Yener Dönmez

Yener Dönmez

Dindar Nesil Alarmı

Dindar Nesil Alarmı

Din­dar­lık mem­le­ket­te ne­den­se hep ka­dın­lar üze­rin­den ko­nu­şu­lu­yor. Er­kek­le­rin din­dar ol­du­ğu ön ka­bu­lüy­le ha­re­ket edi­yo­ruz.

Ta­mam so­kak­ta ga­rip ba­şör­tü­lü kız­lar var. Ba­şı ör­tü­lü ama yır­tık kot pan­to­lo­nuy­la ba­cak­la­rı­nın her ta­ra­fı gö­rü­nen tu­haf bir an­la­yış bu. Ba­şör­tü­sü­nü sü­se çe­vir­miş du­rum­da­lar. Bun­dan da­ha va­hi­mi ise na­maz kıl­ma­yan ba­şör­tü­lü kız­lar.

Na­maz di­nin di­re­ği­dir. Di­nin di­re­ği­ni yık­tık­tan son­ra pek­çok şe­yin an­la­mı bu­har­la­şı­yor.

Bu mev­zu­la­rı sa­de­ce ba­şör­tü­lü kız­lar üze­rin­den tar­tı­şı­yor ol­ma­mız asıl bü­yük yan­lış­lık. Er­kek­ler­de du­rum pek­çok açı­dan da­ha va­him çün­kü. Ba­şör­tü­sü bel­li öl­çü­de fren gö­re­vi gö­rür­ken, er­kek­ler­de o da yok.

Her­han­gi bir İmam Ha­tip Li­se­si'nin önü­ne Cu­ma na­ma­zı vak­ti gi­dip göz­lem ya­pın. Cu­ma na­ma­zı­na git­me­yen yüz­ler­ce İmam Ha­tip öğ­ren­ci­si gö­rür­sü­nüz.

Bu tab­lo kar­şı­sın­da in­sa­nın otu­rup ağ­la­ya­sı ge­li­yor. Ben de bir imam ha­tip­li­yim. Be­nim za­ma­nım­da­ki İmam Ha­tip­ler­de ve­ri­len di­ni eği­tim ka­li­te­si­nin şu­an pek­çok İla­hi­yat­ta ve­ri­le­bil­di­ği­ni zan­net­mi­yo­rum.

Biz bı­ra­kın Cu­ma'ya git­me­me­yi, çev­re ca­mi­le­re da­ğı­lır ve Cu­ma na­ma­zı kıl­dı­rır­dık. Her bir imam ha­tip­li Cu­ma na­ma­zı kıl­dır­ma­yı, hut­be oku­ma­yı, bel­li öl­çü­de va­az ver­me­yi bi­le­cek do­na­nım­da ye­ti­şir­di.

Gel­di­ği­miz nok­ta­da Cu­ma na­ma­zı kıl­ma­yan İmam Ha­tip­li­le­rin var­lı­ğıy­la kar­şı kar­şı­ya­yız.

Bu mem­le­ke­ti ne PKK bi­ti­re­bi­lir, ne İs­ra­il.

Bu mem­le­ke­ti bi­ti­re­cek şey Os­man­lı'yı da bi­ti­ren şey­dir.

"Bu his­siz­lik­le ce­mi­yet ya­şar der­ler­se pek yan­lış; Bir üm­met gös­ter, öl­müş ma­ne­vi­ya­tıy­la sağ kal­mış!"

Ne gü­zel bu­yur­muş Vah­det Şai­ri Meh­met Akif... An­sik­lo­pe­di­ler­le an­la­tı­la­ma­ya­cak ha­li­mi­zi bir mıs­ra­da özet­le­miş.

Os­man­lı da bu yüz­den yı­kıl­dı, biz de bu yüz­den ci­han dev­le­ti ola­mı­yo­ruz.

Ola­bi­le­ce­ği­mi­ze iliş­kin ümit­le­rim de yır­tık kot­lu ba­şör­tü­lü­ler, Cu­ma­’sız İmam Ha­tip­li­ler yü­zün­den  yı­kı­lı­yor.

Bir acil ey­lem pla­nı­na ih­ti­ya­cı­mız var. Genç­li­ğin ma­ne­vi di­na­mik­le­ri­ni ha­ra­ke­te ge­çi­re­bi­le­cek bir ey­lem pla­nı­na.

Bir imam ha­tip­li Cu­ma'ya git­mi­yor­sa bi­lin ki Cu­ma'ya git­me­yen öğ­ret­me­ni yü­zün­den­dir. Me­se­le­ye bu­ra­dan baş­la­ma­lı.

Ne­re­de mol­la gi­bi dav­ra­nan es­ki­nin imam ha­tip öğ­ret­men­le­ri.

Ne­re­de bi­ze umut ola­cak genç­lik.

Ül­ke­miz pek­çok so­run­la bo­ğu­şu­yor ve bu bo­ğuş­ma ha­li hiç bit­mi­yor. Se­be­bi ye­tiş­tir­di­ği­miz nes­lin ma­ne­vi du­ru­mun­da giz­li.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Yener Dönmez Arşivi