Abitoğlu saçmaladı....

Abitoğlu saçmaladı....

Bu sezon hakem hataları erken başladı.. Cumartesi gecesi Ankara’da bir hakem rezaletine daha şahit olduk..
Hacettepe-Fenerbahçe müsabakası.. Maçı yöneten isim ise Mustafa Kamil Abitoğlu..
Önce şunu açık seçik belirtmeliyim ki, maçtan 2-1 mağlup olarak ayrılan Fenerbahçe berbat bir futbol ortaya koydu.. Fener’in oyun planının savunulacak bir tarafı yok..
Buna mukabil Hacettepe, daha istekliydi.. Daha dikkatliydi ve de canlıydı.. Hacettepe-Fener maçını izlerken aklıma Artur Zico geldi.. Zico da Aragones’in yaptığı gibi geçen sezon Bursa maçında Fenerbahçe’nin ipini çekmişti.. Edu-Lugano ikilisinin yerine Yasin ve Can’ı monte etmişti ve Fener o maçta mağlup olduğu gibi bir daha da ayar tutmamıştı.. Demek ki, al birini vur ötekine.. Bir başka ifadeyle, al Brezilyalıyı, vur İspanyola..
Ankara’daki maçta Fener göbeğinin ortasında yer alan Can isimli bir futbolcuyu hayretle ve şaşkınlıkla izledim.. Can’ı ilk defa izlemiyoruz hoş!.. Geçen yıllarda da Fenerbahçe’de hata üstüne hata yapan bir eleman olarak pek çok kere Fener takımının mağlubiyetinde önemli rol oynamıştı Can!.. Bu defa da aynısını yaptı ve Fenerbahçe’nin yediği iki golün de sebebi oldu.. Birini ise kendisi attı Volkan’ın kalesine..
Fenerbahçe takımında oynamak bu kadar ucuz mu olmalı?.. Yoldan geçen her kişiye forma giydirilen bir kulüp mü Fenerbahçe?.
Can’dan defans elemanı.. Güldürmeyin insanı..
Gelelim maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu’na.. Bu hakemi izledikten sonra FİFA’nın ya da UEFA’nın Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası gibi uluslararası organizasyonlara ülkemizden niye hakem çağırmadıklarını daha iyi anladım.. Alex’in iptal edilen golü neyse de, kaleci Volkan’ın kırmızıdan önce gördüğü ilk sarı, tek kelimeyle hakem rezaletiydi..
Volkan rakibinin üzerine pozisyon gereği düşüyor ve asla rakibine faul yapmıyor.. 0yunu üç metre geriden izleyen Abitoğlu faul diyor, ardından Volkan’a sarı kart gösteriyor ve de penaltıya hükmediyor.. Sonra da bildiğiniz gibi Hacettepeli futbolcu topu auta atıyor.. Ve Volkan da gayri ihtiyari parmağını semaya kaldırarak “işte Allah’ın adaleti” mealinde bir şeyler söylüyor..
Fakat o da ne?.
Abitoğlu bu hareketi kendisine hakaret olarak algılıyor ve Volkan’ı ikinci sarı karttan sahadan atıyor.. Dakika o an, 90+ bilmem kaç!..
Bunun nesinde hakaret var?.. Çocuk biraz da sitemle karışık, “Allah” demiş!.. “Şeytanın adaleti mi” deseydi?.. Üstelik bu Mustafa Kamil Abitoğlu’nun soyadı neyi ifade ediyor, biliyor musunuz?..
Hadi bilmeyenler için söyleyeyim..
Abit; ibadet eden, Allah’a tapan kul, demek!..
Abitoğlu’nun bundan da mı haberi yok?..
Allah lafzının nesi rahatsız etti Mustafa Kamil Bey’i?..
Peki, Volkan küfür mü etti?.. Hakemin yüzüne mi tükürdü?.. Yoksa darp mı etti?.. Sadece kaçan penaltıyı “Allah’ın adaleti” olarak dillendirdi.. Hakem bundan niye gocunuyor?..
Açık konuşmak gerekirse, biz de kaçan penaltı için “Allahın adaleti” diyenlerdeniz!..
Volkan’ı da ilk defa olarak bedava gördüğü bu karttan dolayı hoş görüyoruz..
İsmi; Mustafa, Soyadı; Allah’a ibadet eden kul manasına gelen hakem beyefendiye de futbol kurallarını adamakıllı gözden geçirmesini öneriyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi