Ersoy Dede

Ersoy Dede

Aday olan Haşim Bey değil

Aday olan Haşim Bey değil

Haşim Kılıç’ın Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden bir tartışma yürüyor. Sn.Kılıç bunu doğrudan reddetmediği için de kafalarda soru işaretleri oluşuyor. Yazının sonunu beklemeyin. Şimdiden söyleyeyim; Haşim Kılıç cumhurbaşkanı adayı değildir, kendisi yanlışlıkla heveslense bile aday gösterecek 20 imza bulması imkânsızdır.. Çok uzak bir gelecekten söz etmiyorum. Kesin yazının bu kısmını saklayın, hatırlatırsınız bana.. Bunu sanki Kılıç’ın kazanmayacağı belli olunca fikir değiştirecekler ya da kullanıp kullanıp buruşturup atacaklar gibi algılamayın.. Zaten plan bu değildi.. Zaman zaman Haşim Kılıç kendi kendine “acaba” diyor ve kendini aday göstereceklerini zannediyor olabilir ama asıl büyük planda Kılıç’a biçilen rol bu ve o da rolünü oynuyor..

AYM NEDEN DİNLENDİ?

Başbakan Erdoğan diyor ki; “Anayasa Mahkemesi de dinlendi” .. Elinde bir gerçek veri olmadan Başbakan böyle bir söz söylemez. 17 Aralık Darbe Girişimi’nden sonra etrafa yayılan montajlı ses kayıtlarına bakılacak olursa, Cumhurbaşkanı’nı dinleyen, Başbakan’ı dinleyen, Dışişleri’ndeki yüksek derece gizli bir toplantıyı dinleyen paralel yapının, Anayasa Mahkemesi’ni ne karşılığında affettiğini bilmiyoruz.. Başbakan’ın verdiği bilgi benimki ise kanaat. Ama AYM’nin ve tek tek Başkan ve üyelerinin dinlenmediğini düşünmek saflık olacaktır.. Pek çok siyasiyle, gazeteciyle telefonda uzun uzun özel sohbetler yaptığını bizzat bildiğim Haşim Kılıç’ın neden tek bir ses kaydı bile çıkmadı? Hiç kimsenin tanımadığı adamların lüzumsuz muhabbetlerini bile yayınlayan Paraleller, Kılıç’ın bazı gazetecilerle yaptığı görüşmeleri yeterince cazip mi görmediler acaba?. Bence çok ilgi çekerdi.. Bu şüphenin ortadan kalkması için Haşim Kılıç’ın derhal istifa etmesi lazım.. Kamuoyunda “kafeslenmiş” algısı oluşmuş bir Yüksek Mahkeme Başkanı’nın, bir tek dosyaya bile bakması uygun değildir artık.. Bu şüpheyi üzerinden, istifa dışında başka bir yolla atabilecekse öyle atsın.. Benim aklıma başka yol gelmiyor..

İHSAS-I REY

Dahası iktidar partisine yönelik bu kadar laf ettikten sonra, taraflarından biri iktidar partisi olan bir müracaatı nasıl değerlendirecek? Paralel yapıyla ilgili sözlerinden sonra örneğin aralarında Hanefi Avcı’nın da olduğu paralel mağduriyetlerle ilgili müracaatları nasıl değerlendirecek Haşim Kılıç.. Bunca yıllık deneyimiyle bunun hesabını yapmıştır herhalde.. Bugünden itibaren hem kaset ve kafes iddiaları nedeniyle hem de ortaya koyduğu şahsi kanaatleri nedeniyle Kılıç’ın başkanı olduğu yüksek mahkeme kararları tartışmalıdır.. Bu kadar net..

ROLLER

Az evvel bahsettim ya “herkes üzerine düşen rolü oynuyor” diye.. Haşim Bey’e düşen rol de buymuş demek.. Emniyet içindeki cuntaya birtakım roller düşüyordu onlar ellerinden geleni yaptılar.. İlk derece mahkemeler ve Yargıtay da kısmen beklentilere cevap veriyor.. Anayasa Mahkemesi de bu işin kaçınılmaz bir parçası.. Tesis edilmeye çalışılan sistem Jüristokrasi ve bunun hayata geçirilmesi için yapılacak olan iş darbe... Tek okuyamadıkları ise ister askerden gelsin, ister polisten, ister yargıdan isterse sokaktan gelsin.. Bu millet bu numarayı yemez.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi