Yener Dönmez

Yener Dönmez

Bizim bir derdimiz var

Bizim bir derdimiz var

Ge­çen haf­ta­ya dam­ga vu­ran ha­be­ri Vah­det'ten oku­du­nuz. İl­ke­le­ri­miz, de­ğer­le­ri­miz ve da­va­mı­za sa­dık, ha­ber­ci­lik­te ön­de bir ga­ze­te oku­ma­ya de­vam ede­cek­si­niz. 

Sul­ta­nah­met'te pat­la­yan can­lı bom­ba ve ar­dın­dan ge­len Pa­ris sal­dı­rı­sı ge­çen haf­ta Tür­ki­ye ve dün­ya­nın gün­de­miy­di. 

Sul­ta­nah­met sal­dır­ga­nı­nın DHKP-C'li, is­mi­nin de "Elif" ol­du­ğu­nu bü­tün ga­ze­te­ler ve te­le­viz­yon­lar bir­bi­rin­den kop­ya cüm­le­ler­le oku­yu­cu­la­rı­na du­yur­du­lar. 

Vah­det hiç­bir za­man ko­ro­nun pe­şi­ne ta­kıl­ma­ya­ca­ğı­nı ta­ah­hüt ede­rek çık­mış­tı. Her­kes ay­nı şe­yi söy­le­se de biz, ken­di­miz te­yit et­me pe­şi­ne düş­tük ve er­te­si gün sal­dır­ga­nın Rus uy­ruk­lu "Dia­na" ol­du­ğu­nu du­yur­duk.

Tür­ki­ye bu sar­sı­cı ge­liş­me­yi ilk kez Vah­det'ten oku­du. Ga­ze­te­ci­lik de­yi­miy­le tam bir at­lat­ma ha­ber­di ve gün­ler­dir bi­zim or­ta­ya çı­kar­dı­ğı­mız bil­gi­nin üze­rin­den gi­di­yor di­ğer ga­ze­te­ler.

Biz, din­dar, mil­li­yet­çi ve mu­ha­fa­za­kar bir ga­ze­te or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­mı­zı ta­ah­hüt eder­ken, ha­ber­ci­lik açı­sın­dan da en ka­li­te­li ga­ze­te­yi ya­pa­ca­ğı­mı­zı ta­ah­hüt et­miş­tik. 

Ve yi­ne Cum­hur­baş­ka­nı­mız Er­do­ğan'a pro­je­mi­zi biz­zat an­la­tır­ken de­di­ğim gi­bi, "Mu­ha­fa­za­kar­lar ga­ze­te oku­maz" ta­bu­su­nun se­be­bi, mu­ha­fa­za­kar­la­ra ka­li­te­li ga­ze­te su­nul­ma­ma­sı­dır. Bu ko­lay­cı­lı­ğı yı­ka­ca­ğı­mı­zı Er­do­ğan'a da siz oku­yu­cu­la­rı­mı­za da ta­ah­hüt et­miş­tik. 

Ga­ze­te­mi­zin mi­zan­pa­jı, bas­kı ka­li­te­si ve ha­ber­le­riy­le far­kı or­ta­da. 

Bir di­ğer çok önem­li far­kı­mız da ya­zar kad­ro­muz. Ebu­be­kir Si­fil'i, Mus­ta­fa Öz­can'ı, Cüb­be­li Ah­met Ho­ca­yı, Meh­met Do­ğan'ı, Hüs­nü Ak­ta­ş’­ı, Ci­han­gir İş­bi­lir'i, Asım Ye­ni­ha­ber'i, M.Şev­ket Ey­gi'yi, Lüt­fü Şeh­su­va­roğ­lu­’nu bir ara­ya ge­ti­re­bi­len ufuk ne­dir?

Her­ke­sin bu­nu dü­şün­me­si la­zım. Her bi­ri dev olan bu isim­ler an­cak bir ufuk, bir da­va, bir il­ke­ler bü­tü­nü çer­çe­ve­sin­de bir ara­ya ge­le­bi­lir. 

Vah­det, her bi­ri fi­kir at­la­sı­mız­da fark­lı an­lam­lar ifa­de eden bu dev dü­şün­ce adam­la­rı­nı bir ara­ya ge­ti­re­bil­miş ise, on­la­rın müş­te­rek nok­ta­la­rı­nın bü­tü­nü­nü ifa­de edi­yor de­mek­tir.

Bu müş­te­rek nok­ta ne­dir?

Ehl-i Sün­net'e uy­gun di­ni bağ­lı­lık, mil­le­ti­mi­ze, kül­tü­rü­mü­ze ve de­ğer­le­ri­mi­ze ait bü­tün kut­sal­la­ra bağ­lı bir mu­ha­fa­za­kar­lık ve Sel­çuk­lu'dan, Os­man­lı'dan sü­zü­lüp ge­len şan­lı ec­da­dı­mı­zın yo­lun­da bir mil­li­yet­çi­lik.

Vah­det ga­ze­te­si bu­dur.

Yo­lu­muz­da iler­le­dik­çe, ha­ber­le­ri­miz­le fark oluş­tur­duk­ça, ya­zar kad­ro­muz her ge­çen gün ye­ni kit­le­le­ri ken­di­ne bağ­la­dık­ça, ti­ra­jı­mız art­tık­ça ma­ale­sef bu top­rak­la­rın ka­dim has­ta­lı­ğı; "ha­set" kar­şı­mı­za çı­kı­yor. 

Biz Vah­det'le or­ta­ya çı­kar­ken "tef­ri­ka"ya kar­şı mü­ca­de­le baş­lat­tı­ğı­mız ka­dar "ha­set"e de, bu top­rak­la­rı yi­yip bi­ti­ren her tür­lü ba­tıl an­la­yı­şa da bay­rak aç­tık. 

Mil­li­yet­çi de­ğer­le­ri­miz ne­de­niy­le “Çö­züm Sü­re­ci­”ne kar­şı ol­du­ğu­mu­zu söy­le­yen­ler...

AK Par­ti'nin mil­li­yet­çi oy­la­rı top­la­mak için böy­le bir ga­ze­te kur­dur­du­ğu­nu söy­le­yen­ler...

Çö­züm Sü­re­ci­ne kar­şı pa­ra­lel pro­je di­yen­ler...

Ehl-i Sün­net an­la­yı­şı­na bağ­lı­yız di­ye mez­hep­çi di­yen­ler...

Ar­ka­sın­da Ka­tar ser­ma­ye­si var di­yen­ler...

Ai­le­min Al­man­ya'da bu­lun­ma­sı ne­de­niy­le Al­man­ya'da­ki Mil­li Gö­rüş­çü­le­rin ga­ze­te­si di­yen­ler...

Her bi­ri bir­bi­ri­ne zıt, bu if­ti­ra­la­rı atan­la­rın bir­leş­tik­le­ri tek nok­ta var: "Ha­set"

Ge­lin bu has­ta­lık­tan vaz­ge­çe­lim. Bir­li­ğin, bü­tün­lü­ğün, kar­deş­li­ğin di­li­ni med­ya­ya ha­kim kı­la­lım. Ana­do­lu'nun bağ­rın­dan çık­mış bir ai­le­nin bu mil­let için risk ala­rak kur­du­ğu bir ga­ze­te­yi, "kar­deş­le­ri­mi­zin bir ga­ze­te­si da­ha ol­sun" di­ye ku­cak­la­ya­lım. 

Bi­ri­mi­zin iler­le­me­si di­ğe­ri­mi­zi se­vin­dir­sin. Kar­de­şim ben­den ön­de gi­di­yor di­ye se­vi­ne­lim. Ben ge­ri­de kal­dım di­ye ha­set­le dol­ma­ya­lım. 

Ve­sa­yet re­ji­mi, mil­le­te rağ­men ku­ru­lan sis­tem­ler, mil­le­te sa­vaş açan si­vil-res­mi bü­rok­ra­tik oli­gar­şi­ler na­sıl ki ge­ri­de kal­dı ve Ye­ni Tür­ki­ye ku­rul­duy­sa; ha­ya­tın her ala­nın­da da es­ki Tür­ki­ye'ye ait has­ta­lık­la­rı ma­zi­ye gö­me­lim. 

Ar­tık Ye­ni Tür­ki­ye var. Ye­ni Tür­ki­ye'nin Vah­det'e ih­ti­ya­cı var. 

Ne ak­lı­mı­zı, ne gön­lü­mü­zü, ne vic­da­nı­mı­zı bir yer­le­re ipo­tek et­me­ye­lim. Şah­si he­sap­la­rı­mı­za da ipo­tek ko­ya­lım. 

Biz ba­ğım­sız, bağ­lan­tı­sız ve güç­lü bir ga­ze­te­yiz.

Gü­cü­müz ken­din­den men­kul de­ğil. Bağ­lı ol­du­ğu­muz de­ğer­le­rin gü­cün­den, kad­ro­muz­dan, ya­zar­la­rı­mız­dan, oku­yu­cu­la­rı­mız­dan ge­li­yor. Bu­nu kav­ra­ya­ma­yan­lar bi­zi Pa­ra­lel iha­net şe­be­ke­le­riy­le ya da baş­ka yer­ler­le ir­ti­bat­lan­dı­ra­bi­lir. An­cak açık bir şe­kil­de ifa­de edi­yo­ruz: Bi­zim ne Pa­ra­lel çe­tey­le ne de var­lı­ğı­nı yu­ka­rı­da ifa­de et­ti­ği­miz de­ğer­ler­le ça­tış­ma an­la­yı­şı üze­ri­ne kur­muş baş­ka odak­lar­la en kü­çük bir an­gaj­man için­de bu­lun­ma­mız söz ko­nu­su­dur. Bu doğ­rul­tu­da ka­mu­oyun­da oluş­tu­rul­mak is­te­nen ha­va ta­ma­men su­i zan ve if­ti­ra ürü­nü­dür.

Pa­ra­lel ya­pıy­la mü­ca­de­le­de tav­rı­mız ve ta­ra­fı­mız net­tir. O da mil­le­tin ve mil­le­tin ik­ti­da­rı­nın ya­nı­dır.

Biz bu yol­da, bil­di­ği­miz yön­tem­le, Vah­det'in di­li­ni ha­kim kı­la­rak iler­le­ye­ce­ğiz. Kim ne de­miş gam de­ğil.

Tek der­di­miz var: Da­va­mız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Yener Dönmez Arşivi