Yener Dönmez

Yener Dönmez

Türkiye’yi Ne de Çok Seviyorlar!

Türkiye’yi Ne de Çok Seviyorlar!

7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri­ne 27 gün kal­dı. Par­ti­ler ve seç­men­ler mi­ting­le­re yo­ğun­laş­mış va­zi­yet­te. El­bet­te mil­let ira­de­si­nin yan­sı­ma­sı olan her se­çim önem­li­dir. Fa­kat se­çim­ler­den da­ha önem­li ve hiç­bir za­man ih­mal edi­le­me­ye­cek mef­hum­lar ve de­ğer­ler var­dır.

Dün in­sa­nın tüy­le­ri­ni di­ken di­ken eden, ül­ke­si­ni se­ven her va­tan ev­la­dı­nı, is­yan et­ti­re­cek, kah­re­di­ci man­şet ha­be­ri­mi­zi ta­kip et­ti­niz.

Bel­ki de bu za­ma­na ka­dar ve­rir­ken en çok zor­lan­dı­ğı­mız ha­ber­ler­den bi­riy­di, “Böll Böl­dü­” man­şe­ti­mi­z…

Bir gün­de o ka­dar çok skan­dal bir ara­ya gel­miş ki; in­sa­nın sağ­du­yu­su­nu kay­bet­me­me­si el­de de­ğil.

Hal­kın ve ga­ze­te­ci­le­rin alın­ma­dı­ğı, ka­pa­lı ka­pı­lar ar­dın­da İs­tan­bu­l’­un gö­be­ğin­de “Kür­dis­tan Kon­fe­ran­sı­” ter­tip edi­li­yor. Tam da Bar­za­ni­’nin ba­ğım­sız Kür­dis­ta­n’­a ruh­sat al­mak için AB­D’­de bu­lun­du­ğu bir za­man di­li­min­de­…

Kon­fe­rans­ta İn­gi­liz Rea­ding Üni­ver­si­te­si, Sü­ley­ma­ni­ye Ame­ri­kan Üni­ver­si­te­si, Pa­ris Sor­bon­ne Üni­ver­si­te­si, İn­gi­liz Exe­ter Üni­ver­si­te­si, Ame­ri­kan Prin­ce­ton Üni­ver­si­te­si, Hol­lan­da Wa­ge­nin­gen Uni­ver­si­te­si, Hol­lan­da Ut­recht Uni­ver­si­te­si­’nin aka­de­mis­yen­le­ri ha­zır bu­lu­nu­yor. 

Ta­bi­i Tür­ki­ye­’de bö­lü­cü­lü­ğün mer­kez üs­sü ha­li­ne gel­miş Bil­gi Üni­ver­si­te­si­’nin ev sa­hip­li­ğin­de­… Ay­nı üni­ver­si­te­nin 24 Ni­sa­n’­da Vah­de­t’­in dı­şın­da kim­se­nin gör­me­di­ği söz­de ‘Je­no­sit - Soy­kı­rı­m’ top­lan­tı­sı­na da ev sa­hip­li­ği­ni ha­tır­lat­mak ge­re­ki­yor. 

Or­ga­ni­zas­yo­nu Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın Baş­ba­kan­lı­ğı dö­ne­min­de te­rö­re des­tek ver­dik­le­ri için eleş­tir­di­ği Al­man Böll Vak­fı ile PKK’­ya ya­kın­lı­ğıy­la bi­li­nen Kürt­çü der­nek­ler or­tak­la­şa ger­çek­leş­ti­ri­yo­r…

Te­rör ör­gü­tü­nü meş­ru­laş­tır­ma­ya yö­ne­lik ilk ça­lış­ma­la­rın mer­kez­le­rin­den olan İn­gi­liz ve Ba­tı üni­ver­si­te­le­rin­den ‘ka­ran­lı­k’ isim­le­rin     ‘a­ka­de­mis­ye­n’ mas­ke­siy­le su­num­lar­da bu­lun­du­ğu kon­fe­rans­ta bol bol ‘ge­ril­la­’, ‘Ro­jo­va­’ ve ‘Ko­ba­ni­’ gü­zel­le­me­le­ri ya­pı­lı­yor.

PKK’­nın Su­ri­ye ko­lun­dan tem­sil­ci­le­rin de ka­tıl­dı­ğı kon­fe­rans­ta Tür­ki­ye­’nin Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu top­rak­la­rı “Ku­zey Kür­dis­ta­n” ola­rak ni­te­len­di­ri­li­yor!

Ve in­sa­nı deh­şe­te dü­şü­re­cek da­ha ne­ler ne­le­r…

Pe­ki, “bu ül­ke sa­hip­siz mi, yet­ki­li­ler ne­re­de, sav­cı­lar ne­re­de, dev­let ne­re­de?” di­ye­cek­si­niz?

De­ğer­li oku­yu­cu­lar as­lın­da her şey Cu­ma gü­nü sür­man­şet­ten 9 sü­tu­na ya­yın­la­dı­ğı­mız “Ge­le­cek Yer­ler­de­” ha­be­ri­miz­de giz­li­…

Tür­ki­ye­’yi yö­ne­te­cek kad­ro­la­rı ye­tiş­tir­me­si ge­re­ken dev­let üni­ver­si­te­le­rin­den AÜ Si­ya­sa­l’­da “İ­nek Bay­ra­mı­” kut­la­ma­sı­na “al­ko­l” dam­ga­sı­nı vu­ru­yor. O fo­toğ­raf­la­ra dö­nüp dö­nüp tek­rar tek­rar  bak­ma­nı­zı tav­si­ye ede­riz. O fo­toğ­raf­lar yo­ru­ma ma­hal bı­rak­ma­ya­cak bi­çim­de, her şe­yi ga­yet net an­la­tı­yor çün­kü. Kam­pü­sün bah­çe­si al­kol şi­şe­le­rin­den ge­çil­mi­yor. Ada­ta çöp yı­ğı­nı­na dön­müş alan­lar­dan bi­ra ve şa­rap şi­şe­le­ri fış­kı­rı­yor. Ay­nı üni­ver­si­te­de DHKP-C ile PKK mi­li­tan­la­rı­nın na­sıl ci­rit at­tı­ğı­nı da­ha ön­ce­ki ha­ber­le­ri­miz­den ta­kip et­ti­niz. Bu­gün­ler­de yi­ne te­rör ör­gü­tü sem­pa­ti­zan­la­rı ve mar­ji­nal sol grup­lar ile sap­kın­lar el ele ve­rip et­kin­lik üze­ri­ne et­kin­lik dü­zen­li­yor. 

Bir baş­ka üni­ver­si­te­mi­z…

Mi­mar Si­nan Üni­ver­si­te­si­…

21-22 Ma­yıs ta­rih­le­rin­de MSGSÜ Fın­dık­lı Mer­kez Kam­pü­s’­te ül­ke­miz­de ulus­la­ra­ra­sı Si­yo­niz­min gü­dü­mün­de fa­ali­yet gös­te­ren Fri­ed­rich Ebert isim­li söz­de ‘Al­ma­n’ vak­fı ile or­tak dü­zen­le­ye­ce­ği ve Ya­hu­di et­no­log Cla­ude Le­vi Stra­us­s’­un bir sö­züy­le du­yu­ru­lan “Kü­re­sel Ka­pi­ta­lizm Kar­şı­sın­da Ye­rel Kül­tür ve Halk­lar: Dün­ya Kü­çü­lür­ken Bü­yü­yen So­run­la­r” isim­li sem­poz­yum ya­pa­cak.

Sem­poz­yu­mun su­num met­nin­de­ki ifa­de ve ta­nım­la­ma­lar ni­yet­le­ri­ni de­şif­re et­me­ye ye­ti­yor: “Tür­ki­ye gi­bi ulus-dev­let­ler, asi­mi­las­yon­cu po­li­ti­ka­la­ra bel bağ­la­ya­rak ‘çağ­daş yurt­ta­ş’ dü­şün­dü ama so­nun­da or­ta­ya ko­ca bir Kürt so­ru­nu çık­tı.”

Ör­nek­le­ri ço­ğalt­mak müm­kün la­kin ye­ri­miz sı­nır­lı­…

De­ğer­li oku­yu­cu­lar, sor­ma­dan ede­mi­yo­ru­z…

Ne il­gi­len­di­ri­yor bi­zim “u­lus dev­le­ti­mi­z” elin Al­ma­n’­ını, İn­gi­li­z’­ini, Fran­sı­z’­ını, Ame­ri­ka­lı­sı­nı?

Bi­zi çok mu se­vi­yor­lar?

Ka­fa­mı­zı iki eli­mi­zin ara­sı­na alıp, “Biz ki­miz bu hal ne­yin ne­si­” di­ye ken­di­mi­zi sor­gu­ya çek­me­miz ge­re­ken bir dö­nem­den ge­çi­yo­ruz. Genç­le­ri­mi­ze, ge­le­ce­ği­mi­ze, ül­ke­mi­ze sa­hip çık­mak­tan baş­ka ça­re­miz yok. Yok­sa atı alan Üs­kü­da­r’­ı çok­tan ge­çi­yo­r… 

basliksiz-3-205.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi