Bir ‘MÜSİAD Bayramı’ daha geçti..

Bir ‘MÜSİAD Bayramı’ daha geçti..

MÜSİAD Fuarlarını mümkün mertebe takip ederim.. Zaten gazetemiz VAKİT de yanılmıyorsam son 5-6 MÜSİAD Fuarı’nın katılımcısı olarak okuyucularıyla kucaklaşma imkanı buluyor..
MÜSİAD Fuarı her seferinde bir öncekinden daha bir ilerleme ve gelişme gösteriyor.. Gerek katılımcılarıyla, gerekse halkın teveccühü noktasında.. Fotoğraf böyle gözüküyor..
Başlıkta da belirttiğim gibi fuar değil adeta bayram!.. Dostların buluştuğu, sevginin ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir etkinlik!..
MÜSİAD Fuarı’nda öyle sahneler görürsünüz ki elinizde olmadan maziyi hatırlarsınız.. Ecdadı olmaktan gurur duyduğumuz Osmanlı gelir gözümüzün önüne.. Şerefli ecdadımızın yaşadığı Devlet-i Âli Osmanlı zamanında siftah yapmış bir esnafın müşterisine söylediklerini hepiniz bilirsiniz!.. Müşterisine, siftah yapmayan komşusunu gösteren gani gönüllü insanın ibret mahiyetinde sözleri...
İşte o, “Ben siftahımı yaptım, sen git siftah yapmayan kardeşimden alışveriş yap” diyen zihniyetin 2008 versiyonu olan derviş ruhlu pek çok insanı MÜSİAD Fuarı’nda görebilirsiniz!..
Düşünün bir kere, dünyanın krizle yatıp kalktığı bugünlerde, MÜSİAD’ın düzenlediği fuar ve IBF gibi 2 önemli organizasyona 17 ülkeden 23 misafir bakan ve 61 ülkeden 2 bin 200’ün üzerinde işadamı geliyor. Bu öyle ufak tefek bir durum değil.. MÜSİAD üyeleriyle projeksiyonlar yapılıyor.. Ticari işbirlikleri masaya yatırılıyor.. Geçtiğimiz bir hafta boyunca, gelen misafirlere güzel ülkemiz tanıtılıyor.. Aynı günlerde yapılan ve kısa adı IBF olan Uluslararası İş Forumu’nda görüşülen konular, müzakere edilen fikirler, daha da geliştirilerek 12. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda uygulama şansı buluyor..
Fuarın yanı sıra “İslâm Ülkeleri Arasında Finansal Entegrasyon” temasının tartışıldığı Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde, özellikle gelinen noktada bu konunun son gelişmelere bakarak ne kadar önem kazandığı ve İslâm ülkelerinin artık dünyanın eski sistemleri yerine yeni kutuplar ve rezerv birimleri araması gerektiği vurgulandı.. Ayrıca Körfez ülkelerinde biriken fon fazlalarının ihtiyacı olanlara aktarılması konusu üzerinde çalışma yapılması kararlaştırıldı ki bu, İslâm alemi açısından son derece önemliydi.. Tabii bu imkânlardan aziz ülkemizin de yararlanabilmesi ve fonların ülkemize aktarımının sağlanması için ülkemizdeki bir kısım önyargılı, peşin hükümlü, ayrık otlarının ayıklanması gerekiyor.. Bir başka ifadeyle güzel memleketimizin güzide insanlarını ekonomik anlamda cüce bırakmak isteyen zihniyetlerin de artık değişmesi gerekiyor..
Değerli dostlarım; MÜSİAD Fuarı’na gazetemiz VAKİT’in de katıldığını söyledik.. 4 gün boyunca bendeniz de “İletişim Koordinatörü” sıfatıyla fuardaki standımızda bulundum.. Standımıza gelen gönül dostlarımızla sohbet etme imkanı buldum.. VAKİT okuyucularını izah etmeye gerek var mı bilmiyorum... Bu, sizi, size anlatmak olur çünkü!..
Okuyucularımızın hemen hepsi, müeddep, seviyeli, içten bir yaklaşım göstererek standımıza geliyorlar.. Kimi sadece selam veriyor, kimileri ise kısa süreli bir muhabbetin sonunda dualarını ve de gönüllerini bırakarak ayrılıyorlar.. Çoklarının duası; “Yolunuz açık olsun.. Biz sizlerden memnunuz, Allah (cc) da memnun olsun” şeklinde!.. Bu sözler karşısında, biz de mutlu oluyoruz, duygulanıyoruz..
Stanttaki VAKİT görevlileri de okuyucularımızla birebir ilgilendiler.. Bu vesileyle Serdar Resuloğlu’na, Faik Akgün’e, usta muhabir İbrahim Acar’a, genç muhabir Hüseyin Kulaoğlu’na, reklam servisinden Şeref Kazan’a, Mehmet Köseoğlu’na, Hüseyin Öztürk’e, Ferit Gül’e, Adem Şahin’e teşekkür ediyorum.. Bu kardeşlerim, ekip çalışmasının ne derece önemli olduğunu ispat ettiler..
Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Karahasanoğlu, Müessese Müdürümüz Nuri Karahasanoğlu, Ülkü Kumral ve Hasan Hüseyin Maden’le birlikte fuar açılışında bulundular.. Son gün Nuri Karahasanoğlu ile yine beraberdik.. Nuri Bey, “Umre Organizasyonu”nu gerçekleştiren ekibin başında olduğundan okuyucularımız tarafından oldukça tanınıyor..
Fuarın özellikle son günü standımıza yakın bir konumda bulunan ve bizim de program yaptığımız Lalegül FM standı oldukça hareketliydi.. Ahmet Mahmud Ünlü Hoca kitaplarını imza için Lalegül standına gelince trafik bir anda kilitlendi..
VAKİT standı 4 gün boyunca gerçekten ziyaretçilerle dolup taştı.. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, bir önceki Genel Başkan Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanları, MÜSİAD’ın Anadolu’daki şube başkanları ve yöneticileri, Saadet Partisi’nin çiçeği burnundaki Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir önceki Genel Başkan Recai Kutan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Spor A.Ş. eski Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Aziz Kurt, Ahmet Mahmut Ünlü Hoca, Abdülhalik Selman Hoca, Mustafa İslamoğlu Hoca, Bilim Araştırma Vakfı Onursal Başkanı Adnan Oktar Hoca, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Prof. Dr. Hüseyin Çakır, BERA Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz, Lalegül FM Genel Yayın Yönetmeni İlyas Şişik, işadamı Ümit Göktürk, işadamı Abdülsamed Sürmeli, Cahit Atlı, Mümin Karakaş, Süleyman Yüksel ve şu an ismini hatırlayamadığım pek çok Vakit dostu ve pek çok gönül dostu!..
Hepsine şahsım ve gazetem adına en kalbi muhabbetlerimi yolluyorum..
Bu fuar münasebetiyle benim için bir sürpriz de Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir Bey’le tanışmam oldu.. Sağ olsun Alican Cebeci kardeşim tanıştırdı.. MÜSİAD’ın davetlisi olarak 23 misafir bakandan biri olan Hadi Nezir, Gostivarlı bir Osmanlı bakiyesi..
Sayın bakanla muhabbet ettik.. Bizim ecdadımızın da uzun yıllar önce Gostivar’dan İstanbul’a hicret etmiş olması ve dolayısıyla bizim de o toprakların insanı olmamız bakanı oldukça duygulandırdı..
“Sizleri Makedonya’ya bekliyoruz” dedi değerli bakan!..
Ve ekledi;
“Orada kardeşleriniz olduğunu lütfen unutmayın!..”
Netice-i kelam, “DÜNYANIN İŞİ-TÜRKİYE’NİN GÜCÜ” sloganıyla 23 Ekim 2008 Perşembe günü başlayan, 408 yerli, 74 yabancı firma ve 25 STK olmak üzere toplam 507 standın kurulduğu MÜSİAD Fuarı, 26 Ekim 2008 Pazar günü akşamı sona erdi..
Fuarın son dakikalarında görüştüğümüz kişilerin ağızlarından ise şu sözler dökülüyordu..
İnşallah, 2010’daki MÜSİAD Fuarı’nda buluşmak üzere..
Hep beraber..
Sağlık ve afiyet içerisinde..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi