Ersoy Dede

Ersoy Dede

Sosyal Bilgiler

Sosyal Bilgiler

Haftalardır sosyal medya ve mikroblog siteler üzerinden çeşitli fotoğraflar atıyorum.. İstanbul’un Kartal ilçesinde Aydos Ormanları’nın, kenardan kenardan nasıl imara açıldığını göstermek adına.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa, “konunun bizimle ilgisi yok, Kartal Belediyesi’ne gidin” diyor.. Kartal Belediyesi ise hiç oralı değil.. Twitter’ı etkin olarak kullanan Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, her ne hikmetse Yakacık’taki bu ağaç ve yeşil katliamının fotoğraflarını yollamama rağmen görmezden geliyor.. Bir kez de bu vesileyle soralım kendisine; Acaba çevrede en fazla 4-5 katlı evler varken, (arsa payı da yetmediği halde) bazı müteahhitler 12 ve 17 katlı bloklardan oluşacak site inşaatına nasıl başladı? Acaba bir tanıdıkları mı var? Bizim bilmediğimiz bir şeyi mi biliyorlar? Bu soru henüz yanıtlanmadan daha ilginç bir şey oldu.. Onu da paylaşmamız lazım.. Önceki gece.. Sahura kalktığımız, cumayı cumartesiye bağlayan gece yani.. Saat 1:00.. Bu inşaatlardan biri büyük bir gürültüyle çalışmasına devam ederken Kartal Belediyesi’ni aradım.. Bilgi almak için.. Sordum zabıta personeline; “Kartal ilçesinde saat kaça kadar şantiyede çalışılabiliyor”.. Verdiği cevap, ilçe koordinasyon kurulu kararı en son saat 19:00.. Peki saat 1:00.. Bu arkadaşlar nasıl çalışıyor böyle? Verdiği cevap tam bir absürd komedi repliği gibi; göçük riski varmış o yüzden aralık vermeden beton dökmeye devam etmeleri gerekiyormuş.. Şu sorunun yanıtı yok tabii; göçük riski olan bir alana, inşaat izni nasıl verilmiş?..

KADINLAR PLAJINDA ERKEK CANKURTARAN

Bir şeyi de tam yapmayı beceremiyoruz.. Çok güzel bir şey yapacağız.. Bir kenardan illa ki onu berbat edecek bir iş yapmayı başarıyoruz.. Doğamız böyle.. Zonguldak Kapuz Plajı, haftada iki gün, sadece kadınlara hizmet veriyor. Erkeklerle çeşitli nedenlerle aynı yerde denize girmek istemeyen kadınlar için bulunmaz nimet.. İyi de plajın bir sıkıntısı var.. Cankurtaranları erkek.. Yüzmeye ve serinlemeye gelen kadınlar da buna isyan etmiş. Sadece kadınların olduğu plajda erkek cankurtaran istemediklerini söylemişler. Öyle ya.. Sadece kadınlar var plajda. Ve arkada ellerinde dürbünlerle birtakım adamlar.. Cankurtaran ise diyor ki; “şimdi şikayet ediyorlar ama, biri boğulunca da bizden yardım istiyorlar”.. E ne yapsın kadın? Sen varsın da senden istiyor. Sana bayılmıyor ya.. Kırk yılda bir doğru dürüst bir iş yapacağımız tutuyor, onda da illa bir problem çıkıyor..

ASLAN DEDE’NİN RÜYASI

Ağrı Eleşkirtli 81 yaşındaki Aslan Kösem, rüyasında büyük bir cami yaptırdığını görüyor.. Bunu işaret kabul eden yaşlı adam hemen kolları sıvıyor ve 480 metrekare alana iki minareli üç katlı kocaman bir cami yapmaya başlıyor.. Camiyi Kurban Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyor.. Önce karar verdi sonra rüyasında mı gördü yoksa sahiden önce rüyasına mı girdi, bilinmez.. Tek bilinen, neye gönlün varsa Allah (c.c) karşına onu çıkarıyor.. Cami yaptırmaya gönlü olan birinin rüyasına kırmızı Ferrari girmiyor. Bunu görmek lazım.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi