Yener Dönmez

Yener Dönmez

PKK Te­rö­rist­miş Me­ğer

PKK Te­rö­rist­miş Me­ğer

PKK’­ya te­rör ör­gü­tü, BDP’­ye de onun si­ya­si uzan­tı­sı de­di­ği­miz için linç edi­li­yor­duk bir se­ne ön­ce­si­ne ka­dar.
Ba­kı­yo­rum da şim­di PKK bir an­da te­rör ör­gü­tü HDP de onun uzan­tı­sı olu­ver­di. Ab­dul­lah Öca­la­n’­a öv­gü­ler dü­zen söz­de bi­zim ma­hal­le­nin ye­ni yet­me­le­ri­nin ya­zı­la­rı, te­le­viz­yon ko­nuş­ma­la­rı ar­şiv­ler­de ay­nen du­ru­yor.

PKK’­ya te­rör ör­gü­tü de­me­nin Çö­züm Sü­re­ci­’ne za­rar ver­mek an­la­mı­na gel­di­ği­ni söy­le­yip du­ru­yor­lar­dı bu ye­ni yet­me­ler.

Şim­di ba­kı­yo­rum da biz­den de be­ter PKK düş­ma­nı ol­muş­lar.  Bir­kaç ay son­ra bi­zi PKK’­ya kar­şı ye­te­rin­ce sert ol­ma­mak­la suç­lar­lar­sa hiç şaş­mam. Yer­den bit­me, ani­den or­ta­ya çık­ma tip­le­rin tıy­ne­ti bu­dur.

Açı­lım Sü­re­ci de­ni­len şe­ye net bi­çim­de kar­şı du­ru­şu­mu­zu or­ta­ya koy­muş­tuk. Çö­züm Sü­re­ci­’ne ise bel­li çe­kin­ce­ler ge­tir­miş, ya­pı­cı eleş­ti­ri­ler yap­mış ama özü­ne des­tek ver­miş­tik.

Yan­lış gi­den şey­le­ri söy­le­me­yi sü­re­ce kar­şı ol­mak şek­lin­de sun­du­lar.

Mi­sal; PKK’­lı te­rö­rist­le­rin sı­nır dı­şı­na çe­kil­dik­le­ri­ne iliş­kin ha­ber­ler gır­la gi­di­yor­du bir ara. Şöy­le çe­ki­li­yor­lar, böy­le çe­ki­li­yor­lar... Ya­nın­da da PKK’­lı­la­rın dağ­da yü­rür­ken çe­kil­miş uy­du­ruk fo­toğ­raf­la­rı.

Biz o za­man “Bun­la­rın çe­kil­dik­le­ri yok. Hep­si al­gı ope­ras­yo­nu. Bi­la­kis şe­hir­le­re es­ki­sin­den be­ter bi­çim­de yer­le­şi­yor­la­r” de­di­ği­miz­de, ya­ni yan­lış gi­den şey­le­ri söy­le­di­ği­miz­de ne ol­du bi­li­yor mu­su­nuz?

Kan­dan bes­len­mek­le it­ham edil­dik.

Al­lah her­şe­yi açık se­çik or­ta­ya çı­kar­tır. So­nuç­ta PKK’­lı­la­rın sı­nır dı­şı­na çe­kil­me­dik­le­ri­ni bi­za­ti­hi dev­let yet­ki­li­le­ri kı­sa sü­re ön­ce açık­la­dı­lar.

Şim­di Gü­ney­do­ğu­’da se­çim son­ra­sı ne ola­ca­ğı ko­nu­sun­da her­kes ka­ra ka­ra dü­şü­nü­yor. HDP ba­ra­jı ge­çer­se ay­rı dert, ge­çe­mez­se ay­rı dert.

HDP’­yi de PKK’­yı da üç yıl bo­yun­ca ta­ma­men te­rör bağ­la­mı­nın dı­şın­da le­gal ya­pı­lan­ma gi­bi su­nar­sa­nız, so­nun­da va­tan­daş da le­gal gö­rür ve ba­ra­jı ge­çi­re­cek ka­dar oy top­la­ma po­tan­si­ye­li­ne ula­şır.

Şim­di pi­rin­cin ta­şı na­sıl ayık­la­na­cak me­rak edi­yo­ruz doğ­ru­su.

Sa­de­ce Tür­ki­ye­’y­le il­gi­li bir du­rum da de­ğil. PKK’y­la açık­ça iliş­ki­li bir par­ti­nin yüz­de 10’un üs­tün­de oy al­ma­sı de­mek o ör­gü­tün dün­ya­da meş­ru­iyet ka­zan­ma­sı an­la­mı­na ge­li­yor.

Ör­gü­te yö­ne­lik ope­ras­yon­lar­da denk­le­me gi­ren ye­ni bir du­rum da bu.  Ulus­la­ra­ra­sı an­lam­da baş et­me­miz ge­re­ken çe­tin bir ce­viz ay­nı za­man­da.

Açı­lım Sü­re­ci­’n­de de ben­zer şey ol­muş­tu. Her­kes ta­bi­atı­nın ge­re­ği­ni ya­par. Pem­be tab­lo­lar es­ti­ril­miş ar­dın­dan ye­ni­den ve es­ki­sin­den be­ter ça­tış­ma­lar ya­şan­mış­tı. Çö­züm Sü­re­ci­’nin so­nun­da da ta­bi­atın ge­re­ği olu­yor. Te­rör ör­gü­tü te­rör ya­par.

Sı­kın­tı bu kez ulus­la­ra­ra­sı an­lam­da ve Tür­ki­ye­’de­ki ba­zı ke­sim­le­rin gö­zün­de de PKK’­nın le­gal ola­rak al­gı­lan­ma­sı. Bu­nu dü­zelt­mek de tab­lo­yu bu ha­le ge­ti­ren­le­rin so­ru­nu. Biz doğ­ru­yu her za­man ve ze­min­de söy­le­dik, söy­le­me­ye de­vam ede­ce­ğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi