Kemal Belgin

Kemal Belgin

Aldanmayan, aldatmayan..!

Aldanmayan, aldatmayan..!

Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamın ebediyete intikalinin 6.yılındayız. Anma törenlerimiz oldu. Kimler organize ettilerse ellerine sağlık, Allah ömürlerine ömür katsın. Fakat beni asıl mutlu eden, değerli hocamı sanki daha başka duygularla anmama yardımcı olan ne oldu  biliyor musunuz? “Aldanmayan, aldatmayan lider” sloganıdır. Bunu kim bulduysa, büyükse ellerinden, benden küçükse alnından öperim. Erbakan hoca gibi bir fenomen için bundan daha mükemmel, bundan daha net biçimde anımsatan bir slogan olabileceğini sanmıyorum. Sanıyorum ki, hoca  cennette daha bir huzur kazanmıştır. 
 
Değerli okurlar; bir insan için aldatmayan, aldanmayan ne demektir sanırım derinliğine inerek bu özelliği sindirebilmişsinizdir. Keşke şu fani dünyada hepimiz bu iki sıfatı hak edebilsek, öyle de anılabilsek. 
 
***
 
Ben bu sloganı bundan böyle uyuyorsa, her gelişmede bazı şahıslar üzerine monte ederek kullanacağım.  Baksanıza; Aziz Yıldırım, son Kadınlar Avrupa Kupası maçını basketbol federasyonu başkanı Hidayet Türkoğlu ile omuz omuza izledi. Ne mi olmuş? Yahu, aynı Aziz Bey, “Basketbolda hem milli takımı, hem kulüp takımını çalıştırmaya karşıyım. Şayet Ergin Ataman görevlerinden birini bırakmazsa ben milli takıma oyuncu vermeyeceğim. Gitmeye kalkan olursa da onu takımdan atarım” demedi mi? Eeee, şimdi Ufuk Sarıca hem Beşiktaş’ın, hem de milli takımı hocası değil mi? Peki, Ufuk’u oraya kim getirdi? Hidayet! Aldanmayan, aldatmayan lider olacaksın! 
 
***
 
Nasuhi Sezgin Galatasaray’daki bazı görevlerinden istifa etmiş. Kendisiyle hâlâ bir bağlantı kuramadım. Neyse... Nasuhi bu lanet olası twetter midir nedir oradan bir paylaşım yaparken bir iki cümlelik görüş belirtmiş. Vay sen misin? Gelen tepkiler üzerine de basmış istifayı... Nasuhi›yi çok eski tanırım. Adam gibi adamdır. Yani aldanmayan, aldatmayan cinsinden! Bir dil sürçmesi, bir daktilo tuşu yanlışıdır cümlesi... Ama yine de istifa ederek hocam için bulunan slogana çok uygun olduğunu göstermiştir... Oysa aynı Galatasaray’da ne insanlar var bu sloganla bağdaşması mümkün olmayan... 
 
***
 
Şenol Güneş hoca son maçtan sonra, oyundan çıkarken elinde, kolunda ne varsa sahaya atıp kararı protesto eden Quaresma için ne dedi? Ne karar vereceksiniz, ne yapacaksınız, cezası ne olacak gibi sorular üzerine, “Yeter ki. Silgi bitmesin, aşınmasın...” cevabını verdi. İşte aldatmayan, aldanmayan adam... Helal olsun hocam!  
 
***
 
Gördüğünüz gibi rahmetli Hocam için bulunan slogana uyan üç spor vakasını gündeme getirdim. Allah’a şükürler olsun ki, bendeniz de aynı yoldayım, olmaya da devam ederim inşallah... Allah yardımcımız olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi