İsrail ve Anti Semitizm

İsrail ve Anti Semitizm

İSRAİL VE ANTİ SEMİTİZM
Her İsrail saldırısından sonra, sistemli olarak anti semitizm’in yükselmemesi için çağrılar yapılıyor. Irkçılığın, bir insanlık suçu olduğuna dair yayınlar yapılarak, Yahudi düşmanlığının önü alınmaya çalışılıyor.
Bu yayınlar, bu çağrılar boşuna değil. İsrail yaptığı hayvanlıklara, zulümlere karşı kendini anti semitizme sığınarak koruyor. İmajı yıprandıkça, aleyhte propagandaları anti semitizmin tırmandığını söyleyerek durduruyor.
Yahudi düşmanlığının dünyanın en korkunç suçu olduğuna dünyayı inandırmış bir toplum var karşımızda. Bu öyle bir suç ki, binlerce çocuğun, sivilin öldürülmesinden, tanklar altında ezilmesinden bile daha vahim bir suç. Yahudi öldürecek, ama siz nefret etmeyeceksiniz.
Kimse durup dururken bir topluluğa, bir millete düşman olmaz. Düşmanlıkları baskılar, zulümler, işkenceler, katliamlar hazırlar. Filistin halkı yetmiş-seksen yıldır Yahudi zulmü altında kıvranıyor. Çocuklar, bebekler, kadınlar, siviller hiçbir gerekçe gösterilmeden merhametsizce öldürülüyor. Camiler, okullar, hastaneler, fabrikalar bombalanıyor. İsrail hapishanelerinde en insanlık dışı işkenceler, en yeni acı verme biçimleri Filistinli mahkûmlar üzerinde deneniyor. Ve bütün bunlar gizli, saklı değil, insanlığın gözleri önünde yapılıyor.
Hangi millet tüm varlığının cellâdı olmuş böyle bir topluluğa sempati duyar? Hangi insan işkencecisini sever? İsrail hem vuruyor, hem de sevgi istiyor. Anti semitizm yükseliyor bahanesi ile yaptıklarının sükûtla karşılanmasını, tepki gösterilmemesini bekliyor.
Son Gazze saldırısından sonra ortaya çıkan tablo, herhangi bir insan topluluğuna yakıştırılacak, bir tablo değil. Bu yıkımı, bu zulmü hiçbir insan topluluğu yapamaz. Terörist kovalıyorum diye meyve bahçelerini, ekili arazileri, su kanallarını, ahırları yıkmak, hayvanları öldürmek hangi insanlığa sığar? İsrail bir parça ekmeği, bir bardak suyu Filistin halkına çok görürken, dünyada yükselen haklı nefret ve öfkeyi, anti semitizm zırhının arkasına saklanarak bertaraf etmeye çalışıyor. Anti semitizmi İsrail devletinin her yaptığı çirkinliği meşrulaştıran, perdeleyen bir araç gibi kullanıyor.
Zulüm yapmayı milli bir haslet haline getiren İsrail, her türlü tepki ve nefreti hak etmiştir. İsrail’in yaptıklarından rahatsız olmak, bu insanlık düşmanı ülkenin yaptıklarını takbih etmek asla bir suç veya cürüm değildir. Bilakis, bu zulüm makinesi karşısında susmak en büyük suç ve günahtır.
Yahudi düşmanlığı, Müslümanların veya başka bir topluluğun ırkçılığının bir sonucu değil, İsrail’e her hal ve şartta destek olan, onu engellemek, ehlileştirmek için hiçbir çaba harcamayan Yahudilerin tutum ve davranışlarının bir sonucudur. İsrail’i destekleyen her topluluk İsrail’in suç ortağı olur. Aynı tepki ve reaksiyonların muhatabı durumuna gelir. Bu kadar kandan, bu kadar ölümden sonra, bazı İsrail milletvekillerinin Gazze’ye atom bombası atalım diyecek kadar rahat olması, İsrail halkının daha sert, daha radikal partilere yönelmesi bu nefretin kaynağı hakkında yeterince fikir vericidir.
Yahudiler, Avrupa’da büyük acılar yaşadılar. Hitlerin zulmüne uğradılar. Daha önce defalarca yaşadıkları topraklardan kovuldular. İspanya’dan, Rusya’dan atıldılar. Acıların, sıkıntıların, çilelerin her türünü yaşadılar. Irkçı nefretin muhatabı oldular. Zulmün, baskının, işkencenin ne kadar kötü olduğunu kendi hayatlarında gördüler. Buna rağmen yaşadıklarından hiç ders almadılar. Ellerine geçen ilk fırsatta, yaşadıklarının kat, kat fazlasını Filistin halkına yaşattılar. Bir topluluğu ümitsiz vaka haline getiren de budur. Zulüm görmüş bir millet de eğer zalim oluyorsa, o milletin ıslahı artık mümkün değildir. İsrail, insanlığın vicdanında her gün büyüyen bir kanser tümörüdür.
İsrail karşıtlığı asla anti semitizm değildir Dünyada, Yahudi düşmanlığını besleyen yegâne odak İsrail’dir. Anti semitizmin yükselmemesi, dünya Yahudiliğinin tavrına bağlıdır. Yahudiler, İsrail’in arkasında durmamalı, anti semitizmin arkasına saklanarak, işlediği cinayetleri örtmesine fırsat vermemelidir. Aksi takdirde, İsrail düşmanlığı, onun önünde arkasında duranları da içine alacak, gittikçe anti semitik bir hüviyete dönüşecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi