Yener Dönmez

Yener Dönmez

Başbakanı Zayıflatmak

Başbakanı Zayıflatmak

Yü­rüt­me or­ga­nı­nın güç­lü ol­ma­sı eko­no­mi baş­ta ol­mak üze­re ül­ke­nin is­tik­ra­rı­nın en bü­yük te­mi­na­tı. Koa­lis­yon­la­rın ül­ke­ye ver­di­ği tah­ri­ba­tın al­tın­da ya­tan şey; Baş­ba­kan'ın za­yıf­lı­ğı­dır.

Çe­şit­li se­bep­ler­le Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu'nu za­yıf­la­tır­sa­nız, ik­ti­dar­da tek par­ti ol­sa bi­le koa­lis­yon or­ta­mı oluş­tur­muş olur­su­nuz. 

Da­vu­toğ­lu'nun ken­di­si­ne Ana­ya­sal ola­rak ve­ri­len yet­ki­le­ri so­nu­na ka­dar kul­la­na­bi­le­cek bir or­tam­da ça­lı­şa­bil­me­si Tür­ki­ye'nin is­tik­rar ve gü­cü için vaz­ge­çi­le­mez bir şart­tır. 

Son gün­ler­de ya­şa­nan tar­tış­ma­lar Da­vu­toğ­lu'nun bu ra­hat ça­lış­ma or­ta­mı­nı bu­la­bil­me­si­ni en­gel­le­mek­te Da­vu­toğ­lu'nu koa­lis­yon hü­kü­me­ti baş­ba­ka­nı ko­nu­mu­na dü­şür­mek­te­dir. 

Baş­ba­ka­nın ko­nu­mu bel­li­dir. Baş­ka yet­ki­ler­de­ki ki­şi­le­rin ko­num­la­rı da bel­li­dir. Ko­num­lar ve onun ge­re­ği­ne ria­yet dev­le­tin be­ka­sı için de mil­le­tin se­la­me­ti için de en doğ­ru ola­nı­dır. 

Da­vu­toğ­lu'nun Baş­ba­kan­lık için se­çim sü­re­ci ha­la ha­tır­la­rı­mız­da­dır. Ulus­la­ra­ra­sı iliş­ki­ler­de­ki tec­rü­be­si, Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı'nda­ki per­for­man­sı, par­ti için­de ve ta­ban­da­ki po­pü­la­ri­te­si Da­vu­toğ­lu'nu öne çı­kar­mış ve ge­rek Er­do­ğan ge­rek­se AK Par­ti de­le­ge­le­ri ta­ra­fın­dan se­çil­me­si­ni sağ­la­mış­tır. 

Tüm bun­lar yok­muş, tüm bun­lar ol­ma­mış, tüm bu ge­rek­çe­ler ne­de­niy­le Da­vu­toğ­lu se­çil­me­miş gi­bi dav­ran­ma­nın an­la­mı yok­tur. 

Baş­ba­kan'ın yü­rüt­me ala­nın­da­ki yet­ki­le­ri­ni so­nu­na ka­dar kul­la­na­bil­me­si­ni sa­vun­mak, fit­ne de­ğil ak­si­ne fit­ne­nin önü­ne geç­mek­tir. 

Aday be­lir­le­me sü­re­ciy­le il­gi­li tar­tış­ma­lar, lis­te­le­rin kim ta­ra­fın­dan ha­zır­la­na­ca­ğı üze­rin­den yü­rü­tü­len spe­kü­las­yon­lar fit­ne­nin asıl se­be­bi­dir. 

AK Par­ti bir il­ke­ler sil­si­le­si üze­ri­ne ku­rul­muş ve Yal­çın Ak­do­ğan'ın ön­cü­lü­ğün­de Mu­ha­fa­za­kar De­mok­rat­lık üze­ri­ne ge­rek te­mel düs­tur­lar, ge­rek­se par­ti prog­ra­mı oluş­tu­rul­muş­tur.

Par­ti­nin reh­be­ri tü­zü­ğü, prog­ra­mı ve il­ke­le­ri­dir. Bu­gü­ne dek AK Par­ti'nin mil­let­ve­kil­li lis­te­si bir is­ti­şa­re çer­çe­ve­sin­de ve he­yet­ler oluş­tu­ru­la­rak be­lir­len­miş ve son ha­li­ni Ge­nel Baş­kan ver­miş­tir. 

Bu se­çim­de de ay­nı­sı­nın ol­ma­sın­dan da­ha do­ğal bir şey ol­ma­ya­cak­tır. AK Par­ti'nin uzun yıl­lar bir ku­rum ola­rak var­lı­ğı­nı sür­dür­me­si, ki­şi­le­re ba­ğım­lı ol­ma­dan Türk si­ya­se­ti­nin     ge­le­ce­ğin­de var ola­bil­me­si­nin yo­lu tü­zük, prog­ram ve il­ke­le­ri­ne bağ­lı ol­mak­tır. 

Da­vu­toğ­lu Baş­ba­kan­lık'ta et­ki­li bir kad­ro oluş­tur­muş. 17/25 Ara­lık'ın oluş­tur­du­ğu trav­ma­nın an­la­tıl­ma­sı­nı sağ­la­mış, dev­let kad­ro­la­rı­na gü­ven ver­miş­tir. 

Da­vu­toğ­lu'nun hak­kı Da­vu­toğ­lu'na ve­ril­me­li­dir. 

Par­ti için­de ki­şi­sel he­sap­la­rı olan­la­rın baş­lat­tık­la­rı tar­tış­ma­nın Ge­nel Baş­kan­lık sı­fa­tı­nı et­ki­le­me­si, Baş­ba­kan­lık sı­fa­tı­nın da et­ki­len­me­si­ne ne­den ola­cak, ne­ti­ce­de kay­be­den Tür­ki­ye ola­cak­tır. 

Ya­kın böl­ge­miz ateş çem­be­riy­ken, te­rör ör­gü­tü PKK'nın se­çim son­ra­sı ha­zır­lık­la­rı bi­li­nir­ken se­çi­me Da­vu­toğ­lu'yla gi­re­ce­ği açık olan AK Par­ti'ye za­rar ver­mek­ten öte­ye geç­me­di son ya­şa­nan­lar. 

Bu ne­den ya­pı­lı­yor?

Baş­ba­ka­nı za­yıf­lat­mak ki­min işi­ne ya­rı­yor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi