Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Çocuk gibi ağlıyorlar

Çocuk gibi ağlıyorlar

Bu dünya hayatında verilen imkânlar, makamlar hepsi geçicidir. Koltuk sevdalısı olmamak lazım. Bazı insanlar koltuğu altından çekildiği zaman  ağzından emziği alınan çocuk gibi ağlıyor.

Allah-u Teâlâ’nın verdiği mallar geçici, oğullar geçici, ziynetler geçici, imkânlar, itibarlar geçici, makamlar, mevkiler, koltuklar geçici. Adam geçen dönem milletvekili oluyor, şimdi benim gibi milletten biri oluyor ve üzülüyor buna. Ne üzülüyorsun?! Kurtuldun işte sevinsene. Yine illa milletvekili olmayı istiyor. 40 senedir milletvekili olanlar var mecliste. 40 senedir mecliste olmana rağmen bu memleket düzelmediyse sen fuzulisin demek ki. Makam, makam, makam… Koltuğunu altından çektikleri zaman ağzından emziği alınan çocuk gibi ağlıyor. Ne kadar meraklısınız vekil olmaya yahu! Bir acayip iş.

ADAY OLSAM KAZANIR MIYIM?

Ben Bursa’dan koysam adaylığımı kazanır mıyım acaba? Bursa’nın hepsini bana verseler girer miyim bu işlere acaba? Bütün Bursa’nın kadrolarını verseler girer miyim? Girmem çünkü akıllıyım. 

SADDAM’IN SONU ORTADA

Milleti namaza başlatmak lazım, Ehl-i Sünnet itikadını tashih etmek lazım, insanları haramdan, zinadan kurtarmak lazım. Siyasetin ehli var, Allah onlara becerttirsin, muvaffak eylesin. Biz o işin ehli değiliz. Biz size hizmet edeceğiz. Onun için dünya geçer, makam, mevki, mertebe biter. 10 sene de, 20 sene de, 40 sene de geçer. 

Kral olsan ne olur?! Bir de sonunun kötü olma ihtimali de var. Saddam’ın sonu ne hale geldi?! Kaddafi’nin durumu ne hale geldi?! 40 senelik krallık kurtaramadı onları. Zalimlik etti, hainlik etti Mevla da belasını verdi. 

ZULÜM İLE ÂBÂD OLUNMAZ

Kâfire zaten ebedi cehennem var. Ama Mevla Müslümanım diyene de dünyada bela verir. Çünkü zulüm ile âbâd olunmaz. Allah: “Sizin yanınızda bulunan tükenir; Allah’ın katında bulunan ise ebedîdir. Elbette sabredenlere de mükâfatlarını, yapmakta olduklarının daha güzeli ile vereceğiz.” (Nahl:96) buyuruyor. Allah’ın katında bulunanlar iman, namaz, abdest, vaaz, nasihat, ilim meclisi, iyiliği emretmek kötülükten nehyetmektir. “Kalıcı olan salih ameller, Rabbinin katında sevapça daha hayırlıdır, ümit bağlamak cihetiyle de daha hayırlıdır.” (Kehf-46) 

Ümitli olacaksın. Neye ümit bağlayalım, neye bel bağlayalım? Rabbimizin katına yolladığımız salih amellere, hayırlı amellere bağlayalım arkadaşlar. 

“Size verilen herhangi bir şey, dünya hayatının metaı (kısa süreli faydalanması)dır. Allah katında olan ise, daha hayırlı ve daha süreklidir. (Bu da) İnanıp rablerine tevekkül edenler içindir.”(Şura-36) İşte bu dersler, bu ilimler, ameller, ihlaslar kıyas edilemeyecek kadar hayırlıdır ve daha bâkîdir. O tam bâkî, dünya tam fânî. Bitti bitiyor. 

İTİMADIMIZ ANCAK ALLAH’A

Sebepler âlemindeyiz, sebeplere tevessül ederiz ama yaratmayı Mevla’dan biliriz. Hayrı da şerri de yaratanın ancak Allah olduğunu biliriz ve hayrımızın ziyadeleşmesini niyaz ederiz, şerlerden uzak olmak için Mevla’ya dua ederiz. İtimadımız ancak Allah’adır. Onun için Allâh âhiretimizi dünyamızdan hayırlı eylesin. Allah-u Teâlâ ömrümüzün en hayırlısını son kısmı eylesin. 

Allah-u Teâlâ en büyük saadetimizi, mutluluğumuzu sıratı geçerken nasip eylesin. Allah-u Teâlâ en bahtiyar günümüzü mizanda sevaplarımız ağır geldiğinde görmeyi nasip eylesin. Allah-u Teâlâ hazretleri en mutlu, mesut kavuşmamızı Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile olmasını nasip eylesin.

SABAH NAMAZINDA CAMiYE GiDiN

Efendi Hazretleri “Yahudiler devlet kurdular, Mescid-i Aksa’yı aldılar. Ama esasen Yahudilere o devleti Filistinliler verdi. Çünkü Mescid-i Aksa sabah namazında boş, etrafındaki kahveler doluydu” derdi. Mescid-i Aksa’nın etrafındaki kahveler dolu, Mescid-i Aksa boş olursa Mevla da onu gavurlara verir ama faturayu Müslüman’a ödettirir. Gâvur zaten ebedi cezalı olacak. Faturası bitmiyor. Cehennemden çıkmayacağı için gâvura fatura ödettirmeye lüzum yok. Çünkü tümü BORÇ. Ama Müslüman borçlu. Borçlu borcunu ödeyecek. 

Günahın kadar yanacaksın. Gâvur zaten hiç çıkmayacak. Çünkü o tümden borç, şirk içinde. Ama sen niye namaza camiye gitmedin?!

5 VAKİT CEMAAT VAR MI?

Onun için Endülüs meselesini de aynı anlayalım. O kadar büyük camiler sabah namazlarında doluyken mi Allah düşürdü?! 

1700 cami 5 vakit cemaatle doluyken mi Allah verdi onları?! Öyle bir millete vermez Allah. 

FATİH’İN TORUNLARI UYANIRSA...

Şimdi İstanbul’daki camilerin durumu ne? Sabah namazında kaç kişi var camilerde? Gâvur İstanbul’a gelmiş, incelemiş, tespit yapmış. İslamiyet artıyor falan diye korkmuşlar. “Bunlar Fatih’in torunları, bir uyanırlarsa yine işimiz yaş” demişler. İncelemeye bir ekip yollamışlar. Başlarındaki gâvur “Tehlike yok. Çünkü sabah namazlarında Cuma namazlarındaki gibi cemaat olursa tehlike olur” demiş. O gâvurlar incelediğinde sabah namazında bütün camiler Cuma namazı gibi dolu olsa bütün dünya tetiğe geçer. 

Çünkü Allah, imana, namaza, Ehl-i Sünnet’e yardım ediyor. Yatanlara ne yardımı var?! Onun için Mescid-i Aksa’yı Yahudiler zamanında da ateistlere, Hristiyanlara verdi. Domuz bağladılar Mescid-i Aksa’ya. 

ALLAH ZALİMLERİ GÖNDERİR

Mevla “Siz kendiniz bozuluyorsunuz ve amellerinizi bozuyorsunuz. O zaman bende sizin üzerinize intikam alıcı sıfatımı tecelli ettirmek üzere kâfir, zalim kullarımı gönderiyorum” buyuruyor. “Kâfir de, zalim de benim kulum” diyor. “Hak kulundan intikamın yine kul ile alır, bilmeyen ilm-i ledünnü anı kul etti sanır.” Adam “Bu Hristiyanların Allah belasını versin” diye başlıyor. Tamam da sen evvela “Allah benim nefsime lanet etsin. Benim nefsimin şerrinden oldu bu. Çünkü ben haramlara düşmeseydim, İslam’ı terk etmeseydim bunları Allah bana musallat etmeyecekti” de. Durum bu.

CUMANIN FAZİLETİ

- İbni Abbâs (Radıyallâhu Anhumâ) ve Ebû Hureyre (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Bir kimse Cuma günü yahut gecesi Kehf Suresi’ni okursa, okuduğu yerden Mekke-i Mükerreme’ye kadar ulaşan bir nûr ihsan edilir. Bir dahaki Cuma’ya ve üç gün fazlasına kadar (yapacağı günahlar) kendisi için bağışlanır. 

Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder. Bütün hastalıklardan, özellikle karın tümörü, verem, alaca ve cüzzam dertlerinden, bir de Deccâl’ın fitnesinden kendisine âfiyet verilir.” (Deylemî, Zebîdî, el-İthâf, 3/291-292; Gazâlî, el-İhyâ, 1/548; Münâvî, Feyzu-l Kadîr, no:8929, 6/257)

- Ebû Ümâme (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre,

Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Her kim Duhân Sûresi’ni Cuma günü yahut gecesi okursa, Allah-u Teâlâ o kimse için cennette bir köşk bina eder.” (Taberânî, el-Mu‘cemu'l-Kebîr, no:8026, 8/264; Zebîdî, el-İthâf, 3/293)

DİNDE YENİLİK ARAMAYIN

Kimse dinde reform yapmaya kalkmasın, yenilik aramasın! Bunlar çok fena sapıttılar. 

Hadisleri inkâr, tasavvufu inkâr yetmedi mezhepleri inkâr şimdi sıra Kur’an’ı inkâra da geldi. Çünkü freni patlamış adamın nerede duracağını kimse kestiremez. Tefsir, hadis, fıkıh, akait, tasavvuf. Bunların 5’i de bizim için kaynaktır. Bizim kaynaklarımız değişmez. 

Bizim fıkıh kitaplarımızda bu zamana uymuyor diye bir şey olamaz. Kıyamete kadar bizim başımıza gelecek meseleleri İmam- Azamlar çözdüler, bıraktılar.

AYET-İ KERİME

Ey îman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığınız (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır. 

(Cum'a Sûresi 9. Âyet Meâli)

HADİS- İ ŞERİF

Cumadan faziletli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldır. [Deylemi]

ALİMLERDEN ÖĞÜTLER

Ey oğul! Senin hayatını renk katmak için güzel belgeler koydum. Onları korur ve dediklerime kulak verir, günlük yaşayışını ona uydurursan hükümdarların gözleri ve gönülleri sana karşı ilgiyle dolup taşacaktır. O halde şu anda da, bundan sonra da babana itaat et.  İMAM GAZALİ

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi