Kemal Belgin

Kemal Belgin

Tam Yerine Rast Geldi!

Tam Yerine Rast Geldi!


Tiyatro sanatçısı Levent Kırca bir oyununda, lafını yerine oturttuğunda şöyle derdi: “Tam yerine rast geldi, manzara koyduk...” Galatasaray da girdiği bunalımdan çıkmak adına tam da rakibini buldu. Yani apaçık oynayan, blokları arasında kalabalık ve dar alan oluşturmaya özen göstermeyen Bursaspor’u... Tabii ki bu rakip karşısında aklı başına aylar sonra gelen Bey’den söz edeceğiz.
 
İsterseniz önce Riekerink’ten başlayalım. Maç sonrası diyor ki bu Bey, “Bu maç için oyun taktiğimizi, yerleşimimizi, planımızı ilk defa değiştirdik. Düne kadar sola yakın oynayan Sneijder’i son adam arkasındaki bölgede görevlendirdik...” Hadi be! Yapma be! Sneijder senin takımında bu yerde oynatılmadığı için bir sene sonra gol atabildi. Bendeniz ne yazıp durdum hep; Yahu bu Sneijder Real Madrid’de, İnter’de, Hollanda milli takımında hangi  görevi alıyor Bu görevi neden Galatasaray’da alamıyor...”
 
Evet, Galatasaray sahaya her şeyden önce Carol’suz çıktı. Yani sol arka Linnes ile emniyeti alınmıştı. O bölgede de hem fizikli hem de süratli Deniz’e karşı... İyi de oynadı Norveçli... Sanırım artık arsa futbolcusu Carol takıma giremez. Neyse Levent Bey’le, Alp Bey daha iyi bilirler ya... Ortada Selçuk ve de Jong, yani birbirine destekli iki ön libero... Bir kanatta da yine ısrarla söylerim, arsa oyuncusu Bruma, ve iki ayda bir gol atabilen Yasin... Bakın bakalım bundan önceki lig golünü ne zaman atmış Şimdi önemli biri... Podolski son adam... Ne zaman stoperlerden kaçacağını iyi bilen, böylece Sivok gibi bir ustanın dengesini bozan, arkadaşlarına duvar olan, Yasin’in golünde Sneijder’e duvar olan  bir son adam... Anlaşılan o ki birileri Riekerink’in kulağını çekmiş, ya da bu alt yapı hocası bazı yorumcuların dediklerini tercüme ettirmiş. 
 
Bursaspor mu Hele hele maçın ilk golünü atıp krizdeki Galatasaray’ı sıkıntıya sokan takım, böylesine üstünü başını açarak oynar mı Hiç mi Trabzonspor’u, Başakşehirspor’u izlemediler Batalla özellikle De Jonk ve Selçuk tarafından pasivize edilirken, zaten yeşil-beyazlıların dengeli hücum yapma şansı da kalmıyordu. Kaleci Harun’un Sneijder’in baraj kenarından attığı şuta plonjon yapmadan koşusuna devam etmesi de tuhaftı.
 
Sonuçta Galatasaray, en azından Carol-Linnes, Eren-Podolski değişimleriyle Sneijder’in son adam arkası görevi sayesinde krizi şimdilik atlatmış göründü.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi