Turgay Yener

Turgay Yener

Doğan, Zaman’dan ne kadar kazanıyor?

Doğan, Zaman’dan ne kadar kazanıyor?

Önceki gün Doğan’ın tetikçi gazetesi Vatan’ın internet sitesi, "İnternetin en komik geyikleri" başlığı altında Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sarıklı ve de cüppeli vaaz ve nasihat görüntüsünü kullanarak, ellerine baget (tokmak) tutuşturup, Metallica amblemli bateri takımlı klip rezaletine “Bunlara çok güleceksiniz” demesi üzerine “Adı Vatan lâkin yapar mı bu ‘Belhum adal’lığı sırtlan?” diye yazmıştım.

Akşam, televizyonu açtığımda belli mahfilleri kışkırtma ve provokasyonda Mustafa Balbay’ın çırağı, mütedeyyinlere saldırıda sınır tanımayan Doğan’ın Hürriyet’inin com.tr’sinin Ankara Temsilcisi Metehan Demir’in gün içerisinde hiçbir şey olmamış gibi Samanyolu’nun baş konuğu olmasına hayıflandığımı belirterek: “Orada sırtlan sırtlanlığını yapıyordu, lakin buradaki hâl neyin nesiydi? Birileri izahta bulunursa sevinirim…” demiştim.

Bu yazıya yorum yapan bir okuyucumun yazdıkları dikkatimi çekti. Okuyucu beni şu şekilde uyarıyordu: “Turgay Bey o da ne ki? Zaman gazetesinin şimdi 900 bin tirajı var. Ve Aydın Doğan'ın dağıtım şirketi Yay-Sat'a dağıttırıyor. Yani Doğan oradan epey para kaldırıyor! Yeni Şafak, Vakit ve Millî Gazete, Aydın Doğan'ın dağıtım şirketinden ayrılıp Turkuvaz Dağıtım’a geçtiler. Zaman ise hâlâ Aydın Doğan'ın şirketinde devam ediyor. Bence asıl üzerinde durulması gereken konu budur. Vesselam.“ demiş.

Okuyucumuzun uyarısı üzerine kısa bir araştırma yaptım. Ve basit bir hesap… Ne göreyim?

Gerçekten Millî Gazete, Vakit ve Yeni Şafak gazeteleri Aydın Doğan’ın dağıtım şirketinden ayrılmışlar ve Turkuvaz Dağıtım’a geçmişler. Zaman gazetesi ise hâlâ Aydın Doğan’ın dağıtım şirketi Yay-Sat üzerinden dağıtılıyor!

Basit hesap karşıma şöyle bir tablo çıkardı:

Doğan’ın şirketi Yay-Sat günde 900 bin Zaman gazetesi dağıtıyor. Yani Zaman gazetesini baskı merkezlerinden alarak kamyonlarla il ve ilçe merkezlerine ulaştırıyor. Bunun karşılığında Zaman’dan yüzde 18 dağıtım parası alıyor. Doğan, bu yüzde 18’in yüzde 11’ini gazete bayilerine verirken net yüzde 7’sini kendi kasasına atıyor.

Yani “ayda 850 milyar 500 milyon lira net para” doğrudan Aydın Doğan’ın cebine giriyor.

Şaşırdım kaldım!

Doğan’ın Vatan’ının Gülen Hocaefendi’ye yaptığı rezilliğe Habervaktim muhabirleri anında cevap vererek o pisliği Vatan’ın müptezellerine temizletmişlerdi. Ben de bir nebze rahatlamıştım. Lakin şimdi bu gerçekler karşısında tekrar sıkıntıya düştüm.

”Sırtlan sırtlanlığını yapıyor da, niye hâlâ besleniyor”, anlam veremedim.

Kafam karıştı. Tam tamına Zaman gazetesinin her ay düzenli olarak 850 milyar 500 milyon lira parası Doğan’ın kasasına giriyor…

Yaklaşık 1 trilyon… Her ay 1 trilyon…

Dünyayı sarsan şu global ekonomik krizde iyi para!

Bu iş için bana biri izahatta bulunsa da beni bu sıkıntıdan kurtarsa!

Değilse patlayacağım sıkıntıdan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Yener Arşivi