Yener Dönmez

Yener Dönmez

Hak­kın Rı­za­sı Hal­kın Ön­ce­lik­le­ri

Hak­kın Rı­za­sı Hal­kın Ön­ce­lik­le­ri

Se­çim ön­ce­si or­ta­lı­ğı vel­ve­le­ye ve­ren komp­lo te­ori­le­ri, şid­det se­nar­yo­la­rı ha­va­lar­da uçuş­tu. Hoş kıs­mi pro­vo­kas­yon­la­rı say­maz isek fe­la­ket tel­lal­la­rı­nın ile­ri sür­dü­ğü kan­lı ey­lem­ler, sui­kast­lar ger­çek­leş­me­di. Ka­os or­tam­la­rı oluş­ma­dı çok şü­kür. Ama se­çim mey­dan­la­rın­da kav­ga­da da­hi söy­len­me­ye­cek söz­ler sarf edil­di, kalp­ler kı­rıl­dı.

Ta­ri­hin her dö­ne­min­de kin­den, nef­ret­ten, if­ti­ra­dan, ya­lan­dan, ka­os­tan,  kan­dan bes­le­nen ki­şi ve top­lu­luk­lar ol­muş­tur. Med­ya bir ka­ra­la­ma, yön­len­dir­me, de­zen­for­mas­yon ve ope­ras­yon ara­cı ola­rak kul­la­nıl­mış­tır. Duy­gu­lar is­tis­mar edil­miş, al­gı­lar yö­ne­til­me­ye ça­lı­şıl­mış­tır.  

Ya­kın ta­ri­hi­miz­de Re­fah-Yol dö­ne­min­de bir bar­dak su­da fır­tı­na ko­par­tı­lıp rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­’nın ik­ti­dar­dan uzak­laş­tı­rı­lıp mem­le­ke­tin yağ­ma­lan­ma­sı ib­ret­lik bir ve­si­ka ola­rak kar­şı­mız­da du­ru­yo­r…

Tıp­kı 100 yıl ön­ce sı­ra­dan ba­ha­ne­ler­le, Ku­r’­an hü­küm­le­riy­le ida­re edi­len bir mem­le­ket­te “Şe­ri­at is­te­rü­k” is­yan ve ayak­lan­ma­la­rıy­la Ulu Ha­kan Ab­dül­ha­mi­t’­in taht­tan in­di­ri­lip Dev­let-i Ali Os­ma­ni­nin pa­rampar­ça edi­li­şi gi­bi­…
Her za­man söy­le­di­ği­miz bir şey var: “Bi­ze biz­den baş­ka kim­se za­rar ve­re­mez.”

Koa­lis­yo­na muh­taç Re­fah Par­ti­si ve li­de­ri­ne en çok mu­ha­fa­za­kar med­ya yük­len­miş­ti. Da­va ar­ka­daş­la­rı­nın önem­li bir kıs­mı Er­ba­kan Ho­ca­’nın ar­ka­sın­da dur­ma­mış ay­kı­rı ses­ler eleş­ti­ri­le­ri­ni yük­sek per­de­den di­le ge­tir­miş­ti.

Son­ra olan­ları bi­li­yor­su­nuz.

Ve­fa­tın­dan son­ra ken­di­si­ne zul­me­den pek çok si­ya­set­çi, bü­rok­rat ve ga­ze­te­ciy­le biz­zat bu me­se­le­yi ko­nuş­tuk. Hep­si piş­man­dı. Ta­bi piş­man­lık fay­da ver­me­di­ği gi­bi kay­be­den hep ül­ke olu­yor, he­pi­miz olu­yo­ruz.

Ken­di­siy­le de ve­fa­tın­dan 2 ay ön­ce Saa­det Par­ti­si mer­kez bi­na­sın­da son rö­por­ta­jı­mı­zı yap­tık. Söz o gün­ler­den açı­lın­ca sa­de­ce si­tem et­mek­le ye­tin­di. Her za­man ol­du­ğu gi­bi ağ­zın­dan tek bir çift kem söz çık­ma­dı. Al­lah rah­met et­sin, me­ka­nı cen­net ol­sun.

Bun­la­rı ni­ye ya­zı­yo­ruz?

Gör­dü­ğü­nüz gi­bi mil­le­tin ira­de­si san­dı­ğa yan­sı­dı.

Se­çim­den he­men son­ra, se­çim ön­ce­si bi­zi eleş­ti­ren­ler de da­hil ol­mak üze­re on­lar­ca ga­ze­te­ci ve si­ya­set­çi ara­yıp “siz hak­lı çık­tı­nı­z” der­ken; oku­yu­cu­la­rı­mız­da­ki “Vah­de­t”­e olan inanç ve gü­ven da­ha da per­çin­len­miş ol­du.

Önem­li olan tes­ti kı­rıl­ma­dan ev­vel dos­ta­ne uya­rı­la­rı yap­mış ol­mak­tı. O da Vah­de­t’­in ha­ne­si­ne ya­zıl­dı. 

Şim­di, “va­ta­nı­mı­za, mil­le­ti­mi­ze ha­yır­lı uğur­lu ol­su­n” de­mek­ten ve ge­le­ce­ğe odak­lan­mak­tan baş­ka se­çe­ne­ği­miz yok.

Bun­dan son­ra 77 mil­yo­nun tü­mü bu ira­de­ye say­gı gös­ter­mek zo­run­da. Ül­ke­miz mil­li ira­de­nin işa­ret et­ti­ği bi­çim­de yö­ne­til­me­li­dir. İs­tik­ba­le ba­kıl­ma­lı ve Tür­ki­ye­’nin dün­ya dev­let­le­ri ara­sın­da bü­yük bir den­ge un­su­ru ve söz sa­hi­bi bir ül­ke ol­ma­sı için hep bir­lik­te ça­lı­şıl­ma­lı­dı­r… Geç­miş­ten ders­ler çı­kar­tıl­ma­lı, her­kes ken­di işi­ne yö­nel­me­li ve işi­ni en iyi bi­çim­de ic­ra et­me­nin gay­re­ti için­de ol­ma­lı­dır.  

Se­çim ön­ce­si olan bi­te­ni ob­jek­tif bi­çim­de yan­sıt­ma­ya ça­lış­tık. Yal­pa­la­ma­dık, sav­rul­ma­dık.

Yıl­lar ön­ce­si­ne da­ya­nan bir du­ru­şu­muz, ba­kış açı­mız, ha­ber­ci­lik an­la­yı­şı­mız var.  

Biz her şe­yin si­ya­set­ten ve se­çim­den iba­ret ol­ma­dı­ğı­nı gös­ter­me­ye ça­lış­tık. 

Med­ya ve si­ya­set dün­ya­sı­nın pı­rıl­tı­lı, şa­ta­fat­lı or­tam­la­rın­dan uzak­la­şıp ar­ka so­kak­lar­da ya­şa­yan ga­ri­ban in­san­la­rın ev­le­ri­ne me­kan­la­rı­na ko­nuk ol­duk. 

Olum­lu ge­liş­me­le­ri de, olum­suz ge­liş­me­le­ri de yo­rum­dan ve yön­len­dir­me­den uzak bi­çim­de dik­kat­le­re sun­duk. 

Vah­det di­li ve has­sa­si­ye­tiy­le ya­pı­lan ha­ber­le­ri­miz pek çok ha­yır­lı so­nuç­la­ra ve­si­le ol­du.

 Şü­kür­ler ol­sun.

Vah­det bun­dan son­ra da il­ke­ler ga­ze­te­si ol­ma­ya de­vam ede­cek.

Vah­det dün ol­du­ğu gi­bi ya­rın da va­zi­ye­te gö­re po­zis­yon be­lir­le­me­ye­cek, Hak­kın rı­za­sı için hal­kı­mı­zın ya­nın­da yer ala­cak.

Müj­de­le­ye­cek,  nef­ret et­tir­me­ye­cek, is­tis­mar­dan ka­çıp doğ­ru­la­rın pe­şin­de ko­şa­cak.

Dur­mak yok, il­ke­le­ri­miz­den zer­re ta­viz ver­me­den yo­la de­vam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi