M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İki Sene Hapis Cezası

İki Sene Hapis Cezası

Mısırlı bir sahne ve ekran karısı, kameraların önünde müstehcen şekilde muz yediği için mahkemeye verilmiş, iki sene hapse mahkûm olmuş.

Bütün aşırı laik, holigan Kemalist, Şeriat düşmanı medya mensupları yaygara kopardılar, böyle şey olur mu diye yırtındılar.

Bendeniz, o hayâ fukarası kadını mahkûm eden mahkemeyi tebrik ediyorum.

Hiçbir iffetli kadın, Müslüman olsun gayr-i müslim olsun, kameraların önüne geçip müstehcen ve ahlaksız şekilde muz yiyemez.

Böyle bir şeyi İslam adabı, İslam ahlakı, İslam kültürü doğru kabul etmez. Musevîlik ve Hıristiyanlık da kabul etmez.

***

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bir okul müdürü öğrenciler tarafından öldürülmüş. Okumaya ehliyeti ve liyakati olmayan herkesi liseye alırsan, sonu böyle olur. Öldürülene rahmet diliyorum.

***

Kudüs konusunda susarsak, sıra Mekke’ye ve Medine’ye gelirmiş. Geldi bile. SuudîVehhabî rejimi İsrail ile ittifak etti mi, etmedi mi?

***

Dünya, insanlık, barış için, Kuzey Kore’nin atom silahları mı daha tehlikeli, İsrail’inkiler mi?

***

Oğlu, devlet sanatçısı babasını öldürmüş. Eskiden ana baba katillerini siyah gömlek giydirerek idam ediyorlardı. Şimdi uygarlık ve AB kriterleri var. Yedi yaşındaki masum çocuğa tecavüz edip sonra başını taşla ezerek öldüren canavarı bile asmıyorlar. İdam vahşetmiş. Kur’an “Kısasta sizin için hayat vardır” buyuruyor.

***

Bir cumayı Cibali’de bir camide kıldım. Farzdan sonra yine para toplandı. Makbuzsuz, hesapsız kitapsız para toplamak kanunlara ve ahlaka aykırıdır.

***

Bendeniz sade bir vatandaş olarak, zaruret olmaksızın bir tek ağacın bile kesilmesine karşıyım. Ağaç kesimini, yeşilliklerin tahribini protesto ediyorum. Buna hakkım var mı? Yerden göğe hakkım var.

***

Ünlü, allı pullu, zilli, açık saçık kadının biri, allandıra ballandıra, şen şakrak, gençliğinde nasıl tecavüze uğradığını anlatmış.

***

Çay içmek sağlığa yararlı mı zararlı mı? Biri yararlı derken ötekisi zararlı diyor. Doğrusu şudur: Çay tıbbî bir bitkidir. İçinde boya, aroma, kimyevî madde bulunmamak, doğru dürüst demlemek, hazırlarken ve içerken kötü sözler etmemek, az içmek, yemekten hemen sonra içmemek şartıyla faydalıdır. Müslümanlar çayı besmele ile hazırlamalı ve içmelidir. Çay içerken gıybet edilirse, çirkin sözler söylenirse çay bozulur ve zarar verir. Japon doktoru Emeto’nin, Suyun Kristalleri kitabını okuyunuz,

***

İstanbul Ticaret Odası başkanı kalp sıkıştırmasından hastahaneye gitmiş. Bir şey yok, karnında biraz gaz var deyip geri göndermişler. Birkaç saat sonra ölmüş… Ah tıp, vah tıp!.. Allah rahmet eylesin.

***

Eczacı Halim beyin Kadırgadaki eczahanesine gittim. Bana, Diyabet’e karşı en ucuz, en uyduruk ilacı ver dedim. Plasebo olarak içeceğim…

***

Bir çocuğun yaşı babasından büyük olabilir mi? Yahut bir çocuk ile babası aynı yaşta olabilir mi? Mantık olamaz der… Bunun gibi, islamî bir cemaat, İslam’dan büyük yahut İslam’la özdeş olamaz. Böyle düşünen ve inanan insanlar beyinsiz ve mantıksız kimselerdir.

***

Sakal bırakmak Sünnettir. Sakalı yüzünden gurur ve kibre kapılıp büyüklenmek haramdır. Sünnete evet, harama hayır…

***

Hz. İsa aleyhisselam ne buyurmuş: “Ben Allahın izniyle ölüleri dirilttim ama ahmaklar için yapabileceğim bir şey yoktur.” O herif-i nâşerifi her gördüğümde bu hikmetli sözü hatırlıyorum.

***

Konuyu bilen bir zata bir liseyi sordum, “öğrenciler genelde çok kaliteli ama öğretim kadrosu aynı seviyede değil” dedi. Vah çocuklara!..

***

Tanıdığım lokantalardan birinde, komşu ülkelerden birinin vatandaşı bir hanım bulaşıkçılık ve garsonluk yapıyor. Yüksek tahsilliymiş. Marksist Leninist sistem o ülkeyi ne hale getirmiş…

***

İstanbul dünya faiz merkezi olacakmış. Nereye kaçsam acaba?

***

Hulefa-i Râşidîn’i tenkit eden, bilhassa Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) damadı Hazret-i Osman efendimize(radiyallahuanhüm) fütursuzca ve edepsizce dil uzatan o adamı kınıyorum.

***

Balatta Doğan bey dostumuzun Tozlu Raflar dükkanından tamamı elli liraya bir torba antikamsı eski eşya aldım. Bunlardan biri küçük boy baskı bir FallahuHayren Hâfıza… hattı; imzası Hüsni, tarihi 1324. Fotoşopla düzeltilip bastırılsa iyi olur. Kim yapacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi