Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

“Yiğitler Bir Gün Ölür…”

“Yiğitler Bir Gün Ölür…”

Bü­yük Bir­lik Par­ti­si Ku­ru­cu Ge­nel Baş­ka­nı Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu­’nun ve­fa­tı­nın üze­rin­den tam 6 yıl geç­ti.

6 yıl ön­ce bu­gün Kah­ra­man­ma­ra­ş’­ta ya­şa­nan “he­li­kop­ter ka­za­sı­” so­nu­cu Hak­k’­ın rah­me­ti­ne ka­vuş­tu Ya­zı­cı­oğ­lu.

Bir kez da­ha Al­la­h’­tan rah­met di­li­yo­rum. 

Ki­şi­li­ği, du­ru­şu ve mü­ca­de­le­si ko­nu­la­rın­da hem­fi­kir ol­du­ğu­muz dü­şün­ce­siy­le,  

O’­nun ne ka­dar de­li­kan­lı, dü­rüst bir da­va ve dev­let ada­mı ol­du­ğu­nu; 

Va­ta­nı ve mil­le­ti­ni ne ka­dar çok sev­di­ği­ni an­lat­ma­ya ge­rek gör­mü­yo­rum. 

Ama o kah­re­den “ka­za­” ola­yı­…

Üze­ri­ne ya­zı­lıp çi­zi­le­cek o ka­dar çok şey var ki.

Tam 6 yıl ge­ri­de bı­ra­kıl­mış ol­ma­sı­na rağ­men ha­len ay­dın­la­tı­la­ma­dı; üze­rin­de­ki sis perdesi kaldırılama­dı!

Çok şey ya­zıl­dı çi­zil­di­…

İl­gi­li il­gi­siz çok sa­yı­da ki­şi de­ği­şik id­di­alar­da bu­lun­du. 

So­nuç? 

Bir ar­pa bo­yu yol alı­na­ma­dı. 

Ola­yın ilk du­yul­du­ğu an­dan en­ka­za ula­şıl­dı­ğı gü­ne ka­dar ki za­man­da ya­şa­nan­lar ile son­ra­sın­da or­ta­ya çı­kan bil­gi ve gö­rün­tü­ler “sui­kast ve sa­bo­ta­j”­a da­ir “de­rin kuş­ku­la­r” uyan­dı­rır­ken, sağ­lık­lı bir şe­kil­de hiç­bi­ri­nin üze­ri­ne gi­dil(e)me­di.

Mus­ta­fa Des­ti­ci Baş­kan­lı­ğı­’n­da­ki BBP Yö­ne­ti­ci­le­ri­’nin, bu kuş­ku­lar üze­ri­ne yap­tı­ğı tüm gi­ri­şim­ler ade­ta “giz­li bir el” ta­ra­fın­dan en­gel­len­di. 

Bir ke­re, ara­ma kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı baş­tan so­na “ku­su­r” ve “ih­ma­l”­le do­lu; hat­ta “ka­sı­t” şüp­he­si uyan­dı­ran nok­ta­lar içe­ri­yor.  

Ör­ne­ğin, Hil­mi Ça­loğ­lu va­ka­sı?

Ka­za ola­yı du­yu­lur du­yul­maz BBP yet­ki­li­le­ri­ni, rah­met­li­nin eşi­ni, İs­tan­bu­l’­dan ge­len ara­ma kur­tar­ma ekip­le­ri­ni te­le­fon­la ara­ya­rak, “Muh­sin Baş­ka­n’­ın as­ker­ler ta­ra­fın­dan sağ ola­rak kur­ta­rıl­dı­ğı­nı­” söy­le­yen bu şa­hıs kim­dir ve ni­çin yap­mış­tır bu­nu?

Son de­re­ce önem­li bir ay­rın­tı de­ğil mi?

Ara­ma kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı sa­bo­te edil­mek is­ten­miş ola­bi­lir. Ne­den üze­ri­ne gi­dil­me­di, bu şa­hıs hak­kın­da ne­den hu­ku­ki sü­reç baş­la­tıl­ma­dı? 

Yi­ne, bu­gün­kü sür­man­şe­ti­miz­de yer alan de­tay!

Ara­ma kur­tar­ma ekip­le­ri­ni yö­ne­ten, il­gi­li dev­let gö­rev­li­le­ri­ne ça­lış­ma­lar hak­kın­da bil­gi ve­ren ki­şi­nin, olay­dan kı­sa bir sü­re son­ra ABD An­ka­ra Bü­yü­kel­çi­li­ği­’n­de Gü­ven­lik Pro­je Yö­ne­ti­ci­si ola­rak iş­ba­şı yap­mış ol­ma­sı en­te­re­san de­ğil mi, in­ce­le­me­ye ta­bi tu­tul­ma­sı ge­re­ken bir nok­ta de­ğil mi?

He­li­kop­te­rin “kı­rı­ma uğ­ra­dı­ğı­” za­man di­li­min­de  “o­ra­da ol­ma­ma­sı ge­re­ken bir ha­va ha­re­ket­li­li­ği­” ya­şan­dı­ğı id­di­ası­nın önü ne­den ve kim­ler ta­ra­fın­dan ka­pan­dı? 

Bun­lar ve da­ha­sı so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da yer alır­ken, il­gi­li­ler hak­kın­da la­yı­kıy­la ida­ri ve ad­li ko­vuş­tur­ma ya­pıl­ma­mış/ya­pıl­mı­yor ol­ma­sı­nın ne­de­ni ne? 

Ben bu so­ru­lar­la meş­gul­ken, gö­rüş­tü­ğüm bir BBP Kur­ma­yı, şun­la­rı söy­le­di:

“Bi­ri­le­ri eğer bu dos­ya­nın ka­pa­tıl­ma­sı­nı bek­li­yor­sa, şunu hiç akıl­la­rın­dan çı­kar­ma­sın: Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu­’nun göl­ge­si uzun sü­re bu top­rak­lar­da do­la­şa­cak­tır! Fır­tı­na ön­ce­si ses­siz­lik ya­şa­nı­yor bu­gün! Za­ma­nı ge­lin­ce bu sü­re­cin adil bir şe­kil­de yü­rü­tü­le­ce­ğin­den ve üze­ri ör­tül­me­ye ça­lı­şı­lan ger­çek­ler ile ada­let ara­sın­da tüm en­gel­le­rin or­ta­dan kal­dı­rı­la­ca­ğın­dan kim­se­nin kuş­ku­su ol­ma­sın! Yi­ğit­ler bir gün ölür; kor­kak­lar her gün ölür!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi