Yener Dönmez

Yener Dönmez

Zor yılın güzel sonu

Zor yılın güzel sonu

2014 yı­lın­da ya­şa­nan­la­rın ta­rih say­fa­la­rın­da ay­rı bir ye­ri ola­cak. Sı­ra­dan bir yıl ya­şa­ma­dık çün­kü.

Ga­ze­te­ci­ler ola­rak bir yıl­da edin­di­ği­miz tec­rü­be­ler, bel­ki 10 yıl­da el­de edi­le­me­ye­cek şey­ler­di.

Tür­ki­ye için zor bir yıl ol­du. Si­ya­si at­mos­fer çok ağır bas­tı. Hem çe­şit­li so­ruş­tur­ma­lar hem de peş pe­şe se­çim­ler. Ne­fes ne­fe­se ge­çen gün­ler ya­şan­dı.

İs­lam ale­mi için pek ay­dın­lık bir dö­nem ol­ma­dı. Su­ri­ye ve Irak'ta kan oluk oluk ak­ma­ya de­vam et­ti. İn­san­lık dra­mı özel­lik­le Su­ri­ye'de da­ya­nıl­maz bo­yut­la­ra ulaş­tı. Su­ri­ye'nin ya­rı­sın­dan faz­la­sı kom­şu ül­ke­le­re sı­ğın­mış va­zi­yet­te.

Ai­le bir­lik­le­ri da­ğıl­mış, ya­kın­la­rı­nı kay­bet­miş bin­ler­ce, on bin­ler­ce ai­le mev­zu­ba­his. Böl­ge­nin ya­şa­dı­ğı trav­ma Tür­ki­ye'yi de et­ki­le­ye­rek uzun yıl­lar de­vam ede­cek. Dü­zel­me­si ko­lay de­ğil.

IŞİD'in mer­ke­zin­de ol­du­ğu gün­dem, tüm dün­ya­da be­lir­le­yi­ci ol­du. Tür­ki­ye'nin denk­lem­den uzak du­ra­ma­ya­ca­ğı kes­kin bir me­se­le.

Bir yan­da Irak'ta Sün­ni Müs­lü­man­la­rın yıl­lar­dır uğ­ra­dı­ğı zu­lüm, di­ğer ta­raf­ta IŞID üze­rin­den yi­ne Sün­ni Müs­lü­man­la­ra ve­ri­len za­rar­lar.

Esad'ın dev­ri­le­me­di­ği bir yı­lı da­ha ge­ri­de bı­rak­tık. Su­ri­ye'de­ki re­ji­min na­sıl çe­lik bir çe­kir­dek oluş­tur­du­ğu­nu da böy­le­ce gör­müş ol­duk. 

Su­ri­ye'de, Mı­sır'da ve Irak'ta olan­la­ra Müs­lü­man ül­ke­le­rin umur­sa­maz ta­vır­la­rı ka­yıt­la­ra geç­ti. Or­ta­do­ğu ül­ke­le­rin­de­ki ye­ni ge­liş­me­ler ile Su­ri­ye'de­ki du­rum İs­ra­il'in eli­ni ra­hat­lat­tı, kat­li­am­la­rı­nı ar­tı­ra­rak sür­dür­dü.

Ame­ri­ka ve Av­ru­pa'da Tür­ki­ye aley­hi­ne lo­bi güç­len­di. 2015 yı­lın­da Er­me­ni­le­rin yap­ma­yı plan­la­dı­ğı 100. yıl ata­ğı ön­ce­si ol­duk­ça zor­la­yı­cı bir kon­jonk­tü­re gi­ril­di.

İçe­ri­de So­ma, Er­me­nek ve ku­rak­lık gi­bi bir di­zi sı­kın­tı­lı ha­di­se­ler ol­du. Şa­fak­tan ön­ce ge­ce­nin en ka­ran­lık nok­ta­ya ulaş­ma­sı gi­bi bir yıl ol­muş­tur in­şal­lah 2014.

Ar­tık Tür­ki­ye'nin ye­ni­den is­tik­rar­lı gün­le­re dön­me­si, eko­no­mi­de to­par­lan­ma­ya baş­la­ma­sı ve dip­lo­ma­si­de atak­lar yap­ma­sı­nın vak­ti gel­di.

2014'ün Tür­ki­ye'ye ka­zan­dır­dı­ğı ye­ni Baş­ba­kan ve Cum­hur­baş­ka­nı'nın Ba­kan­lar Ku­ru­lu da­hil pek çok alan­da iş­bir­li­ği için­de ha­re­ket ede­cek­le­ri bir yıl ola­cak 2015.

2014'te ya­şa­nan zor­luk­la­rın mil­le­ti­miz için bir mü­ka­fa­ta dö­nüş­me­si­ni ni­yaz edi­yo­ruz.

Tür­ki­ye'nin ye­tiş­miş ve ye­ni bir ku­şak ol­ma­ya aday nes­li de hem dev­let kad­ro­la­rın­da hem özel sek­tör­de iler­le­yiş­le­ri­ne baş­la­dı­lar.

Ka­mu­da ya­şa­nan ye­ni­len­me özel alan­lar­da da ken­di­ni gös­te­ri­yor. 2014'ün son ayı bi­zim için de im­ti­han ayıy­dı di­ye­bi­li­riz.

Vah­det'i siz­ler­le bu­luş­tur­mak için az ön­ce bah­set­ti­ğim genç ve adan­mış kad­ro­lar­la yo­la ko­yul­duk.

Uf­ku açık, kü­çük me­se­le­le­re sap­la­nıp kal­ma­yan, mil­le­tin is­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun­da, Hak­kın rı­za­sın­da bir ga­ze­te raf­la­ra çık­tı. Bi­zim için 20 kü­sür yı­lı aş­kın ga­ze­te­ci­lik ha­ya­tı­mı­zın mey­ve­siy­di bu.

Ana­do­lu'nun bir kö­yün­de baş­la­yan ha­yat ma­ce­ra­mız­da aziz mil­le­ti­mi­zin im­kan­la­rı sa­ye­sin­de ye­tiş­tik.

Mil­le­ti­mi­ze bor­cu­mu­zu öz­lem duy­duk­la­rı ba­ğım­sız, bağ­lan­tı­sız, müj­de­le­yen, nef­ret et­tir­me­yen, il­ke­li, dü­rüst, yer­li, ka­li­te­li ga­ze­te­yi su­na­rak öde­me za­ma­nın­da­yız.

2015 Vah­det için atı­lım ve ge­li­şim yı­lı ola­cak. Ara­mı­za ye­ni ka­tı­la­cak ya­zar­lar, ga­ze­te­ci­ler, mu­ha­bir­ler ve oku­yu­cu­lar­la bü­yü­ye­ce­ğiz Al­lah'ın iz­niy­le.

Tıp­kı gü­zel mem­le­ke­ti­miz gi­bi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yener Dönmez Arşivi