Ersoy Dede

Ersoy Dede

2015 Planı Zaten Hazırdı

2015 Planı Zaten Hazırdı

Bu hafta aldığım en ilginç haber, Bahçeli’nin, Abdullah Gül’e “çatı aday” teklifi götürdüğü iddiasıydı.. Köşk anladığım kadarıyla üzerine konuşmaya değecek kadar ciddi bulmadığı için fazlaca yorum yapmaktan kaçındı.. Bahçeli’nin her anlama gelebilecek açıklaması üzerinden ise, Hürriyet Gazetesi haberini savunmaya devam ediyor.. Savunsunlar, mesele yok.. Şunun şurasında iki hafta daha yaparlar böyle manipülatif haberler, iki hafta sonra gerçek resmi gördüklerinde, ne yaparlar bilinmez.. Bir senaryo kurguladıkları ortada.. Çatı çatı dediler ama rasyonel bir rota çizmeyi beceremediler. İşte bugün Kılıçdaroğlu ile Bahçeli bir araya gelecek. Zannediyor musunuz ki, ortaya bir isim atacaklar ve üzerinde ittifak edecekler?. Değil.. Havanda su dövecekler.. “Ne yapsak da şu Erdoğan’dan kurtulsak” dedikodusu yapıp, evlerine geri dönecekler.. Bugüne kadar istişare ettikleri arasında en akla mantığa yatkın öneriyi getiren Süleyman Demirel’in tavsiyesine uyup, kendi aralarında “Hakikaten Abdullah Gül’ü aday göstersek olur mu acaba?” diye konuşacaklar.. Sonra yine birbirlerine dönüp; “saçma saçma konuşma arkadaş” deyip yollarına devam edecekler..

CHP VE MHP’NİN ADAYLARI

Lafı hiç uzatmadan arz edelim.. CHP eski bir CHP’liyi, MHP de eski bir MHP’liyi aday yapacak.. Çatı işi hikâye.. Peki şansları ne? Genel seçimde ne ise, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de o.. Yani MHP için ortalama yüzde 15-17 bandı, CHP için ise 26-29 bandı.. Bu şartlarda ikinci tur olmaz ya, oldu var sayalım.. Erdoğan karşısında CHP adayının alabileceği maksimum oy ise yüzde 37.. Her başarısızlık sonrası olduğu gibi bu başarısızlık sonrasında da ne CHP’den, ne de MHP’den bir özeleştiri bekliyoruz.. 10 Ağustos sonrası başarısızlığın faturasını da o aday gösterdikleri isme kesecekler, hesabı kapatıp, 2015’e hazırlanacaklar.. Hadise bundan ibaret..

2015’TE NE OLACAK?

Yazının bu bölümü için uzun uzun analizlere gerek yok.. İsim hanesini boş bırakarak arz edeyim.. Tayyip Erdoğan seçimleri kazandığı gün, partisinden de, Başbakanlıktan da istifa edecek.. Hem parti genel başkanlığına, hem de Başbakanlığa, partinin saygın isimlerinden biri getirilecek.. O isim, 45 gün sonra yapılacak olan genel kurula partiyi götürecek.. O genel kurulda ise koltuğun esas sahibi gelip görevi devralacak ve partiyi 2015 seçimlerine götürecek.. Plan, dün ya da önceki gün yapılmadı.. 2002 tarihinde 2023’ün planını yapan, 2013’te ise planı 2071’e revize eden bir AK Parti’nin, 2015 planını bugün yapmış olabileceğine aklınız kesiyor mu?. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi