Hacı Yakışıklı

Hacı Yakışıklı

Başbakan Davutoğlu, Başkomutan Erdoğan

Başbakan Davutoğlu, Başkomutan Erdoğan

Artık Türkiye’de “filler” tepinse de “çimenler” ezilmiyor! Ebabil geldiğinde fillerin hükmü yoktur! Kaçsalar da kurtulamazlar, yenik ekin yaprağına dönmekten başka kaderleri kalmamıştır!

AK Parti’de “nifak” çıkarmaya çalışanlar boşa kürek sallamasın, oradan olsa olsa “ittifak” çıkar! Gayr-i meşru ittifak değil, milletin ittifakı! Wikileaks belgelerinde “çok tehlikeli” ve “Neo-Osmanlıcı” olarak ABD’nin fişlediği Ahmet Davutoğlu bu özelliklerini kullanmak üzere Başbakan olursa millet “hayır” demez! Abdullah Gül’ün vereceği karar önemli! Davutoğlu tüm kararlara saygı duyacak bir büyük lider! Cumhurbaşkanı’nı ilk kez “oy vererek” halk seçecek! Yeni Cumhurbaşkanı daha aktivist olacak! Ağustos seçiminde bir sıkıntı yaşanmazsa Türkiye için büyük değişimler olacak ve daha sağlam bir siyasal sistem doğacak! Millet devrim yapmak üzere! Sessiz olun, Kemalistler uyanmasın!

Cumhurbaşkanlığı için milletin gönlünden geçenler var. Ahmet Davutoğlu makam sevdalısı değil! Başbakan Erdoğan ise Mustafa Sarıgül’ün dediği gibi “dünya lideri” olmuş, onu “muhtarlık” makamından “liderlik” makamına getiren önce Allah, sonra aziz millettir. Abdullah Gül ise cumhurbaşkanlığını en iyi yapmış kişi! Sonuç itibariyle siyasetin dili konuşacak ve noktayı Erdoğan koyacak. Buradan bir “kriz” çıkmayacağını bilenler umutsuz vaka olarak ortalığı karıştırma planları yapıyor, ancak uygulamaya bir türlü geçemiyor. Yazık bunlara, insan acıyor; haydi hep beraber “Türkiye karışmış numarası” yapalım da sevinsinler! İşin arka planına bakınca büyük tablo ortaya çıkıyor. Erdoğan ve Gül ikilisi Necmettin Erbakan’ın en çok kızdığı(!) isimler! Erbakan çoktan muktedir oldu ve düşmanları bunu asla fark edemedi! Türkiye’nin kaderini Erbakan çizdi, son yüzyıla damga vuran Erbakan, 20 sene sonra okullarda ders olarak okutulmalı!

Burası Rusya, ABD veya AB değil! Artık dış devletleri model almaktan vazgeçip kendi modelimizi oluşturmalıyız. Bunun için İsviçre’den Medeni Hukuk, İtalya’dan ceza hukuku, Fransa’dan idari hukuk alarak bunu müslüman ahaliye zorla yedirmeye gerek yok! Rusya’daki Putin-Medvedev modelini uygulamak zorunda değiliz. Çok sevdiğimiz ve makamının hakkını vermiş olan Sayın Gül, güzel hatıralarla beraber aktif siyaset sahnesini yeni yüzlere bırakabilir; dilerse elbette devam eder. Davutoğlu bütün birikimiyle bakanların baş’ı olmaya ehil, millet ona olumlu bakıyor. Başbakan Erdoğan ise cumhurbaşkanı olarak bu ülkede “Erdoğan olmadan nelerin olabileceği” öngörüsünü seyredecek veya cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden büyük atılım gerçekleştirecek!

3 dönem kuralı kesinlikle işletilmeli! Kişiler geçici millet kalıcıdır! Başbakan burada iyi bir siyaset izliyor. “3 dönem kuralını tekrar düşünebiliriz” diyerek meclise 5 yıl ara verecek olan bazı siyasilerin şimdiden istifa etmesi de önlenmiş oluyor. Gizli paraleller böylece ortalığa saçılıp gündemi deşmiyor!

CHP’nin, MHP’nin, BDP’nin ve FGP’nin yani Fethullah Gülen Partisi’nin çıkaracağı cumhurbaşkanı adaylarına şimdiden geçmiş olsun! Biz böyle söyleyince AK Partili yandaş(!) sanıyorlar; oysa tüm partilerin gözü AK Parti’nin göstereceği adaya kilitlenmiş durumda. Kılıçdaroğlu, “AK Parti adayını çıkarsın, acele etmeyelim” diyor ya! Kılıçdaroğlu da AK Parti yandaşı mı? Sen kendine güvenen bir partiysen neden muhalifi olduğun diğer partinin adayını bekliyorsun? CeHaPe’nin olduğu yerde hep bir “ezilmişlik” olmuştur. Eskiden CHP milleti ezerdi, şimdi millet CHP’yi eziyor! Cumhurbaşkanı adayını merak eden bile yok! Yani Tayyip Erdoğan kararını açıklayana kadar CHP’nin hükmü yok!

YAKUP KÖSE’NİN PARALEL İMTİHANI: Suçu ne, fiili olarak ne yapmış? Birini mi öldürmüş, birinin evine ateşler mi salmış, 14 yaşında devlete omuz atıp yıkmaya mı kalkmış? Yok, ortada elle tutulur bir suç yok! Hal böyleyken 2014 Türkiye’sinde baba evi yetkililerce basılıyor! Niye, müslüman olduğu için mi? Öyleyse Türkiye’de bütün müslümanların evi aranmalı. Müslüman olmak suçsa, ülkenin %99’u bu suça ortak! Yük, sadece bir avuç insana yüklenemez!

İNZİVAYA ÇEKİLİYORUM, AMERİKA BANA ADA VER!: 529 kardeşimiz Mısır’da canlarıyla imtihan olurken, birileri İngilizce eğitim veren “laik” okullarının kurtarılması derdinde! Peygamberimiz (sav) inziva için küçük bir mağaradaydı. Tek misafiri Hz. Hatice’ydi! Pensilvanya müdavimi ise 100 dönüm arazide ve her mevkiden misafiri eksik olmuyor! 12 Eylül’de Timurtaş Hoca’nın sakalları tek tek yolunurken, birileri Papa’nın elini öpüyor! Bu ülkeyi Papa’nın elini öpen mandacılar değil, peygamberin ümmeti olduğunu bilen liderler geleceğe taşıyabilir! Türkiye “lider cuntası” olmaktan çıkarak, “liderler silsilesi”ne doğru emin adımlarla ilerliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hacı Yakışıklı Arşivi