Ersoy Dede

Ersoy Dede

Mesele Pamir Değildi ya, neyse!

Mesele Pamir Değildi ya, neyse!

Dün bir çocuk öldü.. Evinden oynamak için çıkmıştı.. Yakındaki kuyunun içine düşmüş. Amcası, son nefesini vermek üzereyken buldu.. Kucakladığı gibi hastaneye taşıdı.. Ama kurtaramadılar.. 6 yaşındaki Ahmet, öldü..

YANLIŞ MI HATIRLIYORUM?

Hayır, yanlış hatırlamıyorum. Havuza değil kuyuya, 3,5 yaşında değil 6 yaşında.. Adı da Pamir değil Ahmet... Zekeriyaköy’de değil, Ceylanpınar’ın Işıklar Köyü’nde öldü.. Ondan olmadı haberiniz.. NTV düştüğü kuyunun başından canlı yayın yapmadı. Okan Bayülgen show programını kesip Urfa’ya bağlanmadı.. “Bulun Ahmet’i yoksa Taksim’e çıkarız” diyen birine de rastlamadım.. Pamir’in canı can da Ahmet’inki değil mi? Pamir’in babası baba da Ahmet’inki değil mi? Akut neden gitmedi Ceylanpınar’a? Twitter neden yıkılmadı? Sanatçılar neden seferber olmadı..

HER GÜN BİNLERCE ÇOCUK KAYBOLUYOR

Siz bu gazeteyi satın aldığınız andan bu yazıyı okumaya başladığınız zamana kadar, sadece İstanbul’da, aynı yaşlarda bir çocuk daha kayboldu biliyor musunuz? Emniyet verisi.. Sırf İstanbul’da günde 26 çocuk kayboluyor. Ülke genelinde bu rakam binlerle ifade ediliyor.. Ama bütün tantana Pamir’e yapılıyor.. Kötü örnek üzerinden gidelim demiyorum. Yani kayıp bir çocuğa dünyaları yakalım.. İtirazım yok.. Ama derim ki, her kayıp çocuk için bunu yapamayacaksak, Pamir için verdiğimiz mücadeledeki samimiyetimizi sorgulatmaz mı bu?..

GEZİ VE PAMİR

Bütün arama çalışmaları boyunca, birileri özellikle buradan bir siyasi hesap çıkarma telaşına tutuldu.. Hatta şöyle söyleyeyim “Pamir’in katili devlettir” diyebilmek için çırpınıp duran adamlar gördüm sosyal medyada.. Ki zevzeklik seviyesinde; “Pamir bulunmazsa Taksim’e çıkarız” diyenler bunun referansıdır.. Hatta Pamir’in kaybolduğu ve daha sonra cansız bedeninin bulunduğu yerden 6 kilometre ötede arama yapan ve 3.Köprü için ağaç katliamı (!) fotoları paylaşanların niyetleri hakikaten küçük çocuğun sağ salim bulunması mıydı? Mesele Pamir değildi aslında ya bakma işler çığrından çıkınca herkes evine döndü.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi