Yener Dönmez

Yener Dönmez

Hendekli Başkanlar

Hendekli Başkanlar

HDP’­li be­le­di­ye­le­rin yö­ne­tim­de ol­du­ğu şe­hir­le­ri pis­lik gö­tü­rü­yor. Za­ten be­le­di­ye­ci­lik di­ye bir dert­le­ri hiç ol­ma­dı.

Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı hiz­met in­sa­nın­dan çok si­ya­si söy­lem­le­riy­le öne çık­ma­yı yeğ­le­di­ler. Na­sıl ko­nuş­sak da Kan­di­l’­in gö­zü­ne gir­sek der­din­de hep­si.

Şim­di ye­ni bir bo­yu­ta ge­çi­yor­lar. Be­le­di­ye ma­ki­ne­le­ri­ni ör­gü­tün si­lah­lı ka­na­dı­nın emir ve gö­rüş­le­ri­ne ha­zır ha­le ge­tir­di­ler. PKK’­lı­lar ön­ce­den ey­lem ya­pa­cak­la­rı yer­le­ri be­lir­li­yor­lar. Ar­dın­dan po­li­sin mü­da­ha­le için ge­le­ce­ği gü­zer­gah­la­rı. Son­ra da be­le­di­ye­nin iş ma­ki­ne­le­ri­ne söz ko­nu­su gü­zer­gah­lar­da hen­dek aç­ma­la­rı ta­li­ma­tı­nı ve­ri­yor­lar.

Be­le­di­ye baş­kan­la­rı za­ten kuk­la ol­du­ğu için be­le­di­ye ça­lı­şan­la­rı da al­dık­la­rı bu ta­li­mat­lar­la hen­dek­le­ri ka­zı­yor. Dev­le­tin mil­yon­lar har­ca­ya­rak dök­tü­ğü as­falt­ta on­lar­ca yüz­ler­ce hen­dek açı­lı­yor.

Ar­tık bu da­ya­nıl­maz bo­yut­ta. Şu­an Ciz­re, Şır­nak, Hak­ka­ri gi­bi yer­ler­de hen­dek­ler ne­de­niy­le gi­ri­le­me­yen on­lar­ca so­kak var. Va­tan­daş ara­ba­sıy­la gi­re­mi­yor, has­ta­sı olan am­bü­lans ça­ğı­ra­mı­yor.

Sa­de­ce Ciz­re­’de 100’ün üze­rin­de hen­dek­ten söz edi­yor ye­rel kay­nak­lar.

Bun­la­ra ar­tık ka­lı­cı bi­çim­de çö­züm bu­lun­ma­lı. Bu işi ya­pan do­zer ope­ra­tör­le­ri­ni tu­tuk­la­mak­tan işe baş­la­na­bi­lir.

İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala’­nın da bu ko­nu­da ka­rar­lı dur­ma­sı şart. HDP’­li be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın bu eş­kı­ya­lı­ğı o hen­dek­le­re gö­mül­me­li.

Ka­rar­lı­lık­tan baş­ka bun­la­rı dur­du­ra­cak güç yok. Son ola­rak 1 Ma­yı­s’­ta HDP’­li­le­rin de des­tek ka­ra­rı al­dık­la­rı İs­tan­bu­l’­da­ki kal­kış­ma İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı­‘nın dik du­ru­şuy­la sa­man ale­vi gi­bi sön­dü. Ay­nı ka­rar­lı­lı­ğın hen­dek­ler ko­nu­sun­da da gös­te­ril­me­si­ni bek­li­yo­ruz.

Halk­ta bu ko­nu­da olu­şan tep­ki­yi oku­yu­cu­la­rı­mız­dan ge­len yo­rum­lar­da gö­re­bi­li­yo­ruz. Di­yar­ba­kı­r’­da elek­trik fa­tu­ra­sı­nı öde­me­yen Be­le­di­ye­’ye bağ­lı bi­rim­le­rin di­re­ni­şi­ni gör­dük.  Elek­tri­ği ke­sen DE­DAŞ bi­na­sı­nın dört ta­ra­fı­nı hen­dek­le kaz­dı­lar.

Son dö­nem­de yüz­de 40’a ya­kın yük­se­len elek­trik fa­tu­ra­la­rı ne­de­niy­le ce­bi ya­nan va­tan­daş Di­yar­ba­kı­r’­da­ki bu per­va­sız­lı­ğı gö­rüp kah­re­di­yor ha­liy­le. Bun­la­rın hep­si be­ra­ber dü­şü­nül­me­li. İn­san­la­rın has­sa­si­yet­le­ri dik­ka­te alın­ma­lı.

Ta­bi tüm bun­la­rı alt al­ta koy­du­ğu­muz­da An­ka­ra­’dan edin­di­ğim iz­le­nim de fark­lı de­ğil. Geç­ti­ği­miz haf­ta Cum­hur­baş­kan­lı­ğı çev­re­le­rin­den edin­di­ği­mi iz­le­nim de di­ğer An­ka­ra gö­rüş­me­le­rin­den edin­di­ğim iz­le­nim de Çö­züm Sü­re­ci­’ne yö­ne­lik bü­yük bir umut kı­rıl­ma­sı ya­şan­dı­ğıy­dı.

Gü­ney­do­ğu so­kak­la­rın­da her gün ya­şa­nan per­va­sız­lık­lar ve İs­tan­bul gi­bi şe­hir­ler­de­ki araç kun­dak­la­ma­la­rı bu umu­du her ge­çen gün dam­la dam­la tü­ke­ti­yor.

Ör­gü­tün ne ya­pa­ca­ğı az çok bel­li. Geç­miş­le­ri­ne ba­kıp ge­le­cek­te ya­pa­cak­la­rı­nı an­la­mak müm­kün. Bu­na ön­lem­ler alın­ma­sı ge­rek­ti­ği ise mu­hak­kak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Yener Dönmez Arşivi