Yener Dönmez

Yener Dönmez

Vah­det Umut Ol­du

Vah­det Umut Ol­du

Vah­det ya­yın­cı­lık­ta 2. ayı ge­ri­de bı­ra­kıp 3. ayı­na gir­miş bu­lu­nu­yor. Ya­yın ha­ya­tı­na, “Bu du­ru­şu çok se­ve­cek­si­ni­z” id­di­asıy­la baş­la­mış­tık. Bu sü­re zar­fın­da mil­le­ti­mi­zin bir­li­ğe bü­tün­lü­ğe Vah­de­t’­e bü­yük bir öz­lem duy­du­ğu­nu gör­dük. Şü­kür­ler ol­sun. Ga­ze­te­miz her ge­çen gün bi­raz da­ha bü­yü­yor, ge­li­şi­yor, ge­le­ce­ğe emin adım­lar­la yü­rü­yor. Bil­gi kir­li­li­ğin­den, de­zen­for­mas­yon­dan, ma­ni­pü­las­yon­dan, ya­lan­dan, if­ti­ra­dan bı­kan­lar bü­yük bir umut­la Tür­ki­ye­’nin en genç ga­ze­te­si Vah­de­t’­e ko­şu­yor.  Yü­ce ki­ta­bı­mız Ku­r’­an’­ı Ke­ri­m’­in de be­re­ke­tiy­le Vah­det hal­ka­sı­na ye­ni oku­yu­cu­la­rı­mız ka­tı­lı­yor. Ta­bi­i bu ara­da ya­zar kad­ro­mu­zu da­ha da güç­len­di­ri­yo­ruz. Ge­çen haf­ta me­de­ni­ye­ti­mi­zi, kök­le­ri­mi­zi, de­ğer­le­ri­mi­zi en iyi bi­len isim­ler ara­sın­da gös­te­ri­len kül­tür ta­rih­çi­miz, us­ta ka­lem Dur­sun Gür­lek de ara­mı­za ka­tıl­dı. Gür­lek, kül­tür ve sa­nat dün­ya­mız­da­ki zen­gin­lik­le­ri, bi­ri­kim­le­ri Vah­de­t’­le pay­la­şa­cak. “İ­ki gü­nü bir bi­ri­ne denk olan zi­yan­da­dı­r” düs­tu­ruy­la ha­re­ket edi­yo­ruz. Ya­kın sü­re­de ha­zır­lık­la­rı­nı yap­tı­ğı­mız ye­ni pro­je­le­ri­mi­zin de müj­de­si­ni ve­re­ce­ğiz. En te­mel he­de­fi­miz aziz mil­le­ti­mi­ze la­yık bir ga­ze­te su­na­bil­mek. Ka­der da­ire­sin­de şim­di­lik bi­ze dü­şen gö­rev bu. Müj­de­le­yen, nef­ret et­tir­me­yen, kar­deş­lik hu­ku­ku­nu gö­ze­ten Vah­det di­li­ni ko­ru­ya­bi­lir­sek ne mut­lu bi­ze­…

Bir ta­raf­tan özel ha­ber­le­ri­miz­le, öz­gün ana­liz­le­ri­miz­le, mi­zan­pa­jı­mız­la, gör­sel ta­sa­rı­mı­mız­la, bas­kı ka­li­te­miz­le en iyi ga­ze­te­yi ha­zır­la­ma­ya ça­lı­şır­ken; di­ğer ta­raf­tan da ya­pı­lan işin na­sıl kar­şı­lık gör­dü­ğü­nün is­ti­şa­re­le­ri­ni ya­pı­yo­ruz.

Ge­çen haf­ta hü­kü­met çev­re­le­ri ve dev­let ida­re­ci­le­rin­den çok önem­li isim­ler­le is­ti­şa­re et­me im­ka­nı­mız ol­du. Te­men­ni ve tav­si­ye­ler Vah­de­t’­in çiz­gi­si­ni boz­ma­ma­sı yö­nün­dey­di. Yi­ne siz­ler de ga­ze­te­miz­de­ki ha­ber­le­ri­miz­den ta­kip edi­yor­su­nuz. Hem ga­ze­te­mi­zin ge­nel mer­ke­zi­ne hem de An­ka­ra tem­sil­ci­li­ği­mi­ze STK ve si­ya­set dün­ya­sın­dan çok önem­li zi­ya­ret­ler ger­çek­leş­ti­ri­li­yor.

Ka­bi­ne­den, ko­mis­yon­lar­dan kri­tik isim­ler Vah­det için özel açık­la­ma­lar ya­pı­yor­lar. Saa­det Par­ti­si, Bü­yük Bir­lik Par­ti­si, Hü­da-Par gi­bi Mec­lis dı­şın­da ka­lan par­ti­ler­den Ge­nel Baş­kan dü­ze­yin­de An­ka­ra Tem­sil­ci­li­ği­mi­ze zi­ya­ret­ler ol­du. Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li An­ka­ra Tem­sil­ci­miz Fa­tih Ak­ka­ya­’yı Par­la­men­to­’da­ki ma­ka­mın­da ka­bul ede­rek ga­ze­te­miz­le il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­ni pay­la­şıp ba­şa­rı di­lek­le­ri­ni ilet­ti. Tür­ki­ye­’nin en bü­yük me­mur sen­di­ka­sı olan Me­mur-Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ah­met Gün­doğ­du, mil­li ve ma­ne­vi de­ğer­le­re sa­hip genç­ler ye­tiş­tir­mek üze­re ku­ru­lan MGV ve AGD Ge­nel Baş­ka­nı Sa­lih Tur­han, Ser­ver Vak­fı Baş­ka­nı Meh­met Ali Bu­lut, ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı­mız Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın da bu­lun­du­ğu Bir­lik Vak­fı yö­ne­ti­ci­le­ri, Er­ba­kan Vak­fı İs­tan­bul İl Baş­ka­nı, Tür­ki­ye Ya­zar­lar Bir­li­ği ile Es­ka­der yö­ne­ti­ci­le­ri ga­ze­te­mi­zi zi­ya­ret eden STK’­lar ara­sın­day­dı. 

Bu zi­ya­ret­le­ri bir­li­ği­miz, bü­tün­lü­ğü­müz ve Vah­det için son de­re­ce önem­li bu­lu­yo­ruz. Ar­tık ül­ke­miz­de Vah­de­t’­in bir kar­şı­lı­ğı var. Bu du­ru­şu ko­ru­du­ğu­muz müd­det­çe in­şal­lah Ana­do­lu­’dan edi­len du­ala­rın kar­şı­lı­ğı da­ha da fark­lı ola­cak. Se­si­miz tüm İs­lam coğ­raf­ya­sın­da yan­kı­la­na­cak. 

Ön­ce­ki gün zi­ya­re­ti­mi­ze ge­len Üm­met Vak­fı Ge­nel Baş­ka­nı Mus­ta­fa De­mir­ci, iler­le­miş ya­şı­na rağ­men ken­di­si­ni zin­de tu­tan şe­yin Vah­det bi­lin­ci ol­du­ğu­nu söy­le­di. Rah­met­li Er­ba­kan ho­ca­nın İs­lam coğ­raf­ya­sın­da 30 yıl özel ter­cü­man­lı­ğı­nı ya­pan Mus­ta­fa Am­ca­nın, “Mes­cid-i Ak­sa­’da Ya­hu­di­’ye bir ka­rış yer ve­ril­me­ye­ce­k” der­ken azim ve ceh­di­ni gör­me­liy­di­niz.

Zi­ya­re­ti bo­yun­ca Er­ba­kan Ho­ca­nın Müs­lü­man ül­ke­ler­de­ki dev­let yö­ne­ti­ci­le­riy­le bir­lik ve bü­tün­lük için ger­çek­leş­tir­di­ği özel te­mas­lar­dan, üm­met bi­lin­cin­den bah­set­ti Mus­ta­fa Am­ca.

İn­sa­nın ken­di­si­ni Ku­dü­s’­e, Mes­cid-i Ak­sa­’ya, üm­me­tin bir­lik ve bü­tün­lü­ğü­ne ada­mış nur yüz­lü Mus­ta­fa Am­ca gi­bi da­va adam­la­rı­nı gör­dük­çe ça­lış­ma azim ve gay­re­ti da­ha da ar­tı­yor.

Ne­ti­ce iti­ba­riy­le bir kez da­ha gö­rü­yo­ruz ki; Ce­nab-ı Hakk bu top­rak­la­ra mu­az­zam bir po­tan­si­yel bah­şet­miş. 

Ge­ri­ye iyi ni­yet, şu­ur ve gay­ret ka­lı­yor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Yener Dönmez Arşivi