Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Körüklü Medya

Körüklü Medya

Se­çim­ler gel­di geç­ti.            

HDP yüz­de 13’le ba­ra­jı geç­ti, AK Par­ti yüz­de 40’la tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­ma­dı. 

HDP ba­şa­rı­sı­nın “sır­rı­” ve AK Par­ti oy­la­rın­da ya­şa­nan dü­şü­şün ne­den­le­ri tar­tı­şı­lı­yor. 

Pe­ki ya “mu­ha­fa­za­kar med­ya or­gan­la­rı­”?..

On­lar için de bir “kar­ne­” ha­zır­lan­ma­sı ge­rek­mez mi? 

Açık söy­lü­yo­rum: 

Önem­li bir bö­lü­mü­nün bu­gün­kü tab­lo­da so­rum­lu­lu­ğu var­dır.

“A­çı­lım yan­gı­nı­”na “kö­rü­k”­le git­miş­ler­dir çün­kü. 

Adam ye­ri­ne ko­yup vit­rin­le­ri­ne dol­dur­duk­la­rı ne idü­ğü be­lir­siz­ler bö­lü­cü emel­ler­le, ken­di­le­ri ise sırf “AK Par­ti is­ti­yo­r” ve “ik­ti­dar­la ara­mız bo­zul­ma­sın, im­kan­lar ke­sil­me­si­n” di­ye, toz pem­be bir tab­lo çi­ze­rek, açı­lım po­li­ti­ka­la­rı­nı poh­poh­la­mış­lar­dır. 

(“Ta­rih ye­ni­den ya­zı­lı­yo­r” man­şet­le­ri­ni ha­tır­la­yın lüt­fen. Ve 7 Ha­zi­ra­n’­da ki­min ne ta­ri­hi yaz­dı­ğı­nı.)

Bu­gün ül­ke­de is­tik­rar sek­te­ye uğ­ra­ma ile kar­şı kar­şı­ya ise eğer, bun­da bu med­ya or­gan­la­rı­nın da pa­yı var­dır.

Ve bu med­ya or­gan­la­rı­nın bu­gün “ır­gat­lar ik­ti­da­rı yık­tı­” şek­lin­de ya­yın­lar yap­ma­sı, ah­lak­sız­lık­tır. 

“İk­ti­da­rı asıl yı­ka­n” AK Par­ti­’nin ken­di­si ve siz gi­bi dal­ka­vuk­lar­dır.  

***

Med­ya bir ki­şi­yi ve­zir de ya­par, re­zil de­…            

Böy­le bir im­ka­nı var elin­de.

Bu bir kı­sım med­ya or­ga­nı HDP/PKK/İm­ra­lı­’yı Tür­ki­ye­’nin/böl­ge­nin ba­şı­na pe­şi­nen “ve­zi­r” yap­mış­tır ki za­ten. 7 Ha­zi­ra­n’­da Kürt hal­kı­na, ki­mi­le­ri gö­nül­süz de ol­sa bu “ve­zi­r”­in adı­nı koy­mak düş­müş­tür.

“Ve­zi­r”­e bel­ki ra­zı­lar da, AK Par­ti tek ba­şı­na ik­ti­da­ra gel­mek­ten ol­du­ğu için şim­di sız­la­nı­yor­la­r…

Her­ gün, ken­di el­le­riy­le bü­yüt­tük­le­ri HDP’­ye, PKK’­ya tep­ki ha­ber­le­ri ya­yın­lı­yor­lar.

Açı­lım sü­re­cin­de tek bir gün bi­le fer­yat­la­rı­na ku­lak ver­me­dik­le­ri Hü­da-Pa­r’­lı Ay­taç Ba­ra­n’­ın ar­dın­dan ağıt­lar ya­kı­yor­lar. 

San­ma­yın ki, sa­mi­mi­ler; de­ğil­ler.

HDP yüz­de 9.9’da kal­mış ol­say­dı, ina­nın hiç umur­la­rın­da ol­maz­dı Ba­ra­n’­ın ha­ya­tı, böl­ge­nin ta­ma­men PKK’­ya bı­ra­kıl­mış ol­ma­sı­… 

Tek dert­le­ri, ma­kam mev­ki, pa­ra pul, iha­le mi­ha­le, ve dev­let im­kan­la­rın­dan mak­si­mum fay­da­lan­ma. 

***

Vah­det ise, bu yan­gı­nı en baş­tan iti­ba­ren gör­müş, be­del öde­me pa­ha­sı­na elin­den gel­di­ğin­ce uya­rı­lar­da bu­lun­muş­tur.

De­ği­şik bas­kı ve he­def gös­ter­me­le­re rağ­men ge­rek ya­yın­la­rı­mız­da yap­tı­ğı­mız uya­rı­lar­da, ge­rek­se bi­r a­ra­ya gel­di­ği­miz AK Par­ti yö­ne­ti­ci­le­ri­ne ilet­ti­ği­miz gö­rüş­le­ri­miz­de yüz­de yüz hak­lı çık­tık.

Bu hal­kın da gö­zün­den kaç­mış de­ğil. 

8 Ha­zi­ra­n’­dan bu ya­na Ana­do­lu­’nun de­ği­şik yer­le­rin­den me­saj­lar alı­yo­ruz. 

“Al­dı­ğı­mız, oku­du­ğu­muz ga­ze­te­ler bi­zi ya­nılt­tı. Du­ru­mun bu ka­dar va­him ol­du­ğu­nun far­kı­na va­ra­ma­dı­k” di­yor va­tan­daş­lar. 

“A­çı­lı­ma me­sa­fe­li ya­yın­la­rı­nı­zı, ya­zı­la­rı­nı­zı ya­dır­gı­yor­duk ama bu­gün si­zi çok iyi an­lı­yo­ruz, siz hak­lı çık­tı­nı­z” di­yor va­tan­daş­lar.

Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu­’dan din­dar Kürt va­tan­daş­lar­dan da me­saj­lar ge­li­yor.

On­lar da ay­nı şey­le­ri söy­lü­yor.

“Çö­züm sü­re­ci ile dev­let böl­ge­yi ta­ma­men HDP/PKK’­nın kon­tro­lü­ne bı­rak­tı ve böy­le ol­du­” di­yor­lar. 

Bi­zim­le ay­nı uya­rı­la­rı ya­pan ve gö­rüş­le­ri­ne say­fa­la­rı­mız­da sık sık yer ver­di­ği­miz Hü­da-Pa­r’­lı va­tan­daş­lar, “En­di­şe­le­ri­miz­de hak­lı çık­tık. İn­şal­lah bu bi­ri­le­ri­ne ders olu­r” me­saj­la­rı gön­de­ri­yor. 

Evet biz hak­lı çık­tık ama yet­mez. 

AK Par­ti de, sü­reç­ten, se­çim so­nuç­la­rın­dan ders­ler çı­kar­ma­lı.

Man­şet ha­be­ri­miz­den de oku­du­nuz:

He­def Tür­ki­ye­’nin bü­tün­lü­ğü ise, fark­lı­lık­la­rı be­lir­gin­leş­ti­ren bir me­tot­ta ıs­rar edil­me­me­li ve hal­kı­mı­zın dert­le­ri bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü ile mü­za­ke­re ya­pıl­ma­ma­lı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi