. Bunlar kabul edilebilir ifadeler değildir.”

Son süreçte Bahçeli’nin durduğu yeri ve yaklaşımını garip karşıladığını anlatan İşler bu konuda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Mesela Bahçeli’nin sokakların terörize edilmemesi noktasında sağduyulu açıklamaları oldu. Biz bunu takdirle karşılıyoruz. Ama aynı Bahçeli’nin böylesine milli bir konuda sessiz kalmasını ben doğrusu anlayamıyorum. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerek başörtüsü konusunda olumlu yaklaşımı olan Bahçeli doğrusu beni bu konuda yanılttı. Bahçeli yıllardır hep okyanus ötesini adres gösterirdi, göndermelerde bulunurdu. Şimdi bu olaylar yaşandıktan sonra siyasi çıkarlar uğruna böyle bir tavır takınmasını doğrusu yadırgadım. Kılıçdaroğlu’ndan zaten böyle bir şey beklemiyordum. İşin garibi CHP’nin son yıllarda şöyle bir yaklaşımı var: Kim bizimle ilişkisini bozuyorsa ona gidiyorlar kol kola giriyorlar. Buna birinci örnek Esed oldu. Baktık Esed halkını öldürüyor. Biz ilişkimizi bitirdik. Bir baktık CHP’de bir Esed sevgisi oluştu. Gittiler onlarla kol kola pozlar verdiler. Şimdi de aynı şekilde bu Paralel Yapı gerçeği ortaya çıktıktan sonra bir bakıyoruz CHP bunlarla el ele, kol kola bize karşı mücadele veriyor.”

Evet her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor.

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin son sözü söyleyen millet olacak.

Tevekkeltü Alallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yener Dönmez Arşivi