Ali Haydar Bahtiyar

Ali Haydar Bahtiyar

Durup Düşünmek Gerek

Durup Düşünmek Gerek

Alain, “düşünmek için durmak gerekir” dermiş. Yürüyerek düşünen “meşşâileri” veya “ihvan-ı safâyı” bilmiyormuş demek ki Fransız filozof. Batının en büyük zalimliği, doğuyu tanıdığında barbarlığının farkına varmasını, doğudan çaldığı ilim ve fikirlerle yükseldiğini inkar edişidir. Kaynak hırsızı batı, hayatını emperyalizm üstüne kurulmuş.

Konuya dönersek, bu aralar sakin olmak ve durup düşünmek zamanıdır. Ve bu süreç çok kısadır. Yarım cumhurbaşkanlığı, öbür gün de genel seçimler var biliyorsunuz. Öyleyse bu kısa ara günlerin kıymeti daha çok bilinmelidir.

Seçimlerden muhalefet ve Paralel Yapı mağlubiyetle çıktı. Hele de Paralel Yapı adeta ezildi, pestili çıktı.

Neden böyle oldu?

Önce CHP yi konuşalım mı? Ne de olsa ana muhalefet.
CHP ve onu destekleyen kimi sözde aydın özde karanlık kişilerin bunu anlama kapasiteleri yoktur. Çünkü o jakobenlerin kendi halklarını tanıma niyetleri yoktur. Daha çok darbe yiyeceklerdir o inkar ettikleri halktan.

Ne dediler, ne diyorlar halk için bu aydınlar?

“Makarna yedikleri için beyinleri gelişmemiş fakir kesimler.”
Hadi “İnsan Hakları”, “Kadın Hakları”, “Feministler” vs. gibi insanı savunan derneklerin “İslam’a düşmanlık” gibi büyük dertleri ve meşguliyetleri var, onları anladık, ama hiç olmazsa siz ey makarna faprikalarının sahipleri, siz neredesiniz? Bu sözün doğru olmadığına karşı çıkarak ortaya bilimsel bir belge sunmayacak mısınız? Böyle giderse üretiminizin düşeceğinden korkmuyor musunuz? Yoksa, siz de mi halk gibi ciddiye almıyorsunuz bunları?

“Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?” diyen manken kızımız kimdi? Sahi nasıl aşılacak demokrasi içinde bu sorun? “Bu cahil halk kitap okumaz, gazete okumaz, opera izlemez. Bu yüzden beyni gelişmez, Böylece ne yaptığını bilmez. Gider oyunu iki paket makarnaya satar. Ya da “benim de olsun piskevitim” diyerek “piskevit” ile aldatılır.”

İyi de ne olacak şimdi?

Bu demokrasiyi siz getirdiniz! Milleti zorla hilafetten cumhuriyete siz çevirdiniz! Batı standartları diye siz bas bas bağırıyorsunuz? Kaldıracak mısınız demokrasiyi? Sokaklara bunun için mi çıkıyor, etrafı “çevre mevre” demeden yakıp yıkıyor sunuz?

Yıllar yılı ülkeyi tek parti olarak yönettiniz. Niye yerleştiremediniz o standartları? Millet neden cahil kaldı böyle? Bunun vebali sizde değilse kimde?

Halk, “göbeğini kaşıyan adam” imiş. Adamın göbeği kaşınıyorsa göbeğini kaşıyacaktır, altını kaşımak fayda verir mi? Siz alay edeceksiniz diye adam göbeği kaşındığı halde tutup da altını kaşırsa, bu sefer kim bilir neler diyeceksinizdir!

Bence bu tutumdan vazgeçiniz ve halkınıza Fransız kesilmeyi artık bırakınız. Bu millet ne istiyor diye ciddi bir araştırmaya giderek ona göre politikalar geliştiriniz. Aklınız ve bedeniniz yorulsun biraz çalışmaktan.

Beyler! Yan gelip yatma ile iktidar olunmaz.

Bunu bildiğinize göre muhalefet kalmaktan memnunsunuz demektir. İyi, biz de memnunuz bundan işin doğrusu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Haydar Bahtiyar Arşivi