Mehmet Talu

Mehmet Talu

Her zaman Hak üzere ve Hakk’a taraftar olmak...

Her zaman Hak üzere ve Hakk’a taraftar olmak...

Bu bakımdan, Hakkı üstün tutan, maneviyatçı, inançlı takva sahibi, işin ehil ve erbabı Millî Görüşçü adayları iş başına getirmeliyiz. Bu kısa izahattan sonra şu hususa da temas etmek istiyorum.

Son yapılan milletvekili seçimlerindeki oy oranına veya bugünlerde yapılan anketlere bakarak sakın ümitsiz olmayalım. Oyum zayi olur diye korkmayalım. Çünkü hakikat güneşi, bütün balçıkla sıvamalara rağmen görünmeye başlamıştır.

Unutmayalım ki, Hak yol üzerinde yürüyen bir tek adam olsa, altı milyar insan da onun karşısında yer alsa bizim yerimiz haklının yanında yer almaktır. Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor:

"Eğer yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak, itaat edecek olursan; seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece zanna uyarlar ve yalandan başka söz de söylemezler." (En'am Sûresi: 116)

Eğer çoğunluk Hakk'ın, doğrunun yanında ise mesele yok. Ama Amerika'da erkeğin erkekle, kadının kadınla evlenmesi kanun haline getirilmiş. Çünkü oylamada çoğunluğu almış. Şimdi bizim, çoğunluğa uymak mantığıyla yanlışın yanında olmamız mümkün değildir.

Bu dünya imtihanında, temel ölçü şu olmalıdır:

Her zaman Hak üzere ve Hakk'a taraftar olmak... Galibiyet, çokluk, zenginlik, mevki, makam aslâ mühim değildir.

Nice Peygamber gelmiş, ona mahdut sayıda insanlar tabi olmuş, sözüne kulak vermiş. Peki o Peygamberler vazifesini yapmamış mı? Onlar vazifesini yapmışlardır. Nice İslâm âlimi gelmiş, hayatları boyunca çileler çekmiş. Ömürlerini zindanlarda, mutlak tecrit altında geçirmişler; hatta içlerinde işkence altında veya darağacında can verenler olmuş. Peki onlar vazifelerini yapmamışlar mı? Yapmışlar ve Cenab-ı Hakk'ın huzuruna yüz akıyla gitmişler.

Hakk'ın, hakikatın ölçüsü galip gelmek, muzaffer olmak değil; Hakk'ın yolunda olmak, Hakk yolda yürümektir. Bu hususta Celaleddin Harzemşah'ın güzel bir sözü var. Kendisine, "Sen muvaffak, muzaffer olacaksın!" diyen yakınlarına şu cevabı vermiştir.

"Benim vazifem, galip olmak, muzaffer olmak değil; ALLAH yolunda cihad etmektir. Muvaffak edip etmemek ALLAH'ın işidir. Ben ALLAH'ın işine karışmam..."

İşte güzel bir ölçü.

Hakk yolda mısın; sözünle, özünle, davranışlarınla, metotlarınla Hakk üzere misin; Hakk'tan zerre miktar ayrılmamaya kararlı mısın; o vakit zerre miktar endişe etme, yüreğin ferah olsun, başın dik yürü ve aslâ endişelenme!...

Oyumuzu Millî Görüş'e verelim, tevekkül edelim. Yapılan seçimler memleketimize, milletimize hayırlara vesile olsun. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi