Hacı Yakışıklı

Hacı Yakışıklı

Cumhurreis Bay Ekmeleddin, Başbakan Monşer Kemal!

Cumhurreis Bay Ekmeleddin, Başbakan Monşer Kemal!

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan “olabilme ihtimalini” düşünmek bile çok geniş bir hayal gücünü gerektiriyor. Daha ilk anlarda bütün hücreleriniz dumura uğruyor, kanınızda dolaşan alyuvar ve akyuvarlar hangi yönlere kaçışacağını bilemiyor, kalbinizin atışı “Sivas Ağırlama Halayı” gibi öğrenilmesi zor bir ritimde atıyor! Hâli görüyorsunuz, şayet kayış yararsak müsebbibi Bay Kemal’dir!

Ana haber bülteninde spiker haberleri sunar: “İlk Milli Güvenlik Kurulu, Ekmeleddin İhsanoğlu başkanlığında toplandı.”

Bir saniye durun, az nefes alayım, bu kabusu yazmak çok zor be! Tamam, spiker devam eder: “Kılıçdaroğlu ve Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki tartışma gündeme damga vurdu. Kılıçdaroğlu’na yemek kitapçığı fırlatan İhsanoğlu krize sebep oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu ‘Bu bize karşı yapılmış bir ayıptır. Bana fırlattığı kitapçıktaki ilk yemek imambayıldının tarifidir. İmamın bayılmasını kabul etmiyor, ülkedeki bütün patlıcanların toplatılması emrini veriyorum”

Spiker devam eder: “Ekmeleddin İhsanoğlu yemek kitapçığı fırlatmadığını iddia ederek açıklamasını sürdürdü. Ben sayın Başbakan’a yemek kitapçığı değil pratik el örgüleri kitabı fırlattım. Kendisi kitapçığın başındaki örgü ipini patlıcan zannetmiş, örgü şişlerini ise mangal şişi sanmıştır.”

Ve spiker bayılır, ekranda “ayılana gazoz, bayılana limon” klibi dönmeye başlar!

İlerleyen günlerde artık yazar kasa fırlatanlar mı ararsın, kredisini ödeyemediği için intihara kalkışanlar mı ararsın; batan işyerleri, batmayan komprodor uşakları; kepenk kapatan esnaf, doymayan mideleriyle banka hortumcuları mı ararsın hepsi bu filmde, Allah etmeye!

MHP, mason olduğu iddia edilen birine oy verecek mi? Masonlar İsrail’e çalışan işbirlikçiler! Prof. Ahmet Akgündüz şöyle diyor: “Ekmeleddin Bey’in mason olduğunu herkes biliyor. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı masonlarla doldurdu. Kendisi başörtüsüne karşı çıkan bir şahsiyet. MHP’deki imanlı kadroların böyle bir adama oy vereceğini sanmam”

Ahmet Akgündüz bu sözlerinden sonra özellikle “paralel yapı” ve “masonlar”dan büyük tepkiler aldığını söylüyor. Kim tepki vermiş iyi bakın! CHP, en light dindara(!) dahi tahammül edemiyor. İşte size dini siyasete alet etme olayı! Bay Ekmeleddin “yepyeni tanrılarına” biat etmenin telaşı peşinde! Peki CHP’nin şahinleri ona oy verir mi? Verir verir, onlar Erdoğan gitsin diye kim olsa ona verir!

2 ay önce “Başbakan Davutoğlu, Başkomutan Erdoğan” diye yazmıştık. Zira “milletin konjonktürü” bunu gerektiriyor. Olayların kronolojik seyrini iyi gözlemleyenler de bu sonucu çıkarabilir. Siyasetin ne getireceğiyse son dakikaya kadar belli olmaz! Bay Ekmeleddin bizi kesinlikle heyecanlandırmadı. Onun ismi açıklanınca toplumda genelde tepki, eleştiri ve dalga geçme söz konusu oldu. Tepkiler, bugüne kadar hep İslam karşıtlığıyla bilinen CHP’nin sırf Erdoğan’ı devirme umudu adına İhsanoğlu ismini gündeme getirmesiydi. Zaten Bay Ekmeleddin’i Kılıçdaroğlu’nun kulağına birilerinin fısıldadığı gün gibi ortada! İşte millet buna kızıyor. MHP’nin de “ideallerinden” ve “ülkülerinden” taviz vererek CHP’nin peşine takılması tabanda bir sessizliğe sebep oluyor. Ancak liderlerini dinleyecekler!

Monşer Ekmeleddin’i küçümsemek yanlış olur. Arkasında paralel yapı ve masonlar var, işin içinde yine büyük hileler var! Bu hileyi gözardı etmeden gerçekleri deşifre etmek daha sağlıklı olacaktır. Türkiye bir daha Ahmet Necdet Sezer ve Demirel zihniyetini kaldıramaz!

Beyaz Türk Ekmeleddin’in Erdoğan’a ilk cevabı twitter’dan oldu. Ağzın yok mu Bay Ekmeleddin? Daha millet doğru düzgün sesini duymadı, ama çıt çıt twit atıyorsun. Yok sana retweet metweed!

Yazdığı mesaj ise tam bir sömürü, bakın ne diyor: “Türkiye’de farklı düşünen iki siyasi partinin uzlaşmış olması demokratikleşme sürecinin önemli bir adımıdır. Ben gizli gündemi olan biri değilim. Bu çatının temelinde şehit nurları var. Bu çatının sancağında kahraman ırkımızın kanları var”

Ekmeleddin Beyefendi, sana o kanlarda duş alma zikrini millet yaşatmaz, bilesin! Şer’de uzlaşmak demokrasiyse biz bu sofraya oturmayız, yiyeceklerin şimdiden sana afiyet olsun! Gizli gündeme gelince; zaten sen bizatihi gizli gündemin  kendisisin, senin gizli gündemin olamaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hacı Yakışıklı Arşivi