Engin Ardıç

Engin Ardıç

Bu neyin turşusu?

Bu neyin turşusu?

Yenikapı mitingine Kılıçdaroğlu katılmak istememiş, "Erdoğan'a puan kazandırmış olurum" diye düşünmüştü...

Basın amigoları "enayilik etme, asıl gitmezsen çok puan kaybedersin" diye onu iteklediler. Bahçeli de daveti hemen kabul ederek onu ofsayta düşürdü.


Sonra ne olduysa oldu, ne değiştiyse değişti, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanına ve hükümete öteden beri edegeldiği "siyasi uyuzluğu" kaldığı yerden sürdürmeye koyuldu. Tabii basın amigoları da.

Etsinler. Muhalefettir alt tarafı.

Lakin kendi kendileriyle "tutarlı" olsunlar.

Tutarlılık, Kılıçdaroğlu'nun uzağından bile geçmiş bir erdem değildir. Hazret, sabah ak dediğine akşam kara demesiyle ünlüdür.

Meydan nutku düzeyinde kaldığı sürece zarar yok ama bu yalpalar "parti politikasına" dönüşünce ortaya hazin bir manzara çıkıyor.

İmdi... CHP iki aydır OHAL'e ve KHK'lara karşıdır. Bulmaca gibi olmasın, Olağanüstü Hal Kanunu ve de bu kanunun imkân verdiği Kanun Hükmünde Kararnameler...

Niçin karşı çıkıyor? Muhalefet olsun için. Kış kışlığını yapsın, kuş da kuşluğunu.

"Biz iktidarda olsaydık darbe girişiminden sonra şöyle şöyle şöyle hesap sorardık" diyemiyorlar, onun yerine "daha fazla demokrasi" gibi gene içi boş balonlar üfürüyorlar. Herhalde Fetullah'a daha fazla özgürlük sağlansaydı herifçioğlu darbeye kalkışmayacaktı! CHP kafası böyle çalışıyor.

Askeri mahkemelerle, Yüksek Askeri Şura'yla, jandarmayla, sahil güvenlikle "oynanmasını" istemiyorlar.
Ona da peki. CHP'dir, esas olarak bürokrasiyi korumak ve kollamakla yükümlüdür.

Fakat şimdi gazetelerden, hem de muhalif gazetelerden şu satırları okuyalım:

"Ak Parti, CHP ve MHP arasında 'darbe rötuşu' diye nitelenen anayasa değişikliğigörüşmelerinde yedi maddede uzlaşıldı. Uzlaşılan maddeler arasında askeri yargının kaldırılması ve İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı'nın Milli Güvenlik Kurulu'ndan çıkarılması da var." 
Şimdi bu perhiz midir oruç mu, lahana turşusu mudur hıyar turşusu mu?

Komisyonda uzlaşacaksan niçin halkın önünde kıllık ediyorsun?

Örneğin, askeri mahkemelerin kaldırılmasını kabul ediyorsan niçin Askeri Mahkemelerin Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nda yapılan değişiklikleri Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye kalkıyorsun?

Senin derdin ne?

Bu politika belirsizliği ve tutarsızlığıyla nereye varacağını sanıyorsun?

Ya da soruyu şöyle sorayım:

Darbe girişimine karşı gösterdiği inanılmaz direniş ve kazandığı başarıyla iktidar hemen bütün anketlerde "yüzde 70" çıkıyor... Hani bir erken seçime gitseler meclise kıl payı mı gireceksiniz yoksa hiç mi giremeyeceksiniz?

1999 seçimlerinde tarih yazmış, meclis dışı kalmıştınız. Şimdi tarihçiler sizden yeni vealtın sayfalar bekliyorlar, haberiniz olsun.

Bize de sakız olur, çiğneriz ki ne güzel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Engin Ardıç Arşivi