Şeytanın maskaraları

Şeytanın maskaraları

"Hocam, bunlar insan değil mi? Bu vahşete ABD ve AB nasıl göz yumar ve İsrail'in yanında yer alarak masumların evlerini tepelerine yıkmaya destek olurlar?" diye sorarlar.

Aç kalan kedi, yavrusunu yemeye karar verince hemen saldırmazmış.

Yavrusunun karşısına geçer, gözlerini yumar, hayal alemine dalar, karşıda bir farenin veya bir güvercinin durduğunu görürmüş.

Kaslarını iyice gerer, avının üzerine abanır ve gözünü açmadan yermiş.

Sigara dumanı, sigara içmeyeni iğrendirirken, sigara içeni imrendiriyor.

Hayatında bir defa güle para vermez ama her gün sigaraya parayı verir. Çünkü onun kokusu bütün kokulardan ona göre daha güzeldir.

Sinekler için en güzel yer küllükmüş.

Erkekken kadın olmaya özenen ve yol kenarında müşteri beklerken polis tarafından yakalananlardan biri kameralara karşı "Polisin kültürsüzlüğünü ve onun için haksızlık yaptığını, batıda böyle olmadığını" söylüyor ve yaptığı işin çağdaşlığın bir gereği olduğuna işaret ediyordu.

Aynı köyden İstanbul'a gelmiş iki delikanlının biri hammallığa başlamış öbürü pezevenk olmuş ve köşeyi dönmüş.

Hammalla karşılaştığında "Enayiliğine doyma, gel yanıma dedim gelmedin. Çek bu yükü" diyor.

Amerika cumhurbaşkanı basın mensuplarının karşısına geçiyor ve eşcinsellere "Amerika sizinle gurur duyuyor" diyor.

Rusya hükümeti yıllık bütçeyi ayarlarken Nataşalardan gelecek tahmini doları nazarı itibara alıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı seçilen kişi makama oturacağı gün hanımının da yanında olmasını ister ama eşi yeni bir sevgili bulduğunu ve Marsilya'da eğlendiğini gelemeyeceğini bildirir. Basın bunun da demokrasinin gereği olduğunu övünerek yazar.

Fransa, halkının ve insanlığın ciğerlerini siroz hastalığına ve kansere götüren şaraplarıyla övünür.

Fransa Adalet Bakanı bayan, çocuğunun babasının kim olduğunu doğumdan sonra söyleyeceğini basına bildirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

C.I.A ajanları emekli olunca hatıralarında düşürdükleri devlet başkanları, boğdukları bakanları, soydukları hırsızları anlatarak teselli bulurlar.

Bazı bakanların yolsuzlukları, yıldızların ahlaksızlıkları, basın mensuplarının tutarsızlıkları televizyon ekranından evlere lağam kanalı gibi boşaldığında vatandaşın yüzü kızarır ve "Bunlar insan içine nasıl çıkacaklar acaba" diyerek şaşar kalır.

Ama ikinci gün yine ekranda ar namus tertemiz pişkin bir yüzle sırıtınca vatandaşın yüzü kızarıyor ve bir mana veremiyor.

Ben de bir vatandaş olarak bir mana veremezdim ama Rabbimiz Kur'an-ı Keriminde tam on dokuz defa "Onlara yaptıkları kötülükler güzel / süslü gösterildi" anlamında değişik ayetler indirerek inkarcılığın, imanı zayıfların ve isyankar insanların röntgen filmini bize gösteriyor.

Hicr suresinde de Şeytanın: " Onlara dünyada ( inkar ve isyanı ) süslü göstereceğim ve onların tamamını azdıracağım. Ancak onların içinden ihlasa erdirilenler hariç" dediğini haber verir Rabbimiz.(Hicr, 39-40)

Ancak Rabbimiz, şeytana karşı: "Şüphesiz benim kullarım üzerinde senin otoriten yoktur. Ancak sana uyan azgınlar hariç diyor" diyor. (Hicr, 42)

Devlet soymanın, fuhuş yapmanın, çete kurmanın, uyuşturucu kullanmanın güzel gösterildiği bir ortamda kendimizi, çoluk çocuğumuzu kurtarmanın tek çıkar yolu var o da Allah'a kul olmaktan geçer. Eğer Allah'a kul olamazsak bu saydıklarıma kul oluruz vesselâm.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi