Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Aynelarap’ı Kobani yapamadık, Cizre’yi Kürdistan yapalım!

Aynelarap’ı Kobani yapamadık, Cizre’yi Kürdistan yapalım!

Resmî adı hâlâ “Aynelarap” fakat takma adı ile meşhur oldu: Kobani. Bunun Alman Şark Demiryolları Şirketi’nden yani “kumpanya”sından bozma bir kelime olduğu herkesin malûmu...

Bir ara çok modaydı, son günlerde gündemden düştü bu isim. Neden?

Hani o PKK’nin uzantısı PYD kahramanları ağır silahları olmadığı için bir türlü IŞİD karşısında tutunamıyorlardı ya...

Ne oldu o zaman? ABD, İngiltere, Fransa hava kuvvetleri IŞİD ilerleyişini ağır bombardımanla durdurdu. Sadece bu mu? 

Kuzey Irak’tan getirilen ve Türkiye’den geçerken yaptıkları hareketlerle şımarık bayramlık asker olduğu intibaı uyandıran ağır silahlarla donatılmış “Peşmerge”ler devreye sokuldu. Artık zafer yakındı!

Bütün 6-7 Ekim tantanası, daha dolğrusu “katliamı” da bu gelişmelere dayandırılmadı mı? Türkiye neden PKK’nın Suriye uzantısına ağır silahlar vermiyor? 

Versin ki dönüp kendini vursunlar!

Türkiye bölge halkına her türlü insanî yardımı yaptı, yapıyor. Elbette kendisiyle savaş halinde olan bir terör örgütüne ağır silahlar veremezdi. Burdan ekmek çıkmayınca, IŞİD’in Türkiye sınırından geçip saldırdığı, yani Türkiye’den destek aldığı yalanına sarıldılar. Öyle uyduruk iddialar ki, karga beyinlileri bile ikna etmez. Fakat bunlar yıllardır uydurdukları yalanlara inanmaya alışmışlar. 

Her neyse; ABD’nin, İngiltere’nin, Fransa’nın hava (ve belki de açıklanmayan kara) desteği, Peşmerge’nin ağır silahlı güçleri neyi değiştirdi? 

Aynelarap Kobani yapılabildi mi? Bu güçler IŞİD karşısında kilitlenmiş vaziyette. ABD aklının nereye kadar PYD terör örgütünü, nereye kadar IŞİD’i desteklediğini bilmek mümkün mü? 

En eski siyaset: Tavşana kaç, tazıya tut! Müslümanı müslümana, Kürd’ü Kürd’e, Arab’ı Arab’a, Türk’ü Türk’e kırdır!

Belki de ABD’nin operasyonu daha baştan Türkiye’yi zor duruma düşürmek için planlanmıştı. Ötesini biliyorlardı. 

Hadi bakalım mangalda kül bırakmayan, ikide bir efelenen eş ve keş başkanlar! Bana Kobani masallar anlatın! Nasıl düşmanı püskürttüğünüzü, binlercesini toprağa karıştırdığınızı ve nihayet Kobani kantonunu kurduğunuzu söyleyin! Siz söylemiyorsanız Suriye’deki Gayrimüslim Salih söylesin. 

Evet, mesele “müslim” olmak! Bu coğrafyada müslim olanlar emperyalizmi defeder ve gerçek istiklâle kavuşur. Bu etnik istiklâl sevdasıyla olmaz. Bu coğrafyada her etnik hareket emperyalizmin eli ile başlatılır ve sürdürülür. 

Kobanî birileri için bozgun mu? Değilse zafer nerede? 

Suriye’de silahlı güçle mücadelede başarısız kalan siyasî kürtçülük Türkiye’de, Cizre’de sivil halka saldırarak güç gösteriyor! Orada başaramadığını, Türkiye’de başarabileceğini göstermek istiyor. 

Bu komik! Hendekler kazmak, bunun için belediyenin araçlarını kullanmak, maskeli çocukları ellerine silah tutuşturup sokaklara salmak... Sonra da “provokasyon” mavalları okumak! Kürd’ü Kürd’e kırdırarak Kürdistan kurmak! Böylece aktörlük taslamak!

Siz bu tiyatronun ancak figüranı olursunuz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi