Ersoy Dede

Ersoy Dede

CHP sürpriz yapar mı?

CHP sürpriz yapar mı?

Ben yazıya oturduğumda daha CHP, adayını ilan etmemişti.. Ama belirlediklerini söylüyorlardı.. CHP koridorlarından iyi haber alan bir kardeşiniz değilim.. Dolayısıyla size adayın ismini nokta vuruş tahmin edeceğimi söylersem yanlış olur.. Amma akıllarından geçen  isimler ortalıkta dolaştığı için herhalde bugün bir isim zikredersek, tutturma olasılığımız yüksek olacaktır..

¥

CHP’liler ağırlıklı olarak Deniz Baykal ve Yılmaz Büyükerşen ismini dolaştırıyor ortalarda.. Basın ile arası iyi olan İlhan Kesici ismi konuşuluyor.. 2007’de Ahmet Hakan’ın, Deniz Baykal’a bir sorusu ile aday adaylığı süreci başlayan Abdüllatif Şener’in aday adaylığı hâlâ bitmiş değil..  Dışarıdan Ahmet Özal kafa göstermeye çalışıyor.. Hem MHP hem de CHP’den oy aldığı için partiler üstü bir ismi olduğuna inanan Mansur Yavaş’ı da yok saymayalım.. Sanıyorum liste bununla sınırlı değil ama ağırlıklı olarak konuşulan isimler böyle..

¥

Dün itibariyle iki isim daha fazla öne çıkmış gibi görünüyor.. Yılmaz Büyükerşen ve Deniz Baykal.. Kim seçti bilmiyorum.. Eğer Tayyip Erdoğan seçseydi CHP’nin adayını, ancak bu iki ismi teklif ederdi.. O kadar diyeyim.. Deniz Baykal’dan başlayalım.. Eğer Cumhurbaşkanı adayı olacak kadar muteber bir isimse neden CHP Başkanlığı’ndan tasfiye edildi.. CHP’ye Genel Başkan olamayacak kadar ahlâkî yıpranmışlık durumu varsa nasıl sunacaksınız seçmene? Baykal açısından bakacak olursak da durum farklı değil.. Varlığını gidişinize bağlayan Sarıgül’ün “umut” olarak lanse edildiği, arkanızdan dolaplar çevrilerek kadrolarınızın tasfiye edildiği, “kemalizm” eleştirisi yapıldığında bile sizin döneminize gönderme yapılarak “biz değiştik” denilen bir partinin adayı olmayı içinize sindirebiliyorsanız ne âlâ.. Yılmaz Büyükerşen’e gelince.. Eskişehir’den başka bir yerde bir karşılığı olmayan, görece yorgun bir ismi sahaya sürerek ancak Ak Parti adayının ilk turda seçilmesini kolaylaştırırsınız.. Başka işe yaramaz.. Diğer isimlerle ilgili analize gerek olduğunu sanmıyorum. Zira anladığım kadarıyla denklemde yoklar.. Sadece isimleri dolaşıyor.. Oysa hiç isimleri dolaşmadığı halde kafalardan geçtiğini düşündüğüm başka kişiler de var..

MEHMET HABERAL

Ben bu zamana kadar neden isminin dolaşmadığını açıkçası merak ediyorum. 2000’de Ahmet Necdet Sezer için varılan 5’li mutabakat öncesi Ecevit’in adayı Haberal’dı.. Ortaklarından mı destek görmedi yoksa başka güçler Sezer’i mi istedi bilemem.. Ama 2000’de Cumhurbaşkanlığına çok yaklaşmıştı.. Öncesinde de DYP’den milletvekili adaylığı süreci var.. Kendisi CHP milletvekili.. Oğlu MHP yöneticisi.. Hastaneleriyle, medyasıyla, oteliyle bir büyük grubun patronu ama Zonguldaklı bir fırıncının oğlu.. Yurtdışında tanınan bir bilim adamı.. Cezaevi deneyimi de var. (Hastaneden arta kalan vakitlerinde).. İşadamları sever, emekçiler sever, Ergenekoncular sever, masonlar sever, Süleyman Demirel sever.. E daha ne olsun?.. Bugün - yarın isim açıklanacak sanıyorum CHP’de.. Sürpriz çıkabilir, hazır olun.. Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi