Abdullah Şanlıdağ

Abdullah Şanlıdağ

İslam coğrafyası kan ağlıyor

İslam coğrafyası kan ağlıyor

Ortadoğu’da sular durulmuyor. Mısır, Suriye, Filistin derken şimdi de Doğu Türkistan’da Çin zulmü, İslam coğrafyasının kalbine hançer gibi saplandı. Komünist Çin devletinin uyguladığı soykırım neticesinde şimdiye kadar 60 milyon müslüman öldürüldü. Acaba Doğu Türkistanlının Müslüman olmaktan başka bir suçu var mı? Aynı zulmü Çin Komünist devleti kendi halkına yapar mı? Çin de tıpkı ABD gibi bölgede siyasal çıkarlarının korunmasını İslam’ı geriletmede ve Müslümanları imha etmede görüyor galiba. Halkı dininden vazgeçirmek için her türlü yıldırma ve baskı yöntemini kullanan Çin şovenizmi, en fanatik dönemini komünist diktatör Mao’nun 1966-1976 yılları arasında uygulattığı Kültür Devrimi esnasında yaşadı. Camiler yıkıldı, toplu ibadet yasaklandı, Kur’an kursları kapatıldı ve bölgeye yerleştirilen Çinliler Müslümanları taciz etmek için her yolu denediler. Okullarda dinsizlik propagandası yapıldı. Ayrıca bütün iletişim araçları vasıtasıyla insanların dinden soğutulmaları için yoğun çaba harcandı. Dini ilimlerin öğrenilmesi ve dini bilgilere sahip öncü kişilerin halkı eğitmeleri ise tamamen yasaklandı. Buna rağmen halkın İslami kimliği yok edilemedi. Bundan sonra da edilemez. Bildiğim kadarıyla üniversitelerde eğitim Çin’cedir. Ata Yurdunun mazlum halkına Allah sabırlar versin. Uygur Türklerinin öz vatanı Doğu Türkistan’dır. Burasına “Asya’nın kalbi” diye boşuna denilmemiştir.

Türkistan’ın beş kısmından biri olup kuzeyde Rusya, batıda; Batı Türkistan’ı teşkil eden Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, güneyde; Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Tibet, doğuda; Çin ile kuzey-doğuda Moğolistan ile çevrilidir. Çin için çıkış kapısı ve Avrasya’ya yönelik hakimiyet tesis etme düşüncesinin kilit yeri olan bölge 1.828.418 kilometrekare yüz ölçüme sahip olup bugün tamamıyla işgal altındadır…

Her tarafımız yara ve kan içerisinde. Irak’ta, Suriye’de “Allahu Ekber” diyerek birbirimizi öldürüyoruz. El Kaide’den sonra şimdi de IŞİD terörü ile karşı karşıyayız. Bu tür terör ve şiddet odaklı yapılar yüzünden hem İslam ve hem de Müslümanlar kaybediyor. Hiçbir Allah’ın kulu El Kaide’nin, Hizbullah’ın veya Işid’in yaptıklarına bakarak Müslüman olmaz. Bu yapılar İslam’ın azılı düşmanı ulusal ve küresel güçler tarafından organize edilmiştir. Işid örgütünün Türkiye’ye destek verdiği ve buradan güç aldığı iddiaları asılsız bir vehimdir. Aklı başında hiçbir Müslüman, kafayı gövdeden ayıran, kadınları bile sünnet etmeye kalkışan bu alçak yapıya onay vermez. IŞİD’ın bugüne kadar gerek Irak’ta gerekse Suriye’de yaptığı vahşet görüntüleri ortadadır. Öldürdükleri insanların kafalarını gövdelerinden ayıran, kanlı infazlara imza atan, kadınları sünnet etmeye başlayan ve etrafa korku salan bu militanlara halen Türkiye’nin destek verdiği iddiaları Türkiye’nin imajını da altüst etmektedir. İslamiyet adına, İslam’a yakışmayan görüntü çizen IŞİD’e bugüne kadar destek verenlerin, şimdi bu örgütün karşısında olduklarını görüyoruz. Kaldı ki IŞİD, sadece Şii’lere değil, Sünnilere karşı da aynı acımasızlığını sergiliyor. Peygamber mezarlarını, camileri, kutsal yerleri bombalarla ortadan kaldırıyor. Giderek de İslam dünyasının tepkisini çekiyor.

Müslümanların önce kendileri, sonra da ümmet olmaları gerekirken dünyevileşme rüzgarına kapılarak seküler bir hayatı tercih etmeleri Batı’nın kölesi olmalarını beraberinde getirmiştir.

Bugün İslam Dünyası içinde, 57 bağımsız İslâm ülkesi var. Ayrıca 13 ülke, bağımsızlık mücadelesi içindeler. Nüfus oranımız 1.5 milyardan fazla ama neye yarar? İslam ülkelerinin başındaki zorba yöneticiler yüzünden bir türlü kalkınamayan Müslümanlar Arap Baharı’ndan da sonuç alamayınca savruldukça savruluyorlar. Sürüye kurt dadandı. Her gün bir koyunu alıp yiyen bu zalime karşı birlik ve beraberlik tesis edilmediği müddetçe, sıra her Müslümana gelecektir.

Kendi tarihine, kültürüne ve dinine yabancı bir toplumun ayağa kalkması muhaldir. Avrupa ve ABD, 30-40 yıl Arap diktatörlerce hoşça vakit geçirdi; bankaları onların paralarıyla doldu; sonra onları yok etmek için insanlarını birbirlerine düşürdüler. Sovyetler’le dövüşen Afganlara Suudiler sürekli yardım yaptılar. Şimdi İran’la savaşmak için Amerikalılara davet çıkarıyor. Neden dünyanın en fakir, en çok dayak yiyen toplumları olduklarını ve bunun nedenini düşünmüyorlar? Pakistan’da bir insanın aylık gelirinin neden 100  Amerikan Doları’nı geçmediğini şimdi daha iyi anlıyorum.

Ne oldu İslam ümmetine? Biz böyle değildik. Ne oldu bize? Nerede İslam Birliği ve kardeşliği? Nerede Halifemiz, nerde Emirimiz? Allah’ım zulüm altındayız! Meta nasrullah?.. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah’ım!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdullah Şanlıdağ Arşivi